מה היא...

d r o r y

New member
מה היא...

התקופה הגדולה ביותר של אתניקס לדעתכם?בתשובתכם תתייחסו לכמה פרמטרים:אהדה בציבור,איכות השירים,מכירות,פירסום,וכ"ו. לדעתי,השנים הכי גדולות של להקה זו(מכל הבחינות!)הן שנות ה 90 המוקדמות.מ 91 בערך עד 95.מה דעתכם בנושא?

KeLeMeNcY

New member
דעתי:

מצאת "בדרך שלך", עד ההופעה האקוסטית האחרונה, לפני שנה ו3 חודשים.. הרגשתי שאתניקס לא מתעסקים במסחריות אלא באמנות נטו האלבום "בדרך שלך" הוא מושלם, ההופעות האקוסטיות היו גן עדן בשבילי.. נהניתי מכל רגע! אני מקווה שהאלבום החדש יהיה המשך של הקו הזה, בו אני מרגישה את הנשמה של אתניקס חשופה בצורה כזו יפה

mitahat laor

New member
נכון אבל...

השנים הראשונות בהחלט היו קסומות מבחינת פריחתה של הלהקה

אין לי כותרת...

אבל זה מחולק לכמה תחומים: מבחינת מכירות וקהל, אין ספק שבין 90' ל-95' התהילה היתה בשיאה, ואתניX היו הדבר הכי חם בארץ. אח"כ היתה ירידה הדרגתית. ב-98' כשהיה כל הקטע עם אייל גולן היתה חזרה מסויימת של הקהל (אולי אפילו קהל אחר). אני חושב ש"מחר אני בבית" היה הלהיט הענק האחרון שלהם, ואחריו שוב היתה ירידה, גם מצד הקהל, גם מצד התקשורת, שממשיכה לצערי עד היום הזה. מבחינת איכות - המצב שונה לגמרי! אתניX שומרים על הרמה הגבוהה שלהם מההתחלה ועד היום, בלי נפילות באמצע. כל דיסק מראה צד אחר, מה גם שהדיסק הכי טוב שלהם לדעתי יצא רק לפני 3 וחצי שנים, הרבה אחרי השיא המסחרי שלהם. בקיצור ולסיכום, אתניX בעיני זו תקופה אחת שלמה, ואני כבר לא יכול לחכות לדיסק החדש!!!

איך שאני רואה את זה...

בשנים הראשונות (90-95) הם הצליחו גם מבחינה יצירתית וגם מבחינה מסחרית, הם היו מאוד מרתקים ו'תמימים'. אחר כך אתניX התחילו להתגבש מבחינת סגנון מוסיקלי, וגם להביע דעות שלא היו מקובלות על כל הקהל. הם נעשו מלהקה 'אתנית' ללהקת רוק-פופ-מזרחי (לא לבלבל בין 'אתני' ו'מזרחי'). הם פשוט הפכו ליותר ברורים, יותר ממוקדים, וזה גרם לקהל קצת להסתייג מהם. אבל איכות השירים תמיד הייתה ברמה אצל אתניקס.

רינקון

New member
פשוט אין למי להשוות...

לעניות דעתי אין עוד מקרה בארץ שלהקת פופ קימת כל כך הרבה שנים ברציפות. לכן אי אפשר לדעת אם העליות והירידות אצל אתניקס הן דבר טבעי. אין למי להשוות. בדבר אחד אני בטוח, אם הם יודיעו חלילה על פירוק, אז כל התקשורת תתעורר וישדרו אותם המון, וכולם יגידו כמה גדולים וחשובים הם היו... זאת כנראה דרכו של העולם. מה שכן יש לי הרגשה טובה לגבי הדיסק החדש. אחרי שהתאכזבתי מ13 הסטנדרטי, אני מאוד אוהב את החדשים. יש בהם משהו מיוחד ומרגש, שילוב של אלקטרוני ואקוסטי שהם מתמחים בו הכי בארץ, לדעתי.יאללה שיצא כבר הדיסק.

KeLeMeNcY

New member
לפי דעתי אלו לא עליות וירידות

אלא כל מיני סגנונות, בדיקות וגיוונים זה הרבה יותר מעניין לפי דעתי גם אתניקס ממש לא להקת פופ אני אישית, אהבתי את 13.. ואני גם מאד מחכה ל14

ITAIX

New member
לדעתי

למרות שאתניקס זכו ב"אתה" (94) בתואר להקת השנה, סגן שיר השנה ומקום 6 עם ילד מרקש, הדיסק לא ממש הצליח. ולהוציא אחריו את האוסף היתה טעות. אתניקס מצליחים יותר לפי שירים ולא לפי תקופות. קחו למשל את תל אביב כמו פריז, או רציתי - הדיסקים לא הצליחו אבל השירים האלה שיצאו כן, במידה מסויימת, היו בפלייסט של גלגלצ שזה היום אחד המרכיבים החשובים לשיר מצליח. ואפילו היום, אמריקה, ש24 וגלגלצ השמיעו הרבה לא מבטיח את הצלחת הדיסק החדש. בתור אחד שאוהב את אתניקס מהתחלה, והייתי בכמה וכמה הופעות גדולות, ההופעה שזכורה לי הכי טוב מבחינת אהבת הקהל, כמות הקהל והכרת השירים, היתה ב91, כשאתניקס הופיעו אחרי "מסאלה" בפארק הירקון, עם גידי גוב. אפילו עדיין יש לי את התג של השומרים שהצלחתי לקחת מאחד מהם.

d r o r y

New member
לפי מה שידוע לי...

הם היו להקת השנה איזה כמה שנים ברציפות.לא?

ITAIX

New member
כן היו כמה שנים רצוף

מ91 - 94. ואחר עוד פעמיים לא רצוף

למעלה