מה הייתם עושים?

shani008

New member
מה הייתם עושים?

הרבה זמן לא כתבתי כי כבר חשבתי שאנחנו "על הגל" אבל עכשיו פנצ'ר...
הבן שלי בן עוד מעט שנתיים (מתוקן שנה ו-8. נולד פג קטן). אובחן בגיל פצפון בתל השומר ובאבחון האחרון לפני 3 חודשים אמרו לנו שלא נראה להם שזה PDD אולי קשב וריכוז + לקויות למידה. משאירים לנו את האבחנה עד שיהיו בטוחים, והמליצו על גן רגיל קטן ולא אלוטף שאולי יהיה "חריף" מידי בשבילו.
אכן הכנסתי את הילד לגן קטן+משלבת, והוא ממשיך להתקדם- וטוב לו, זה העיקר.
אה מה מה..כנראה הגן נסגר. האופציה הבאה שלנו היא גן יותר גדול- 22 ילדים...שמוכנים לשילוב.
שוב דילמה. תראו- הבן שלי, בטח כמו רבים מהילדים שלכם מבלבל. לא יודעת מה יש לו, אין לו- מה זה חשוב בעצם, העיקר שיהיה במקום שמתאים לו.
אני חושבת שיש לו איזה עיכוב כללי (בינתיים לא ממש גדול דרך אגב)- שבא לידי ביטוי גם בקשיים רגשיים, גם בקשיי תקשורת (עם מבוגרים הרבה פחות, עם ילדים הוא פחות מתעניין או מחקה), ושפתי קשה לדעת...כי כרגע יש לו איזה 100 מילים והוא מבין שפה לגמרי- אבל שוב קשה לדעת מה כיוון. קשר עין טוב, ג'סטות, אוכל טוב, ישן טוב, משתתף במפגשים בגן, יושב לשחק. קשה לו ליזום, לשחק מיוזמתו, נטייה אובססיבית קלה- אבל נראה שעבודה טובה שמשלבת+הטיפולים שהוא מקבל ממשיכים לקדם אותו.הוא זקוק לתיווך שוטף, אין ספק.

ועכשיו שוב...אני תוהה...אולי אלוטף? אני מפחדת שלא תהיה לו מספיק גרייה חברתית. לפני חודשיים הוא לא היה מוכן לתת לילד יד או לא התייחס בכלל. עכשיו הוא נותן יד, עושה רכבת עם ילדים, אם מבקשים ממנו לתת נגיד עוגיה לילד הוא נותן. אם מצחיקים ילד אחר הוא גם יצחק...כאילו אולי הוא זקוק לגרייה החברתית הזאת?

אוף.....ואולי 22 ילדים עם שילוב 4 שעות ביום יהיה בסדר....שוב אוף...

טבעי שאת חוששת

ומודאגת. ואני אישית וזו דעה רק שלי לא חושבת שיהיה נורא אם יהיה בגן עם 22 חברים.

מצד שני, מכל מה שכתבת ואני אומרת את זה בזהירות רבה ביותר, נשמע כאילו יש לו קריטריונים להיות
אחד משלנו.

רק תהייה לגבי הגיל שלו למה לתקן. אז מה אם נולד לפני הזמן אם הוא בן כמעט שנתיים אז הוא בן כמעט שנתיים.

גם אצלי במשפחה יש פגית שנולדה 4 חודשים לפני הזמן והפסיקו לתקן לה את הגיל אחרי שנה.
והיא הדביקה יופי פערים עד גיל 5.

זה גם תלוי באלוטף....

וכמובן תלוי בילד וביכולת שלו להכיל 22 ילדים.... ליד ילדים אוטיסטים לא נדבקים, באלוטף טוב גם יראו אותו ויוכלו לשלב אותו בגן ליד. אף אופציה לא רעה, רק אחת מתאימה לכם/לו יותר. שמעתי על מקרים של ילדים לא אוטיסטים שהיו באלוטף/גני תקשורת ו׳יצאו׳ מהספקטרום. כל גן לגופו....

shani008

New member
תודה. יש לנו מנחת שילוב והאלוטף

שביקשנו הוא אינטגרטיבי ואני מאמינה שנקבל...
ברור לי שלא 'נדבקים' זה ממש לא העניין. ממש לא. העניין הוא איפה יהיה לו טוב ואיפה הוא יתקדם.
ולמרות שהצוות המאבחן סבור שהוא לא על הספקטרום, אני סבורה שכן. אבל שוב- ההגדרות מבחינתי לא רלוונטיות כרגע, אלא התפקוד שלו

shani008

New member
כרגע אנחנו לוקחים אותו

פעם בשבוע לקלינאית, מרפאה בעיסוק (שמגיעה הביתה) ושחיית תינוקות...אז כן

SMADAR55

New member
לא תתתקבלו לשום אלוטף ללא אבחנה מפורשת שהילד

הוא על הספקטרום. מתקבלים רק ילדים אוטיסטים ויש ביקוש רב והאלוטפים מתמלאים מהר מאוד.

