מה הולך עם קרימזון ??

eyalib

New member
מה הולך עם קרימזון ??

בביקורת של "רוק מתקדם" על האלבום "איילנד" הם מדברים על השיר השני ואיך הוא נעצר בדקה 7:27 ואז מתחיל קטע מדהים של סולו וכו'... אני קניתי את האלבום לפני כמה ימים ולפני כמה דקות שמעתי אותו וגיליתי כי השיר נעצר בדקה 7:27 ולא ממשיך לשום מקום...מה הולך פה ? אני מביא קישור לכתבה...

סיילור'ס טייל

מדובר על הקטע השני. אורכו - 12:29 דקות. יכול להיות שהיתה איזו טעות בתיזמון....אתה יכול בבקשה לומר לי מתי מתחיל הסולו של פריפ?

אורך הקטע לא 12 דקות

הוא בערך 7 דקות, אבל עכשיו אני נזכר שבדיסק שיש לי בבית כל הזמנים של הקטעים שכתובים על הדיסק מבולבלים לגמרי. בכל מקרה, כתבת בביקורת על הדקה השביעית, השמינית, התשיעית... לא נראה הגיוני שטעית 3 פעמים, יכול להיות שהכוונה לקטע אחר?

הנה הטראק-ליסט

Tracklist: 1. Formentera Lady — 5:20 2. Sailor's Tale — 12:29 3. The Letters — 4:32 4. Ladies of the Road — 5:32 5. Prelude: Song of the Gulls — 4:15 6. Islands — 9:16 חברים, אולי יש לכם גירסה חדשה של האלבום? כי אני זוכר בבירור שמדובר בקטע של שתים-עשרה וחצי דקות.

נכון

זה הטראק-ליסט שכתוב לי על העטיפה אם אני לא טועה, אבל הזמנים של השירים ממש לא תואמים (הדיסק שלי מקורי). תנסה בעצמך (אם יש לידך את הדיסק), אני זוכר בבירור ש Formentera Lady למשל הוא לפחות 10 דקות.

אז אני שוב שואל

מתי נכנס הסולו של פריפ? (אני לא טועה בזמנים של דיסקים, בדרך כלל) (יכול להיות שיש לנו שתי מהדורות שונות) (אין לי דיסק צרוב - יש לי מקורי שקניתי בתחילת שנות התשעים)

תראה, תשמע

אני לא לוקח את הדיסקים איתי לעבודה, אז אני לא יודע לענות לך על זה עכשיו. את המקורי שלי אמנם קניתי בסוף שנות התשעים, אבל לא נראה לי שיצאו שתי מהדורות כל כך שונות לאלבום הזה. ודרך אגב, גם AMG מצדדים בזמנים הנכונים ולא באלו שכתובים לנו על העטיפות. מוזר כל העניין הזה.

פתרון התעלומה - שרלוק המלוק בפעולה

האמת שהפתרון די פשוט. יצאו שתי גרסאות. הגרסה שלי היא הישנה ביותר - והיא באמת הולכת לפי מה שכתוב על העטיפה. דהיינו הקטע הראשון הוא באמת אצלי חמש דקות ומשהו. הקטע השני הוא באמת תריסר דקות אצלי. בדיוק לפי העטיפה. אחר כך יצאה גירסה אחרת, כשהקטע הראשון בה הוא 10 דקות, ובהתאמה הקטע השני "קוצר-לכאורה" כי חלקו נכנס לראשון. כדי לפתור את הסיבוך המצחיק הזה, פשוט תנסו לספור את הדקות מהתחלת הדיסק. דהיינו מה שכתבתי בכתבה נכון לחלוטין לגבי הגירסה שלי, אז צריך לחשב ככה: הקטע הראשון (מבחינתי) הוא 5:20 הקטע השני הוא 12 וחצי. אם אם מדברים על שבע וחצי דקות בקטע השני, מדובר על 13 דקות בערך מתחילת האלבום. לפי זה, מדובר על הדקה השלישית של הקטע השני בגרסה החדשה. עד כאן שיעור המתמטיקה היומי - "לומדים חשבון עם מר פריפי".

../images/Emo45.gif

כן, זה עושה הגיון. שרלוק קשישא, שוב פיענחת בהצלחה תעלומה מיסתורית והשבת את השלווה העגמומית לעירנו הקטנטנה.
וגם פתרת לי תעלומה אישית שהדירה שינה מעיניי במשך שנים ארוכות, כי הזמנים של השירים על העטיפה שלי מתוזמנים לפי המהדורה הישנה, אבל תכל'ס בדיסק הקטעים ערוכים לפי המהדורה החדשה... כנראה שקניתי אותו בדיוק על קו התפר. סתם הערה - לפי דעתי החלוקה החדשה עושה צדק עם התוכן המוסיקלי יותר מאשר הישנה, החיתוך החדש הרבה יותר הגיוני מבחינת האופי של הקטעים הראשונים.

MajorWinters

New member
לא../images/Emo19.gif

ברצועה 2 בתזמון 3 בערך... האריכו את השיר הראשון...

eyalib

New member
טוב...תודה רבה אורי !

תודה על העזרה...וכל הכבוד על הכתבות הנהדרות שלך...

אין בעד מה - תודה לך!

בגלל ההודעה שלך, אערוך-מחדש את הביקורת. אין ספק שזה יכול להטעות ו/או לבלבל אנשים.

למעלה