מה הייתם עושות?

לורד 2

New member
../images/Emo207.gif../images/Emo207.gifאפשר לדעת מה זה גן עירייה?|../images/Emo207.gif

מצטערת להידחף, אבל חייבת לשאול. אנחנו הורים לילדה אחת בינתיים בת כמעט שנתיים. אצלנו באזור יש עומס על כל המעונות והגנים. בגלל שהיינו הורים "יעילים במיוחד" פיספסנו את הרישום ב-חודשיים למעון ולא היה מקום כמעט באף מקום מתאים וטוב אז היא איתי בבית בנתיים. יש לי כמה שאלות: 1. לאיזה גילאים מיועד גן עירייה? וכמה זמן מראש צריך להירשם אליו? גם שנה מראש? והאם כמו במעון גם פה יש תחרות על גנים יותר טובים ומי שוקדם זוכה? 2. האמא בשאלה כתבה שיש הבדל ברמה בין מעון לגן עירייה? מה הכוונה? מה מלמדים בגן עירייה שאין במעון? 3. על אילו שעות פעילות מדובר ומה ההבדל בין מעון לגן כזה בממוצע מבחינת עלות? זהו וש/וב מצטערת על ההידחפות אבל ממש חדש לי והייתי חייבת לשאול.

אמאלה ל1

New member
משתדלת לענות לך..

1. גן עירייה מיועד לגילאי 3-5 , כשהבת שלך תהיה בשנת הלימודים הבאה בת 3 היא תוכל להיות בגן עירייה. לדוגמא - הבן הגדול שלי יהיה בספטמבר בן שלוש ושלושה חודשים ,והוא ככל הנראה יתחיל גן עירייה טרום טרום חובה לגילאי 3. בגיל 4- טרום חובה בגיל 5 -גן חובה. נרשמים לגן עירייה כבר עכשיו (מי שיהיה בשנת הלימודים הקרובה בן 3 כמובן) כי מדובר על מקומות פנויים . 2. מעון הוא לילדים יותר קטנטנים, למשל שני הבנים שלי כרגע במעון - עד גיל 3 הם יהיו במעון ולאחר מכן יעברו לגן עירייה או לגן פרטי (כי עם כל היציאות של גני העירייה והריחוק שלהם ממקום המגורים שלנו אני שוקלת כלל לא לרשום אותם לגן עירייה) 3. שעות פעילות גן עירייה מ07:30-13:30 , ויש אפשרות לצהרון או בגן או מחוצה לו עד לשעה 16:00( בתוספת תשלום נפרד מהגן) - שעות פעילות מעון יום מ07:00 עד 16:00 עם אפשרות לשעת הארכה. מבחינת עלויות זה תלוי- יש מעונות וגני ילדים פרטיים שהעלויות בהם משתנות , יכול להגיע גם ל2000 ש:ח בחודש , ויש מעונות יום של נעמ"ת וויצו שהם בפיקוח משרד התמ"ת ויש בהם דירוג של משרד העבודה כך שניתן לשלם גם הרבה פחות. גן עירייה מבחינת עלות -גם תלוי איפה את גרה , ובאיזה איזור , אצלי למשל באיזור שלנו משלמים 700 ש"ח לשנה בערך וחברה שלי משלמים אצליהם הרבה יותר - אפילו שאנחנו באותה עיר. בכל מקרה, כשהבת שלך תתקרב לגיל שלוש , מניחה שבשנה הבאה תקבלי מהעירייה אוטמטית ערכת רישום עם כל הפרטים. אם את רוצה לרשום אותה למעון את יכולה לברר בנעמ"ת למשל אני אישית הכנסתי את הבנים שלי באמצע השנה , ואני מאוד מרוצה מנעמ"ת ,מקסימים!!!! מוזמנת לשאול עוד שאלות אם יש לך במסר...בהצלחה!!

למעלה