כתבת שהצוות המאבחן סבור שהילד אינו על הספקטרום. רק אם ישנו את החלטתם ויכתבו אבחון שונה תוכלו לשקול לבקש שיבוץ לאלוטף.

dina199

New member
יש להם אבחנה רשמית מתל השומר.

רק מבלבלים להם את השכל שאולי בעתיד 'יסירו'.
בהווה הוא מטבחון כ PDD .

shani008

New member
יש לנו אבחנה רשמית מגיל שנה. כשהגיע לגיל

שנה וחצי ועשו אבחון חוזר אמרו שהוא כבר לא היה מקבל את האבחנה. מבולבלים? גם אנחנו.
לא הסירו לנו עדיין וטוב שכך.
ואני לא בטוחה שאני מסכימה עם תל השומר לגבי זה שהוא לא...

dina199

New member
אני לא מבינה למה לעשות איבחון חוזר

תוך חצי שנה.
ותמיד מדהימים אותי המומחים שאומרים 'אחרי טיפול לא היה מקבל את האבחנה' . הרי זה כל המשמעות של הטיפול : : ללמד מיומנויות שחסרות. הרי אם הטיפולים לא היו משפיעים,, אף אחר לא היה משקיע בהם.

dina199

New member
אף פעם אי אפשר לדעת איפה יהיה טוב

ואיפה יתקדם. כשההתקדמות במיוחד קשורה לילד עצמו. ילדים שונים באותם מקומות מתקדמים בקצב שונה, ואי אפשר לדעת שום דבר מראש. מה שכן , מקום שבו לילד טוב, רואים את זה מיד אחרי כמה ימים.

TikvaBonneh

New member

meidadc

New member
שאלות

1. האם יש לך בכלל אפשרות לרשום אותו לגן אלוטף אחרי האיבחון האחרון שבו הם בספק שמדובר ב-PDD?
2. הסבירו לך מה זה אומר "לקויות למידה" מתחת לגיל שנתיים? זו נראית לי הבחנה משונה במיוחד....

לגבי הלבטים שלך - נראה לי שזה טבעי מאוד להתלבט בנוגע לילד "מתעתע" עם יכולות גבוהות בדברים מסויימים והנמכות בדברים אחרים.
אני בספק אם זה ירגיע אותך, אבל ככל הנראה שאין לך אפשרות לקבל את ה-החלטה ה-נכונה. בדיוק כפי שבאיבחון קשה לדעת, כך גם בנוגע להחלטות על המסגרת החינוכית.
למרבה הצער ככל הנראה תצטרכי לבצע הכרעה על בסיס ניסוי וטעיה ולקוות שהוא יסתדר. יכול להיות שבמהלך השנה תגלי שתצטרכי להחליף מסגרת. יכול להיות שבדיעבד תגלי שהוא יכול היה להשתלב בהצלחה בשתי האפשרויות... או באף אחת מהן...

העיקר שיש לו אותך

shani008

New member
תודה:) לגבי האבחנה

לא הסירו לו אותה. יסירו לו אם וכאשר עוד שנה-שנתיים כשהיו בטוחים לאיזה כיוון זה הולך..בינתיים האבחנה עוזרת לנו כלכלית כי אנחנו מוציאים מן הסתם המון כסף...
ולקויות למידה- לא באמת נותנים אבחנה כזאת בגיל כזה. הפסיכולוגית אמרה שהיא מהמרת שבעתיד יהיו...כבר עכשיו יש קשיי למידה מן הסתם...
אני מאוד מסתמכת על מה שהצוות שמכיר אותו אומר- המרפאה בעיסוק, הקלינאית, מנחת השילוב. הם מכירים אותו הרבה זמן, והם אומרים שילוב...
ונכון אין החלטה נכונה לכאן או לכאן...חבל רק שזה הופך לי את הבטן כל כך..

למעלה