מה הייתם עושים (המשך)

dnicecraft

New member
מה הייתם עושים (המשך)

מישהי שלחה לי קונבו שהיא רוצה איזה קליפ לשיער, אבל היא לא בטוחה שזה יתאים ושהיא לוקחת "סיכון גדול" בזה שהיא קונה. ולמרות הסיכון, היא רוצה שניים מהם. כל קליפ עולה 7.5 דולר, ועכשיו אני עושה הנחה של 10 אחוז על כל החנות, ולמרות ההנחה, היא מבקשת לקבל את שני הקליפסים ב-9 דולר(!!). בעיניי זו קצת סחיטה חצופה. מה דעתכם? הנה הנוסח שלה: Hi there. I am not sure that this type of clip will stay in my hair tightly. I have fine blonde hair, so if I buy I'm taking a big risk of not being able to wear it, but would still leave positive feedback for you. How well do these stay in place with fine hair? Could I buy this one and the orange one for $9 plus the shipping?

zMissLiz

New member
מעניין

אם את לא נואשת למכירות אז תגידי לה לא תודה. ועדיין יש סיכוי שהיא תקנה אותם במחיר המלא. אם את זקוקה למכירות תקבלי את ההצעה שלה ותגידי שזה חד פעמי. כדי שלא תבקש עוד על מוצרים אחרים. אבל זה גם יכול להיות סיכון, אם קונים אחרים ידעו שמכרת לה במחיר נמוך ממה שרשום הם יתחילו לבקש גם.

RolyzCreations

New member
לדעתי הבקשה שלה חצופה, בלשון המעטה

אבל אם עדיין יהיה לך רווח מהמכירה, אולי שווה לך לשקול. תלוי גם כמה את נואשת למכירות...

dnicecraft

New member
למרות שאני נואשת, החלטתי לא לרדת לאשפתות

כתבתי לה קונבו תשובה שאולי תנסה אחד, ואם זה יהיה טוב שתיקח את השני, ושבכל מקרה יש עכשיו הנחה. עד לאן הם יגיעו, הלקוחות האלה, בקטנוניות של דולרים בודדים?! תודה לכן על התשובה המהירה שעזרה לי לעמוד על שלי. רולי, המילים שלך תמיד בהירות והחלטיות. תודה.

bartal4

New member
טוב שלא ויתרת !

לא הייתה לבקשה שלה שום הצדקה ! זו פשוט הייתה שיטת "נסה" אפשר לומר בנימוס שזה המחיר הנמוך ופחות מזה את לא יכולה . בהצלחה בהמשך!

לימיצ

New member
זה שוק, לא?..marketplace יענו..

אני עושה דסנת מו"מ, ודיברנו השבוע בדיוק על הענין הזה. מסתבר שיש אנשים שמקבלים הנחות פרטיות גם בחנות שהיא רשת למשל... מסתבר שאטסי לא שונה בענין הזה- מי שמתמקח בכל מקום מרגיש מצוין להתמקח גם כאן
ויש מוכרים וחנויות (גם ממותגים גבוה כמו חנויות ברמת אביב (משם באה הדוגמא אגב) שמבחינתם מקובל מאד המיקוח הזה. והיות וזה חלק ממאפיין של לקוחות מכל הרמות והתרבויות אני לא חושבת שצריך להתרגז על ה"חוצפה" או ה"תעוזה".. זאת הגברת, ככה היא מתנהלת, וכל מוכר רשאי להחליט אם מתאים לו או לא, לכן ואין כאן גם ענין של "מה נכון"..אלא מה נכון לי כמוכר בדיוק באותו רגע

anatbarshalom

New member
לדעתי הפרמטר הכי חשוב להתייחסות הוא

לא אם היא חצופה או אם זה לגיטימי להתמקח, אלא מה את בתוך הסיפור הזה. אני באופן אישי חושבת שאם אני אעריך את עצמי, גם הקונים שלי יעריכו אותי. מידי פעם אני מוכרת בירידים (מאד ספציפיים) ובאים אלי אנשים עם בקשות למיקוח. הנוסח הכמעט קבוע שלי הוא: זו האמנות שלי וגם הפרנסה שלי. ככה אני מעריכה את עצמי. אם אתה לא חושב שזה שווה את זה, זה בסדר שלא תקנה, לא חייבים לקנות אמנות בעבודת יד. מעטים האנשים שלא קנו! מה שאנחנו לא זוכרות לפעמים, זה שאנשים רגילים לקנות מוצרים תעשייתיים או מייד אין צ'יינה ושם זה אפילו מומלץ להתמקח. ברגע שמזכירים להם שמדובר בעבודת יד, הרבה פעמים הגישה משתנה. עשית טוב כשלא הסכמת למכור במחיר שהיא נקבה (אחוז ההנחה שהיא ביקשה היה מופרז מאד, לדעתי) אם תעריכי את עצמך ותשמרי על זה, בטווח הארוך זה ישתלם!

למעלה