מה היה אם?

meli99

New member
מה היה אם?

אם הייתם יכולים לשנות אירוע אחד בסדרה, איזה אירוע הייתם משנים?
במה זה היה משנה את מהלך העניינים בהמשך הסדרה (אם בכלל)?

תהיו יצירתיים! :)

אם..

קווירל היה לוחץ את ידו של הארי בתחילת השנה בלימודים, אולי כל הספר הראשון היה מיותר והיינו מקבלים בעיקר חוויות הוגוורוטוס מזוקקת!

פעמיים אם...

הסוף שרץ לי הרבה זמן בראש
"ומתחת לתקרה המכושפת שכב ארתור וויזלי... "
רולינג אמרה בעצמה שהרגה את רמוס וטונקס בגלל שהשאירה בחיים את ארתור
מולי היתה מתגברת על זה איכשהו, ובמקום שטדי לופין יבוא לאכול ארבע פעמים בשבוע אצל הפוטרים, הארי היה אוכל ארבע פעמים בשבוע אצל הלופינים.

ואם קצת יותר ריאלי
"בסדר" אמר הארי ללופין "לוולדמורט יש ששה הורקרוקסים ואנחנו אמורים להשמיד אותם, נשמח אם תצטרף אלינו"
מן הסתם לופין היה מת בדרך בצורה הירואית ומטופשת אבל טונקס היתה נשארת בחיים, לילד מן הסתם היו קוראים רמוס טד לופין ולא הפוך והיא היתה מתגברת על זה ומתחתנת מחדש. והעיקר - חלק נכבד מהמסע חסר התוחלת ביער היה נחסך מהם.

טוב, אני רואה שדי ברור מה מפריע לי בספר השביעי
זה גם מאוד קשור לפיק מסויים שאני עובדת עליו כבר הרבה זמן.

meli99

New member
אהבתי ממש!

את הרעיון השני שלך! גם לי זה הפריע נורא שהארי לא שיתף את לופין

אני דווקא שמחה שלופין חזר לטונקס...

אני גם אוהבת את טונקס (כמו רבים בפורום), וברור שללופין יש חלק לא קטן במידת האושר שלה.
כך שאני שמחה שלופין התעשת וחזר אליה, במיוחד שבמצב הזה, כשהיא באמת צריכה אותו. חוץ מזה שכנראה שטונקס הייתה נלחמת בהוגוורטס בכל מקרה.

פיק על טונקס...? זה נשמע מעניין (תפרסמי בפורום?)

זה פיק ארוך מאוד על הארי בזמן ומנסה לשנות דברים
אני כותבת אותו ביחד עם אלנור ליאדון
פרסמתי חלק אחד שלו בבלוג שלי מזמן , מאז הוא עבר עריכה מסיבית אבל מכיוון שלא הספקנו להעביר אותו ביטוא רציני אז זה מחכה, יחד עם שאר החלקים שהולכים ונכתבים לאיטם.

http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=marbeyadaim

HassiD

New member
אם הרמיוני הייתה קצת יותר נחמדה

אז הארי ורון לא היו מעליבים אותה>היא לא היתה בורחת לבכות בשירותים בגללם>לא היה טריו>לא היה רון-המיוני...

בקיצור היינו מקבלים ספר על הארי ורון בלבד, מקס' היו מצרפים להם את נוויל או לונה...

אני חייב לציין שטריו עם לונה נשמע מגניב למדי...

זה אם ממש עצוב, אני חייבת לציין

כי אני אוהבת מאוד את הרמיוני ואם לא היה את הרמיוני הארי כבר היה ז"ל מזמן..

טריו עם לונה נשמע מאוד מאוד משונה, ככול הנראה רון היה מת מצחוק חצי מהזמן והיא הייתה מרחפת לה לעולמות אחרים ואז לא היינו רואים את רון הנקמני ולא היה לנו את "רוני-פוני" המעולה.

בקיצור, שמחה שלרון יש מנעד רגשי של כפית והוא העליב את הרמיוני..

לא היה קורה

רולינג חיברה את הרמיוני כבר מהתחלה ברכבת.
היא דמות חשובה ומרכזית מידי מכדי להיות מוחלפת, זה כמו להגיד שהארי היה פוגש את נוויל וסבתתו ברכבת ולא היה רון....

HassiD

New member
לא מחייב

היה להם גם את דראקו כמישהו רע, היא יכלה לעשות שהם רבו עם דראקו ואז הצילו אותו או משהו.... והם ממשיכים לשנוא את הרמיוני.... (אני סתם מעלה הצעה, גם לי זה נשמע מוזר...) או שהיא תמשיך להציק להם כל הזמן (כמו דראקו), והם ישארו כזוג...

אבל ברכת היו כמה אנשים, היה באמת ניתן להחליף את רון בנוויל ברכבת לדוג'....

nirp232

New member
בואו נתפרע לגמרי

נניח שכשדמבלדור דיבר אם סנייפ אחרי המוות של לילי הוא הציע לו לשנות את העבר בעזרת מחולל זמן. סנייפ חוזר בזמן חוטף את לילי, מרדים אותה, ומשאיר אותה בדירה שלו. ואז הוא מתחזה אליה בעזרת שיקוי פולימיצי מבצע את כשף ההקרבה על הארי ומת במקומה. כש לילי מתעוררת היא מוצאת מכתב מסנייפ ובקבוק שמכיל חלק מהזיכרונות שלו שהוא השאיר מאחור אל מנת להסביר את המעשים שלו בנוסף למחולל הזמן, גלימת ההעלמות של ג'יימס ששימשה את סנייפ במבצע האחרון שלו. הדבר הזה ישנה את כול העלילה למעשה רק לחשוב על מפוצץ לי את המוח (הארי גדל אם אימא שלו) (שמו של סיריוס יטוהר מהר )( ומי לעזעאל הוא להיות עכשיו המרגל של דמבלדור?)ועוד...
ובאופן קצת יותר קליל (אבל לא הרבה) נוויל היה צריך להרוג את בלטריקס. שמולי תהרוג את את ניגיני.
ובאופן עוד יותר קליל קבוצה קטנה של סלית'רינים מחלטה להישאר ולהילחם בקרב על הוגוורטס בכל זאת.

אם

ווד לא היה מחליט לקיים אימון קווידיץ' בשיא הגשם (וחדר הסודות) והארי לא היה חוזר עצבני ומדבר עם ניק כמעט בלי ראש
פילץ' לא היה לוקח אותו למשרד, ניק לא היה משכנע את פיבס להפיל את הארונית המעלימה מעל המשרד של פילץ'
היא לא הייתה נשברת ודראקו לא היה יכול להכניס דרכה אוכלי מוות בספר 6

למעלה