מה הטעם בכל זה בכלל???

רחמים22

New member
מה הטעם בכל זה בכלל???

אני כבר לא יודע אם להמשיך ולהאמין שיש בכלל משהו שנקרא אלוהים, הוא לא מורגש , לא נראה , גורם לסבל ויסורים בעולם ויותר מזה אם הוא כבר קיים איפהשהו אז נראה לי שהוא זנח אותנו. כבר לא אכפת לו , ברא אותנו ועזב ... אני לא רואה טעם בכל העניין הזה שנקרא דת , רק איסורים והגבלות ושום כיף. אני מקנא בחילונים ורוצה להיות כמותם , אבל יש לי בעיה שאני ממשפחה דתית והם כופים עלי להשאר בצד הזה . מה עושים????

שגיב טל

New member
בסופו של דבר ההחלטה הזו

צריכה להיות שלך לחלוטין ועליך להסכים איתה ב100 אחוז . לפי מכתבך , אני עדיין מגלה ניצוצות של חרטה כלפי הדרך שאותה אתה רוצה להשאיר מאחור. עליך לשאול את עצמך מספר פעמים האם זו הדרך שאתה רוצה ללכת ? אומרים שיש 70 פנים לתורה, ואם זה הדרך של התשובה עדיין עומדת בעינה כלפיך אולי הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות , הוא לחפש דרך אחרת הקשורה ביהדות , שאולי היא תענה לך על השאלות שאתה כל כך מחפש . אני אישית לא מקנא בחילונים , מכיון שאולי נראה מהצד שהם עושים חיים משוגעים ללא הדת והאמונה , אבל הם אנשים ריקניים בתכלית. אולי הדרך שבחרו בשבילך היא דרך שדי כובלת אותך במוסכמויות שאנשים קובעים בשבילך , אז הדבר הכי טוב שאני יכול להמליץ שוב פעם הוא שתפרק מעליך את החוקים שנקבעו בעל כורחם עליך ותקבע את החוקים שלך בדרך אחרת . לא חסרים זרמים פתוחים ביהדות , לא הכל מגיע מכפייה. מקווה שיכולתי לעזור

אם כבר עוסקים בטעם....

קראתי את מכתבו של אותו בחור והייתי פשוט חייב להגיב. רצון אמיתי לרוחניות של אמת הינו דבר די נצרך בימינו ואסור בתכלית האיסור לכפות על האדם כל דרך שלא תהיה לרוחניות אם היא לא נראית לו מהסיבה הפשוטה שהרצון לכך חייב להיות רצון עצמאי משלו!!!! הדת בדרך כלל מתפרשת בצורה לא נכונה וישנם אנשים אשר כופים אותה עלינו וזה דבר חמור מאוד ושגוי מיסודו . אני אישית מזדהה איתו בכך שבאתי מבית חרדי וגודלתי בדרך של "עשה בלי לשאול שאלות מיותרות כי ככה צריך!". ע"י כך פשוט סתמו לי כל רצון אמיתי שהיה בי לגבי רוחניות וזה עוול. כתוצאה מכך ברחתי מהעולם הזה וחזרתי בשאלה מכיוון שאיבדתי טעם בחיפוש אחר האלוקים. עצה לי אליך בחור יקר ואל כל מי שהתעורר בו הרצון לרוחניות ולא יודע כיצד ואיפה הוא יכול למצוא דרך שתפתח בפניו את העולם הרוחני. ישנו אתר שנכנסתי אליו לא מזמן שמציג את כל עניין הרוחניות מזווית הראיה של הקבלה. נאמר שם שהקבלה פותחת לאדם את השמיים ולא כופה עליו שום דבר. כתוב שם עוד שהקבלה מיועדת הן לחילוניים, הן למסורתיים ובעצם עבור כל מי ששואל את השאלה התהומית - "מה הטעם בחיי???". אני אישית הוקסמתי מהטקסטים שמופיעים שם מומלץ בחום http://www.kabbalah.info

לא הצלחתי להתאפק

למרות שאני חושב שזה מיותר להתווכח... עזוב חיים משוגעים, ולא אכפת לי שתקנא. אבל ריקניים בתכלית???!!! לא ולא! יש מדע, משפט, אומנות ואהבה, כולל אהבת ישראל שאפילו דתיים יכולים ללמוד ממנה....

leadol

New member
אין שום טעם בדת

רחמים, גם לדעתי אין שום טעם בדת. הדת היא דבר שטותי ורוב האנשים הדתיים לא שמים לב לכך, כי יש בדת הרבה מנגנוני הגנה שנועדו למנוע מאיתנו לחשוב. רובנו בפורום זה היינו דתיים בעבר והצלחנו לעזוב למרות התנגדות ההורים. תוסיף פרטים על עצמך, בן כמה אתה? מאיזה סוג משפחה אתה בא? דתיה, חרדיה וכו´ ונעזור לך כיצד לעזוב

אשמח באם תפרט

מה קורה? אשמח לשתף אותך בדעתי בנדון אך אנא פרט בן כמה אתה ? האם יש לך אחים או אחיות שכבר חזרו ? וכולי וגולי ביי

למעלה