מה הייתם עונים?

מה הייתם עונים?

ילדתי המתוקה בכיתה א׳ מוטרדת משאלות אמוניות... (ולא, לא אני הכנסתי לה אותם)
וככה היא שואלת, ולא פעם ראשונה:
ציטוט: אמא, מי ברא את השם? אם מישהו ברא אותו אז מי ברא את המישהו הזה שברא אותו ומי את המישהו הזה, הבנת?
אחכה ואראה לאיזה מסקנות תגיע בהמשך, אני בעד לחשוב ולא אסתום לה את החשיבה בכל סוג של תשובה.

מסכימה איתך

חבל לענות תשובות עקומות, עדיף לשבח את החשיבה והחיפוש ולהשאיר את זה פתוח למסקנות משל עצמה.

שראליס

New member
כמעט לכל ילד יש שאלות מעין אלו אבל ככל שהזמן

עובר היא נשטף עם האמונה הטהורה ושוכח מלוגיקה פשוטה

Ja niv

New member
למדתי עם הבת שלי למבחן בפרשת בראשית

אני לא מסוגל להבין איך לא כולם מבינים מהטקסט שיש 2 סיפורי בריאה של העולם והאדם שזה ממש ברור ששני אנשים שונים בתקופות שונות ועם אינטרסים שונות כתבו אותם.(תשובות אפשריות בספר "מי כתב את התנ"ך)
כולם (ואני בתוכם עד לפני חודשיים) מקבלים את התירוץ המטופש של רש"י שלא מסתדר בכלל עם הכתוב או כל מיני מפרשים שעושים שמיניות באויר.
כנראה שכשאתה אוחז בתפיסה מסויימת אתה לא מסוגל להבין שיש מציאות אחרת.

השאלה לדעתי צריכה להיות הפוכה

האם זה בלתי אפשרי לחלוטין שמדובר באותו כותב טקסט שהייתה לו נטיה לחזור על הדברים מכיוונים שונים, ולמעשה זה יכול לנבוע מהרטוריקה של התקופה ההיא בלי הרבה משמעויות נסתרות.

Ja niv

New member
הכל יכול להיות

לפי המחקר והספר "מי כתב את התנ"ך" שאני מת כבר לקנות (של ריצ'רד פרידמן):
מדובר שאת פרק ב' כתב הסופר הראשון המכונה J או "י" אשר היה יותר פגאני וייחס לאלוהים תכונות אנושיות וכן אכן רואים בכתוב. סופר זה בד"כ השתמש בשם "יהוה" וכך רואים בספר.
את פרק א' כתב סופר P אאל"ט שהיה כנראה כהן וחי בתקופה מאוחרת יותר שאז לאלוהים היה יותר מופשט ולא ליכלך את הידים ביצירת אדם מחול + ניתוח צלעות אלא רק דיבר והכל נעשה. סופר זה השתמש בשם "אלוהים". הוא הוסיף את פרק א' לתורה שהיתה בזמנו כפרק הראשון.
ואידך זיל גמור

בגיל כזה אין יותר מידי מה להסביר

ואני מסכימה עם התגובה שלך.

בגיל מבוגר יותר אולי כן הייתי נכנסת קצת לפילוסופיה הזו.

בילדותי

חלפו בי רבות התהיות הללו אך בסופו של דבר כשבגרתי הם נמוגו.

או שמא אלו היו זרעים שנבטו באיחור רב ואשרי זקנותי שלא ביישה את ילדותי...

למעלה