מה היה קורה אילו?

מה היה קורה אילו?

השנה היא 1969, ואתם מכהנים כמבקרי המוסיקה החשובים והמשפיעים ביותר של התקופה. אחרי עשור של רוק נ' רול מרדני ורועש, פתאום יוצא לעולם אלבום בשם The Court Of the Crimson King ומובא לתודעתכם. אלבום זה, ועוד אלבומים אחרים שיוצאים באותה התקופה, גורמים לכם לחשוב שמדובר כאן במשהו חדש, משהו אחר לחלוטין ממה שהיה עד כה במוסיקה הפופולרית. קבוצה שלהקות שבאופן עקרוני שונות סגנונית זו מזו לחלוטין, אבל בכל זאת יש להן אלמנט משותף מאוד ברור ומהותי. בתור מכריעי הדעות בתרבות המערבית, אתם לוקחים על עצמכם את המשימה להודיע לעולם על הפלא החדש הזה. מה הייתם אומרים, ואיך הייתם מכנים אותו?

RamiSun

New member
כמה מחשבות

איך לכנות את הסיגנון הזה... רוק דרמטי אולי (בהשאלה מהמוזיקה הסימפונית הדרמטית..) אבל זה כבר תפוס על ידי הארט-רוק במידה מסוימת רוק קונספצואלי אולי אבל זה גם קצת תפוס ע"י אלבום רוק.

עכשיו כשאני חושב על זה

וסליחה שלא ניסחתי את בפניך בפרטי, אבל... אם השנה 69, אז אתה יכול אפילו לקרוא לזה רוק-קלאסי, כי אז המושג עדיין לא היה קיים במשמעותו האחרת.

RamiSun

New member
רוק קלאסי...

כן, אבל אני מנסה לחשוב על משהו שלא מומש באמת, ולא מצליח. כל שם או רעיון שעולה לי, הפך עם הזמן באמת לשם נרדף לסגנון הזה...

rpg2003

New member
אני לא יודע מה איתכם

אני הייתי קורא לזה רוק מתקדם..

מורנא007

New member
../images/Emo13.gif גם אלביס פרסלי, הביטלז, הדורז,

והביץ' בויז הם "רוק טוב"
אבל קינג קרימזון שונים מסתם "רוק טוב"
. כאן קבור הכלב
והשם "רוק מתקדם".

רוק "טוב" זה הכי גרוע שיש

מי קבע שפרוג יותר טוב מדברים אחרים? ולמה אלביס הביטלס ושות' זה "סתם"? זאת הבעיה, בעצם, שמשתמעת מהשם, בין היתר. שהסגנון הזה הוא "יותר משהו" מסגנונות אחרים. שזה משהו, וכל השאר זה סתם.

ליואב קוטנר:

היתה פעם תוכנית רדיו שנקראה "רוק פלוס". אני הייתי מתלבט ב: "רוק על" או "רוק על בינתי". כלומר, הייתי מחפש הגדרה למשהו גדול שקשה לתפוס איך הצליחו להגיע לרמות כאלה.

jt7785

New member
"רוק למתלהבים" בקצב הזה... ואולי

בכל זאת... "רוק חריג"? לא, בעצם סתם שם גרוע.

האמנם?

ישנם הרבה אמני רוק שעושים (בעיני, בעיניהם שלהם, בעיני אחרים) מוסיקה אומנותית, אבל הם לא עושים פרוג.

פרוגיא

New member
כל קוף בעיני אימו - צבי

וברצינות, מה זה משנה מה האמנים חושבים? השאלה היא מה מאפיין את הסגנון הזה שנקרא רוק מתקדם. לפי דעתי המאפיין המרכזי הוא ההתיחסות הרצינית למוזיקה בדומה למוזיקה קלאסית. אפשר אולי גם "רוק מתוחכם". הבעיה בשם "רוק אמנותי" היא שהוא מאוד מקיף ובגלל זה יש תת סיגנונות, למשל רוק סימפוני (שם טוב בפני עצמו).

למעלה