מה הייתם עושות?

perah11

New member
מה הייתם עושות?

היום בקדתי את תאריכי ההרשמה לגני עירייה ושגב מפספס את ההרשמה ב-4 ימים זאת אומרת שהוא צריך להישאר עוד שעה במעון. וכשהוא יכנס לגן עירייה הוא יהיה קרוב לגיל 4 ובלי כל קשר הוא די בוגר לגיל שלו, ואני רואה אותו משתעמם לי עוד שנה במעון אני לא חושבת שיש להם שמה עוד צכנים שהוא יכול לקבל מהם, מה עוד שהרבה מהקבוצת הקטנים עוברים לקבוצה שלו ובטח הם יחזרו על אותם הדברים שהוא כבר ממילא לומד השנה. השאלה היא קודם כל האם לנסות ולחוף אותו בכל זאת בגן עירייה השנה (אם בכלל יתנו לי)? ואם לא אז בגן של נעמ"ת הוא יוכל לקבל תכנים אחרים? חשבתי אולי להעביר אותו לנעמ"ת? תודה לכל מי שקראה עד לפה... אשמח לתשובות

נכון זה קצת רחוק, אבל תנסי לחשוב הלאה...

האם את רוצה אותו מהגדולים בקבוצת הגיל שלו או מהקטנים... והלאה, אני מתכוונת לכיוון כיתה א'... ובהתאם לזה תנסי למצוא לו מסגרת שהוא יזרום איתה, הלאה. לא תמיד זה טוב להיות בין הקטנים, במיוחד אם זה בן. ולא תמיד בנים בשלים לעלות לכיתה א' בגיל כל כך צעיר, ואז מתחילה השאלה האם להשאיר עוד שנה בגן חובה, או לא... אני לא אומרת שהוא צריך להשאר באותה מסגרת, אני רק אומרת שתנסי להסתכל איך את רוצה אותו הלאה ובהקשר הזה למצוא מסגרת גילאית מתאימה.

perah11

New member
תראי אני כרגע

מסתכלת על הילד שלי היום, עוד שנה במעון יעכב לי אותו אני רואה מה הוא מסוגל והאמת שעד כיתה א' זה יכול להשתנות ופתאום הוא יצטרך עוד שנה בגן חובה אז נזרום עם הצרכים שלו. בכל מקרה זה תלוי רק בעירייה שלנו פה אם הם יסכימו לקבל אותו לגן עירייה או לא. לצערי הרב אני לא ממש מחליטה.....

לימיצ

New member
אני חושבת שאת כן מחליטה דווקא

בגן של ליבי יש כיום 2 ילדים, שכשנכנסו לגן היו בדיוק בני 3. ליבי בין הגדולות, היא היתה בת 4.7 בספטמבר, והילדה הכי גדולה בגן היתה בת 4.8. הילדים האלה אומללים. עברו כבר 4.5 חודשים מתחילת השנה, ואין בוקר שהם לא בוכים, עם סמרטוטים ומוצצים ועיניים דומעות.פשוט אין. הלב נשבר, הבת שלי והילדות הבוגרות מנסות לנחם אותם (אל תשכחי שיש רק 2 מבוגרים על 35 ילדים במסגרת הזאת!), ולא בהצלחה יתרה. הגננת מאבדת סבלנות, ומספיק שהיא עסוקה עם ילד אחר והסייעת גם, ואז אין מי שייגש לנחם את הילדים האלה. שום דבר לא יעכב אותו, הוא לא בגיל של תחרות ומירוץ סוסים, הוא בגיל שהוא צריך שיתנו לו כח ובטחון עצמי ויחבקו אותו. ככה הוא יכנס מחוזק מאד לגן עיריה שאינו מסגרת קלה/מפנקת/תומכת מבחינה נפשית. ואת יודעת מה? אם את חושבת שהוא עשוי להיות מעוכב, תערכי לזה בהתאם מעצמך ותעשירי לו את התכנים שהוא מקבל ממך, אבל זה כבר סיפור אחר. בין זה לבין ילד קטן ועצוב שפרקטית, גם לגננת הכי טובה בעולם יהיה קשה לתת את תשומת הלב שהוא ידרוש עם עוד 34 ילדים מסביב, אני חושבת שהבחירה לגמרי בידיך.

זאתי2

New member
../images/Emo45.gif תודה

בלי קשר לכותבת ההודעה, ההודעה שלך עזרה לי להחליט סופית שאני לא מתכוונת לרשום לגן עיריה בשנה הבאה, אפילו לא בשביל סתם לראות איפה ישימו אותנו ואולי כן להירשם....

