מה היה קורא אילו

elieshed

New member
מה היה קורא אילו

יום הכיפורים הולך ומתקרב וביום זה אנחנו אמורים לעשות חשבון נפש ולשקול מחדש את מעשינו בעבר ולחשוב על החלופות שיכולות היו להיות .... בספרות יש ז´אנר שלם של יצירות כאלה ,ההיסטוריות החלופיות: ועל כך ראו

~ניצול קטן~

קראתי את "איתמר"- אהבתי! קראתי את "יש ילדים זגזג"...אהבתי בצורה בלתי רגילה!! פשוט יתאהבתי.. עכשיו קראתי את "מישהו לרוץ איתו"..- והחלטתי- דויד גרוסמן, הוא רישמית- גאון!!!
מה אני קוראת עכשיו?! איזה ספר בעולם יוכל להגיע לרמה של "מישהו לרוץ איתו"???
אני צריכה ספרים! זה כמו סם בשבילי! אני לא יכולה בלי!
ואני אוהבת רק ספרי פנטסיה וספרים בסגנון דויד! ואני לא מוצאת..
למישהו יש המלצה? אולי עוד ספר מדהים-בצורה-בלתי-רגילה-ומשגעת של דויד גרוסמן? ~מחכה בכליון ויותר עיניים לתגובה~

ה ד ר 20

New member
../images/Emo8.gifשלום!!

אם את מעונינת בספרי פנטזיה אני ממליצה מאד על הסדרה "מחזור כישור הזמן" של רוברט ג´ורדן (בדיוק השבוע המלצתי על הסדרה פה בפורום). תהני מהקריאה! שבוע טוב

ורדה ש

New member
תנסי את "בורות"

של סצ´ר (תורגם מאנגלית / ארה"ב). בורות - יש תמיד בעיה עם הניקוד. צריך לקרוא את זה עם חולמים - החורים האלה שחופרים באדמה. אחרי שתקראי תגידי מה דעתך, ולפי זה נדע באיזה כיוון להציע לך עוד דברים מהחדשים שיצאו בשנים האחרונות. אם את אוהבת פנטסיה אז מהספרים הישנים יותר, שכבר עמדו במבחן-הזמן: - הסיפור שלא נגמר / אנדה כל סדרה "נרניה" - לואיס (אני לא זוכרת מה הראשון בסדרה - אחיינו של הקוסם או "האריה המכשפה וארון הבגדים")

קראתי את הסיפור שלא נגמר עוד בכיתה

ה´...ואת סידרת נרניה בכיתה ו´...(אני בכיתה ז´ דרך הגב) למען האמת, אני קראתי את רוב ספרי מרגנית...כולל צ´ארלי והשוקולדה שפשוט אהבתי כמו לא יודעת מה!
קראתי גם את כל סידרת שר הטבעות (מבינים לפי הניק שלי) ואת כל סדרת הארי פוטר..
כמו כן קראתי גם למשל את בלק-ביוטי ואהבתי, וגם את "מר אל, כאן אנה". התחלתי לקרוא את "מובי דיק" אבל לא מצאתי מספיק שקט נפשי להמשיך..
אני התחלתי לקרוא אותו בחורף, כשהיה קר וירד גשם בחוץ..אני חושבת שזה גם בגלל המזג אוויר.. אני לא בטוחה.. אבל בכל אופן-הוקסמתי! אני פשוט חייבת להמשיך בחורף!! אני שונאת קייץ
ומה אני קוראת עד אז? התחלתי את אטלנטיס..ומשום מה לא התחברתי כל כך..
את שרלוק הולמס- בני סקרוויל ממש אהבתי... ואת ג´יין אייר, והרוזן ממונטה קריסטו גם מאוד אהבתי.. קראתי המון המון ספרים...
כגע נתתי לכם כמה דוגמאות שאני מקווה שבעזרתם תוכלו להמליץ לי על עוד ספרים בסגנון.. אני ממש ממש זקוקה לספר!~נואשת~ *מחכה לתגובות*

Rivendell

New member
מממממ.... צ´ארלי והשוקולדה

נפלא. פשוט נפלא. אני חייבת לציין שבשיל ילדה בכיצה ז את נשמעת ממש ממש בוגרת! ולעניינינו, ספרים טובים בסגנון, בואי נראה :) פנטזיה ודומיהם - אני מציעה לך לנסות לקרוא את "ערפילי אבאלון" של מריון זימר בראדלי. בשתי מילים מדובר באגדות המלך ארתוק ואביריו, אבל מהזווית הנשית - נשות החצר שלו, אשתו, אחותו, וכו. מקסים, וכתוב נהדר. באיזור המד"ב יש לנו את "המשחק של אנדר" של אורסון סקוט וולס, שהוא דיי בגדר "חובה לקרוא". כמובן, "המדריך לטרמפיסט בגלקסיה" הוא קלאסי :) ו... זהו לכרגע אם תרצי עוד המלצות אשמח לעזור

