מה היה קורה אם..

• פותח הנושא ann17
  • פורסם בתאריך

ann17

New member
מה היה קורה אם..

יש לכם אולי המלצה על ספרי "מה היה קורה אם" כמו דלתות מסתובבות או כמו הסרט RUN לולה RUN. תודה

Rivendell

New member
יש לי בשבילך סיפור קצר

"ארוחת צהרים עם אמא" של גיל הראבן,מתוך ספרה (שנקרא, נחשי מה, "ארוחת צהריים עם אמא"
). לטעמי אגב מומלץ לקרוא את כל הספר. יש שם כמה סיפורים מצויינים.

ann17

New member
תודה ועוד עזרה קטנטנה

ואל תגידו לי עצלנית כי חיפשתי בכל האינטרנט ובסיפרייה שבעירי והספר לא נמצא. יסורי ורטר , מי כתב אותו ואולי אם מישהו יודע היכן אני יכולה למצוא אותו? תודה

אפיפני

New member
ילדתי

המחבר הוא גתה משיגים בכל ספריה ציבורית או חנות ספרים - אין מצב שאין ואם את לא מוצאת תשאלי את הספרנית (או המוכרת) קצת נבהלתי כי השאלה שלך התקשרה לדיון על בורות תרבותית אצל הנוער דיון שהתקיים פה היום כמה שרשורים למטה, והשאלה שלך, נפלה ככה, איך להגיד את זה בעדינות, בזמן די מסוכן.

ל א

New member
מה היה קורה אם

היינו שוכחים את דב. של גדי טאוב. לא קראתי, אז אני לא יודע אם הוא עונה לצרכייך. אבל השם, השם...
(מוצא חן בעיני, הפרעה הזה)

ayala26

New member
לא מתקשר לנושא

הספר הוא אוסף של סיפורים קצרים. קראתי אותם מ-ז-מ-ן מ-ז-מ-ן כשהייתי חיילת ורק סיפור אחד אני זוכרת משם בקושי. בכל אופן לא מתקשר, לא לדלתות מסתובבות ולא ל RUN לולה RUN.

ל א

New member
תיארתי לעצמי

אבל האסוציאציות... את יודעת איך זה
פרעה המלך! אה, ויש גם
אני מתחיל לאהוב את הפסח הזה.

נסה את "עושים הסטוריה"

של סטיבן פרי (Fry), ספר טוב, קריא ומאוד שנון - מה היא קורה אילו היטלר לא בא לעולם. סטיבן פרי הוא, בנוסף להיותו סופר משעשע, שחקן די מוכר (בעל סנטר עצום מימדים) בקולנוע ועל הבמה. שיחק את פיטר בסרט "החברים של פיטר" ועוד תפקידים אחרים (לאחרונה הופיע ב"גוספורד פארק" בתור השוטר החוקר האדיוט). וגם: שלום לכולם, נעים מאוד.

lady_anne

New member
ומה היה קורה אילו היטלר ניצח במלחמה

עלילת הספר Fatherland של רוברט האריס מתרחשת בשנת 1964, עשרים שנה לאחר שהיטלר ניצח במלה"ע II, בעת ההכנות לחתימה על חוזה שלום עם הנשיא קנדי. ספר מתח טוב וקולח שעל בסיסו, כמו שקורה פעמים רבות, הופק סרט קולנוע צולע ומשעמם.

נכון, מומלץ ביותר. ועוד...

יש גם ספר שנקרא "אילו נוצחה ישראל" - מתאר מה קורה אחרי החמישה ביוני 1967, אז תקפו מטוסי חיל האויר המצרי את מטוסי ישראל בעודם על הקרקע והשמידו את כולם. לא יכולתי לקרוא את זה ועוד אחד שנזכרתי בו: אהובת הקצין הצרפתי. עוסק די הרבה במה היה קורה אילו. הספר מסתיים לפתע ואז הסופר עוצר, חוזר בו, פונה לכיוון השני וממשיך בו. זו הסיבה שהתסריט נבנה כשני סיפורים - כדי להציג שתי אלטרנטיבות

הייזל

New member
גם "האיש במצודה הרמה"

של פיליפ ק. דיק (האיש שכתב את "בלייד ראנר") עוסק במה היה קורה עם יפן וגרמניה הנאצית היו מנצחות במלחמה. יש גם ספר בשם "תצפית עבר" של אורסון סקוט קארד שעוסק בחבורה של אנשים שחוזרים לתקופת קולומבוס במטרה להפוך את העתיד למקום טוב יותר ובכך משנים את ההיסטוריה.(מה היה קורה עם קולומבוס היה אדם הומני יותר?) לא קראתי אותו אז אני לא יודעת מה איכותו.

roni64

New member
תורגם לעברית בשם "ארץ אבות"

הרעיון מעניין, אבל הסיפור די חוזר על עצמו.

Danial***

New member
אחרי הספירה

של דנאיל קווין. מה אם הנאצים היו מנצחים במלחמת העולם הראשונה?

למעלה