לימיצ

New member
אני שמחה שאת יכולה להרשות לעצמך

לא כל ההורים יכולים, יש כאן גם ענין כספי, ולכן לא תמיד זה אידיאלי. אין לי שום ספק שבעולם שיהיה לבת/בן שלך יותר טוב לחכות עוד שנה
. אגב, מה שלא ציינתי בהודעה למעלה, שבגללו ציינתיאת הגיל של הבת שלי, הוא הפער העצום בין ילד בן 3 שנמצא באותה מסגרת בדיוק עם ילדים בני כמעט 5. יש לי את הפער הזה בבית, מתן יהיה בן 3 כשליבי תהיה בת 5.1, אין מצב שהם היו יכולים להיות באותו גן, עם אותם תכנים באותה רמה ואותו יחס. זה לא הגיוני.

תאירעות

New member
אני לא מסכימה איתך

מהנסיון שלנו,תאיר נכנסה השנה לגן עריה בהיותה בת 2.11 והיו בקבוצת גיל איתה גם ילדים שקרובים לגילה וגם כאלה שקרובים ל-4,היא הסתדרה מצוין,לא היו לא בעיות התאקלמות והצוות מקסים מקסים,הגננת חמה ונהדרת ואני לא אוהבת את זה שכתבת שגן עריה הוא לא מסגרת חמה/תומכת וכו...זה כל כך תלוי בצוות שזאת הכללה מאוד רחבה ובעיניי לא נכונה. ובכל מקרה אצלינו אין כאלה הפרשים כמו שכתבת שיש אצלכם(תאיר בטרום-טרום חובה)והם בקושי 30 ילדים. אני מאוד מרוצה.

זאתי2

New member
אבל איך ?

במכתב שקיבלנו מהעיריה , יכולים להירשם לספטמבר ילידי 1.1.06 ועד 31.5.06 ,כלומר אפילו ילידי יוני, יולי, אוגוסט שיהיו כבר בני 3 בספטמבר לא יכולים להירשם! (ומתן יליד מאי, כך שהוא ממש על הגבול) אז זה רק אצלנו???

Yifatule

New member
לא מדוייק

אנחנו קיבלנו מכתב רישום לגן ורון יליד אוקטובר 2006

לימיצ

New member
את לא חייבת להסכים../images/Emo13.gif בשביל זה יש דיון

לא? אצלנו יש 35 ילדים בגן. הגננת מקסימה וגם הסייעת. חמות ואוהבות ומצוינות ואני אוהבת את הגן. אבל זה לא אנושי לצפות מ2 נשים שיוכלו להיות עם יד על הדופק על 35 ילדים. זה לא עובד. מבחינת הפרש הגילאים, ההפרשים עצומים. כשליבי נכנסה שנה שעברה והיתה בת 3.7 היה שם ילד בן 5 ומשהו....

../images/Emo45.gifמסכימה עם לימלימ

זאת היתה הסיבה העיקרית לכך שהשארתי אותו במעון ולא הכנסתי לגן עירייה.

לנעמ"ת יש גנים על רמה טובה ממש מומלץ !!!

כמו שאומרים כל העכבה לטובה , אולי דווקא יהיה עדיף לו בנעמת?

perah11

New member
אני באמת מנסה

להכניס אותו לנעמ"ת שנה הבאה במידה ובעירייה ידחו את הבקשה שלי

פלגיה

New member
לכי יום אחד לגן עיריה

תתארי לעצמך את הילד שלך בין עוד 35 ילדים שכולם גדולים ממנו בגיל ובגודל, ותביני שעוד שנה במעון זה רווח נקי.

perah11

New member
זה גם רעיון

לראות אם אני חושבת שהוא בכלל יצליח להתמודד מול השאר בגיל כזה, תודה

שלווה15

New member
ברור שלהשאיר אותו!!

מה זה "יחזור על אותם תכנים"? מה זה קורס באוניברסיטה שהוא כבר עשה ? הוא בסה"כ משחק עם חברים , רוקד, מצייר וכו וכו התכנים זה במילא תמיד אותו הדבר כל שנה בגן: חגים , חיות וכו לאן את רצה? את חושבת שכ"כ כיף להיות הכי קטן בגן עירייה? ובכלל בגן עירייה? 35 ילדים עם 2 גננות? להיות הכי גדול בגן ייתן לו המון ביטחון עצמי. להיות הכי קטן זו חוויה של להרגיש קטן. בהצלחה!

perah11

New member
הרגת אותי מצחוק!!!

את צודקת לאן אני ממהרת? בנות אחרי שקראתי את כל התגובות שלכן ממש נרגעתי ואני ממש לא הולכת להפוך עולמות כדי להכניס אותו לגן עירייה! תודה רבה רבה שהכנסתן בי קצת פרופורציות

שלווה15

New member
איזה כיף לשמוע שנרגעת

את עושה בשכל וכל הכבוד לך שאת מקשיבה לאחרים (זה לא תמיד קל)

buba300

New member
את כל כך כל כך צודקת.

גם אני מתעתדת להכניס את בתי עוד שנה בגנון. והיא ממש תאהב ותהנה. גם מסגרת אחת בלי צהרון וכמובן הצוות מקסים ולא רק זה. שתישן עוד שנה שנת צהריים. מה רע?

למעלה