מה היה לא בסדר?

robin31

New member
מה היה לא בסדר?

התינוקת שלי בת 6 שבועות. אתמול פעם ראשונה יצאתי מהבית בלעדיה והיא קבלה בקבוק של חלב שאוב-80 שהיא שתתה בפעמיים. יצאתי מ3 עד 8 בערב.כשחזרתי הציצים שלי היו מלאים והיא רצתה לאכול אכלה משני הצדדים.אח"כ הם עדיין היו מלאים וכואבים. אז ניסיתי לשאוב והצלחתי לשאוב רק 30. בלילה כבר לא הצלחתי להירדם מרב כאבים.ועכשיו יש לי ציצי מלא וכואב וחום נמוך. מה לעשות עכשיו? ומה הייתי מריכה לעשות?(הבנתי שכשנותנים ארוחה מבקבוק אז לשאוב. אבל לא יכולתי)

מינימי2

New member
מה היה לא בסדר?

לא הייתה יציאת חלב מן השד במשך 7 שעות, ובדרך כלל את כן מניקה בשעות האלו. החלב המשיך להיווצר ומאגרי החלב שבשד התמלאו מאוד (גודש) והחלו לכאוב... למרות שהינקת את התינוקת כשחזרת, החלב שעמד בשד קודם לכן גרם לכאב ואולי אף לסתימה וא דלקת
האם שני הצדדים כואבים לך? האם את מרגישה גוש או בליטות באחד הצדדים או בשניהם? כדי לטפל במצב שנוצר צריך להמשיך ולשחרר חלב מן השד באמצעות הנקה מרובה, כמו כן אם יש לך גודש הניחי קומפרס חם כדי להקל על יציאת החלב ואז סחטי מעט חלב עד להקלה. כדי להקל על הכאב את יכולה להניח קומפרס קר על השד (הקפיאי טיטול עם המעט מים והניחי על השד, הניחי שקית ירקות קפואים עטופה במגבת מטבח...). אם יש צורך השתמשי במשככי כאבים (נורופן למשל, שהוא גם אנטי דלקתי). אם החום עולה (38 ומעלה) ומתפתח אודם מקומי בשד, כאב מתגבר - גשי לרופא, ייתכן שהתפתחה דלקת ויש צורך בטיפול אנטיביוטי במקביל. תרגישי טוב

robin31

New member
תודה-תשובות ועוד שאלה..

כואב לי רק צד אחד. אני לא מרגישה בליטות רק כואב מאד בצורה של דקירות.וחום נמוך..לא הגיע ל-38 התחלתי לטפל עם קומפרסים ואופטלגין. ושאלות .. להניק רק מצד אחד כל הזמן? מה לעשות בפעם הבאה ? מה הזמן המקסימלי שאפשר בלי לשאוב/להניק בלי להגיע למצב כזה? ועוד שאלה.. היא אכלה כל פעם רק 40 אז למה אומרים שארוחה זה 80-100?

מינימי2

New member
תשובות

טוב, נשמע כמו סתימה אולי התחלה של דלקת. המשיכי עם קומפרסים קרים להקלה, עיסויים מכיון בית השחי אל עבר הפטמה והימנעי מגודש ע"י סחיטה עד להקלה. אמנם מותר לקחת אופטלגין בהנקה, אך עדיף להשתמש במקרה הצורך באדוויל או נורופן. אם תניקי רק מהצד הכואב כל הזמן תגרמי לכך שהצד השני יהיה גדוש... המשיכי להניק כרגיל (את יכולה להתחיל את שתי ההנקות הבאות מהצד הכואב כדי לתת 'פוש' לשחרור הסתימה ואחר כך להניק מהצד הלא כואב ראשון, ולחזור לתורנות הצדדים הרגילה
) מה הזמן המקסימאלי שבו אפשר להסתדר בלי הוצאת חלב מן השד? שונה מאישה לאישה ותלוי בגורמים שונים, ואני לא יכולה לדעת. את תרגישי כשהשד מתחיל להיות מלא מדי וזה הזמן לשחרר חלב. אנחנו מדברות על ארוע מזדמן ולא קבוע, כי אמא שמדלגת על ארוחות באופן קבוע עלולה לגרום להפחתה בייצור החלב. לא אומרים שארוחה היא בין 80 ל-100 מ"ל. כן אומרים שתינוקות יונקים יאכלו 120-150 מ"ל חלב אם לכל היותר, בכל גיל, כיון שחלב אם משנה את הרכבו וככל שגיל התינוק עולה הוא מכיל יותר שומן כך שהוא מרוכז יותר. לכן אותה כמות תשביע גם תינוק גדול יותר שצרכיו גדולים יותר. כשתינוק יונק מן השד אין לנו דרך לדעת כמה אכל. לעיתים יאכל 80 מ"ל, לעיתים 30 מ"ל (כהשלמה, כתוספת נוזלים, כנשנוש...). ייתכן שביתך לא אהבה במיוחד את הבקבוק ואכלה רק כדי להרגיע את הבטן, ייתכן שזו הכמות הנחוצה לה בדרך כלל, ייתכן שלא הייתה מאוד רעבה....

למעלה