מה היא מילת תכלית?

• פותח הנושא r763
  • פורסם בתאריך

r763

New member
מה היא מילת תכלית?

והאם יש אתרים של כל מיני מושגים בעברית אתר כזה כמו מילון שאם אני מחפשת פירוש של מילה מסויימת מה היא אומרת (חוץ ויקיפדיה מילון כי אני לא מוצאת שם כלום אף פעם) תודה..

sailor

New member
את השאלה בכותרת לא הבנתי

מלון ברשת - יש מורפיקס עברי אנגלי בחנם http://morfix.mako.co.il ויש מלונים עבריים עבריים בתשלום כמו בבילון, מלינגו וכו'. יש גם מלונים בכמה אתרים כמו וואלה למשל, לא בדקתי מה הם שוים.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מניחה שהכוונה למילים שפותחות תיאור תכלית

(או פסוקית תכלית) כגון: כדי, לשם, בשביל, למען, (ב)עבור וגם שליליות: שמא, פן, לבל למילוני רשת את מוזמנת לעיין בקטגוריות "מילונים" ו"תרגום" בקישורי הפורום (בסרגל הכחול למעלה). תיאום ציפיות מקדים: אם את מחפשת מילון עברי-עברי (אמיתי) ברשת, אני לא מכירה כזה בחינם; "רב מילים" הוא בתשלום (מנוי חודשי) ותכנת התרגום "בבילון" נמכרת עם "אבן שושן" (גרסת שנות ה-2000).

r763

New member
תודה רבה!

במורופיקס זה עולה כסף גם לא? שם אני יודעת שרק מעברית לאנגלית יש פירוש אבל לא פירושים של מילים מסויימות בעברית

r763

New member
בקשר למילונים

איזה מילון עברי עברי מומלץ? הייתי רוצה אולי לקנות מילון. ניראה לי שהכי פשוט במקום להירשם לאתרים האלה שלוקחים כסף אני אקנה כבר מילון. פשוט כל פעם שיש מילה שאני מחפשת את הפירוש שלה אני אף פעם לא מוצאת באינטרנט

trilliane

Well-known member
מנהל
את יכולה לקנות מילון ממוחשב, זה נוח ואקולוגי

במקום להחזיק על המדף ספרים עבי כרס, להוריד ולדפדף, אפשר לנצל את יכולות המחשב...
במחשב שלי מותקן "מילון ספיר" שקיבלתי פעם בשנות ה-90. למיטב ידיעתי כבר לא מוכרים אותו יותר, אבל את יכולה לנסות לחפש בגוגל, אולי תמצאי מידע. אבן שושן נחשב למילון "קלאסי" שמקיף את כל רובדי העברית וכלל גם מידע אטימולוגי (על מקור המילה) ועוד. כפי שציינתי בהודעתי הקודמת, גרסת שנות ה-2000 שלו (זו המהדורה האחרונה) נמכרת יחד עם תוכנת התרגום "בבילון". בפעם האחרונה שבדקתי המחיר היה בסביבות 400 ש"ח, שזה בערך כמו לקנות את המילון המלא מודפס (ולדעתי נותן תמורה טובה יותר למחיר, בפרט שמקבלים איתו גם את בבילון). גם "רב מילים" הוא מילון טוב מאוד, אבל "ליברלי" יותר, לטוב ולרע (זה אומר שהוא מתייחס יותר לעברית המדוברת ופחות לתקנית). כמו כן הכתיב חסר הניקוד שלו לא בהכרח תואם לכללי האקדמיה (אם כי בפירוט מצוין גם הכתיב לפי האקדמיה) וניקוד מילים לועזיות לא תואם את כללי האקדמיה (ולזה לא ראיתי פירוט עם תיקון). יתרונו הגדול הוא בדוגמאות הרבות שהוא מביא וגם בכך שכמילון אינטרנטי הוא מתעדכן כל הזמן (וגם נגיש מכל מחשב, כמובן). החיסרון הוא שצריך לעשות מנוי והוא לא זול.

trilliane

Well-known member
מנהל
מורפיקס חינם, אבל הוא לא מילון מלא, רק תרגום

כמתרגם אני מרוצה ממנו, אבל הוא אכן לא עונה לצרכייך. יתרונו הוא בהצגת המילה המנוקדת בעברית, שימושי למי שמחפש ניקוד (לצורת הבסיס של המילה, לא לנטיות).

r763

New member
תודה!

אבן שושן נשמע לי הכי טוב מבין כולם. אני כנראה אקנה את הממוחשב באמת, יותר נוח. תודה רבה

למעלה