מה היה בה, ב-1973?

מה היה בה, ב-1973?

פעמים רבות שבה ועולה שאלת האי-הבודד ("איזה אלבום/ספר/... היית לוקח איתך לאי בודד?"). ואותי מסקרן לשאול, איזו שנה בפרוג הייתם לוקחים איתכם לאי בודד? אצלי זו 1973. בזמן שעל עם ישראל ריחפה סכנת חורבן בית שלישי, הוציאו הפלויד את Dark side of the moon, ג'נסיס את Selling England by the pound, החבר'ה של Yes את Tales from topographic oceans (שנכתב בזמן סיבוב ההופעות המדהים של Yessongs), מייק אולדפילד את Tubular bells, ובטח שכחתי עוד כמה. מה היה בה, ב-1973?

epitaph

New member
גם היה בה את...

עיקרון אלה האלבומים הפחות או יותר מובחרים שיצאו ב1973. בכלל אתר נחמד שמתעסק בשנים מ67-79.

moshel

New member
לפי דעתי

1972 היתה שנה קצת יותר מוצלחת !! ןאם היתי צריך לקחת שנה לאי בודד זו היתה השנה למרות שלשנת 1973 יש לי סימפטיה מיוחדת MosheL

HelterSkelter1

New member
מישהו מכיר את אלבום ההופעה

Live At Dingwells Dance Hall? לפי האתר הזה, זהו אלבום של מספר להקות כמו גונג, הנרי קאו, קאמל ועוד. נשמע טוב, למרות שאין Reissue על דיסק. מישהו מכיר?

MajorWinters

New member
1974

כי את דעתי על רילייר כבר אמרתי! כי יש את Red, ויש את Red Queen של גריפון שהוא אלמותי. אם זה לא מספיק אז יש את מיראג' של הגמלים, וטופוגרפיק יצא ב74 לפי האתר... וגם את פשע המאה...

trilliane

Well-known member
מנהל
עוד ב-1973: מאחורי הצלילים!

מפגש הפסגה הראשון בין שני המוזיקאים המדהימים מתי כספי ושלמה גרוניך. לא יודעת אם הם היו מתקדמים, אבל הם ללא ספק הקדימו את זמנם. מאז היו עוד 3 סיבובי הופעות של 'מאחורי הצלילים', שנים מהם אפילו יצאו באלבומים, ועדיין - אין כמו המקור הישן והטוב. ולמשהו אחר: באותה שנה כוורת יוצאים עם אלבום הבכורה 'סיפורי פוגי'. ולמשהו אחר לגמרי: ב-73' השתתפנו לראשונה באירוויזיון!
(אבל זה כבר לא מעניין אתכם, אני מניחה...
)

Rudess

New member
ב-1973

פטרוצ'י,פורטנוי ומיאנג היו בני 6 :) אבל עוד יותר חשוב מזה, מכבי נתניה זכתה באליפות נהדרת שלא תישכח אף פעם בניצוחם של אלברט גזל,ויקטור סרוסי ועודד מכנס (החלוץ הכי גדול אי פעם בכדורגל הישראלי).

Rudess

New member
הכי טוב בהחלט

אלון מזרחי לא מגיע לקרסוליים של עודד המלך! ואני מקווה שאתה לא מתכוון להזכיר שחקנים כמו אלי אוחנה/רוני רוזנטל/רונן חרזי. עודד מכנס שיחק פחות שנים ומשחקים מאשר אלון מזרחי, חוץ מזה שהגולים שלו היו גולים של קלאסה, גולים שהיום לא תראה במגרשים. לא פלא שהשער שהבקיע נגד מכבי פתח תקווה בשנות ה-70 נבחר לשער של המדינה, כאשר הוא קיבל כדור עצר בחזה, הקפיץ מרגל ימין לשמאל ובעט לשער! אז אולי מזרחי עבר אותו בטבלה, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה, שחלוץ כמו מכנס לא היה וגם לא יהיה פה, עודד האחד והיחיד! חוץ מזה שהאליפות של נתניה ב-83 היא גם האליפות של המדינה והקבוצה של המדינה, יותר גדולה מהאליפויות של מכבי חיפה המרשימה, להזכירך "נתניה ועוד 15" של מוטל'ה שפיגלר הגדול.

yonia3334

New member
מה?!?!?

דבר ראשון בקשר למכנס, תזכיר לי מה הוא עשה בנבחרת?? זה שהוא כבש הרבה שערים בליגה המסכנה שלנו לא הופך אותו לחלוץ הכי גדול. לדעתי אלי אוחנה( ואני ממש לא אוהב אותו ) היה טוב ממנו. עכשיו בקשר לאליפות של נתניה, אתה לא באמת רציני... מכבי חיפה לקחה אליפות בלי הפסד כשיחקו 39 משחקים ב3 סיבובים, וכשנגדם התחרתה מכבי "חרא" ת"א שהיתה קבוצה בהחלט מצויינת, עם נימני וזוהר ושות'. נתניה רצה לאליפות עם קבוצה מסכנה כמו הפועל כ"ס ( אם אני לא טועה ) בליגה של 2 סיבובים, אתה משווה את זה לאליפות של 94, נו באמת! יוני.

Rudess

New member
חחחח

אז מה אם הוא לא הצליח בנבחרת. רביבו הצליח בנבחרת????!!! אלי אוחנה היה חלוץ טוב, אבל אין מה להשוות אותו למכנס. בזמן שנתניה לקחה אליפויות היה כדורגל אמיתי ולא אליפויות שיעקב שחר קונה בכסף, היה מתח בליגה. האליפות של חיפה ב-94 כמו יפה שלא תהיה, לא מגיעה לעונת החמישיות והשישיות של נתניה ב-83. חוץ מזה שכולם כבר החליטו שנתניה של 83 זה הקבוצה של המדינה, אז אין עם מה להתווכח :)

yonia3334

New member
אהההה

מי זה כולם?? אם אתה מתכוון לערוץ 5, אז זה באמת לא אומר כלום... הכסף של יעקב שחר? אותו הדבר אנחנו יכולים לומר על ארסנל, לא? :) כסף לא קונה אליפיות ( ריאל מדריד ) טוב אני מניח שבנושא האליפות לעולם לא נגיע לעמק השווה כי שנינו לא אוביקטיבים... ובנושא הנבחרת, כל השחקנים הגדולים בעולם עשו חייל בנבחרות שלהם,לא עולה בראש שחקן אחד שדרך קבוצתו הגיע למעמד של שחקן על, מבלי להצליח בנבחרתו.

למעלה