ורדה ש

New member
לפי מה שאהבת -

אני שוב מציעה לך לקרוא את "בורות". אני די בטוחה שלא תצטערי! זה לא פנטסיה, אבל גם לא ממש מציאות. משהו באמצע. מאד מיוחד. אני באמת סקרנית לדעת מה דעתך עליו. אשמח לשמוע חוות דעת אחרי שתסיימי. ועוד אחד, די חדש, שיצא בשנה שעברה : "המכשפה מרחוב מלצ´ט" (טאוב). שוב - לא בדיוק פנטסיה, אבל גם לא ממש במציאות. לגביו אני פחות בטוחה אם קולע לטעמך. שווה ניסיון? ואחד שאני לא יודעת למה לא מזכירים אותו אף פעם: "ליפתן צימוקים הקטנה" (יונה טפר). היא המציאה את הפנימייה לקוסמים ופיות הרבה לפני שרולינג חלמה על הארי פוטר. בהחלט שייך לתחום הפנטסיה. וגם הוא מאד מיוחד. הצרה איתו היא שהוא נופל איפה שהוא באמצע: יונה טפר כתבה אותו כאילו לילדים צעירים (היא חשבה על כיתו ד-ו) אבל הם ממש צעירים מידי ולא מצליחים להתמודד עם כל הדמיון שלה. וגם העברית שלה ברמה קצת גבוהה מידי לצעירים.מצד שני - אני לא בטוחה איך את תתיחסי אליו. אני קראתי אותו כשהייתי כבר מבוגרת ואמא בעצמי ומאד אהבתי, אבל קשה לי לנחש איך תראי אותו מהגיל שלך. תהני.

ורדה ש

New member
יו!! איך שכחתי???

"ילדת הגבעות" (אלואיז מקגראו) - גם הוא חדש יחסית (משנה שעברה). מצויין! נראה לי שיתאים לך. לא אספר יותר כדי לא לקלקל. וכמובן - כל ה"קלאסיקות" שהמליצו לך לפני.

amadad

New member
כאוהבת פנטזיות

נסי לקרוא את ספריו המופלאים של ז´ול וורן ואם כבר הזכרת את סר ארתור קונן דויל הוא כתב ספר נפלא (לא מסדרת שרלוק הולמס) שנקרא העולם האבוד. קריאה מהנה

slightly

New member
עוד 2 תוספות

איבנהו והמוהיקני האחרון. אני חושבת שתהני משניהם.

ה ד ר 20

New member
אני עדין ממליצה../images/Emo20.gif

אני עדין ממליצה על ספרי הפנטזיה של רוברט ג´ורדן, הסדרה "מחזור כישור הזמן", זו פנטזיה מדהימה ששובה וקשה להפסיק לקרוא. החיסרון היחידי זה ריבוי הכרכים... לפי מה שרשמת שאת אוהבת אני מאמינה שתהני מאד!!!

הצנצנת

New member
המלצות על ספרים

נראה לי שתאהבי את שני ירחים מאת שרון קריץ´ - על מסע של ילדה בעקבות אמא שלה שעזבה את הבית. בורות של לואיס סצ´ר שראיתי שכבר המליצו עליו הוא באמת ספר מצוין ועוד ספר נהדר שנראה לי שתאהבי הוא "האפיפיורית יוהנה" של דונה וולפולק קרוס - רומן היסטורי המתרחש בתקופת ימי הביניים בה נשים לא הורשו ללמוד, על אישה שהתחפשה לגבר כדי ללמוד, התקדמה בהיררכיה הנוצרית והגיעה לכס האפיפיורות. רומן היסטורי מהמם - רומנטיקה, תככים, מזימות, דמויות בנויות נהדר ועלילה מרתקת.

yheller

New member
"הזמן הצהוב"

של דויד גרוסמן הוא הספר הטוב ביותר שלו. ספר חובה למי שאוהב את גרוסמן וגם לאילו שלא כל כך. ירדן - מנהל פורום ספרות www.bsh.co.il

neta2

New member
אני דוקא אהבתי את "ספר הדקדוק

הפנימי" שבעיני הוא המוצלח. וכן, מסכימה איתך ש"הזמן הצהוב" הוא פשוט מסטרפיס

neta2

New member
אם בגרוסמן עסקינן:

אז "ספר הדקדוק הפנימי" הוא מהמשובחים.

וואוו!! תודה לכולם!!!../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

אני אלך לחפש את "בורות" ואת "הזמן הצהוב"..
וקראתי את "מכשפה מרחוב מלצ´ט שלוש" שהייתי בכיתה ה´ או ד´ ומאוד מאוד מצא חן בעיניי!
אני חושבת שאת "העולם האבוד" התחלתי ולא התחברתי אליו כל כך.. אמ..גם את "בית ספר לקוסמים" של מיכאל אנדה קראתי...פשוט ספר גאוני! בכלל בכלל לא קשור לבית ספר לקסמים..בכלל לא בסיגנון של הארי פוטר!! אלא ספר מלא סיפורים קצרים ומרתקים! שווה קריאה! תמשיכו להמליץ! ואמ.. מה דעתכם על "התפסן בשדה השפון"? אני לא יודעת אם כדאי או לא כדאי לי לקרוא...?!

Rivendell

New member
לגבי "התפסן"

תראי... אני מכירה מעט אנשים שהיו אדישים לספר הזה. הרוב או ממש שונאים אותו או ממש אוהבים אותו. אני אמנם שייכת לקבוצה הראשונה, אבל עדיין אני חושבת שחבל לא לנסות לפחות. אולי את כן תאהבי?! :)

למעלה