מה הולך עם מדורות?

Chewbacca

New member
מה הולך עם מדורות?

למישהו יש רעיון? אני חושב על שני כיוונים הפוכים לחלוטין. הראשון הוא ללכת עם העשן שמסביב על איזה וויסקי Islay מעושן קשות. השני הוא ללכת לכיוון השני לחלוטין, יין לבן פירותי במיוחד שמוגש קר. אולי איזה גוורצטרמינר, ילך מצויין עם מרשמלו.

rustynail

New member
ואוו זה מזכיר לי שרשור זהה מלפני

שנה בדיוק:) אתה מוזמן לבדוק את העניין בחיפוש... אצלי זה עבד היום עם ג'יימסון....וגלידת וויסקי:)

amircn1

New member
אני אישית

הולך על יין לבן - אמרלד ריזלינג וקצת בירות במעגל מסביב למנגל

an3c

New member
הרבה זמן רציתי לשאול...

מהיכן הידע המופלג בכל הקשור ליין? (אני יודע שזה לא קשור לשרשור הנ'ל)

Chewbacca

New member
קודם כל תודה על המחמאה

את האהבה ליין, שהיא הבסיס לידע רכשתי דרך אבא שלי ואחי ז"ל. שניהם מאוד אהבו יין, אבא שלי אפילו עבר קורס לפני שנים אצל ד"ר יאיר מרגלית, ואחי היה קונה יינות טובים ופותח אותם בארוחות משפחתיות שם תמיד נסב דיון על היין. הם אלה שלימדו אותי לאהוב יין. אחרי שאחי נהרג, בגלל הזכרונות, לא יכלתי לנגוע בכלל ביין. טסתי לאוסטרליה כדי להתרחק קצת ושם חזרתי לטעום ולשתות יין. עשיתי שם שלושה סיורי יין אגדתיים, בHunter Valley בBarrosa Valley ובMornigton Penninsula, בכל אחד מהטיולים האלה טעמתי עשרות יינות והיה ממש מדהים. כשחזרתי לארץ החיידק כבר הדביק אותי לגמרי. התחלתי לקרוא כל מקור אפשרי על יין, ספר היין של מיכאל בן יוסף, את רוב הספרים של ג'נסיס רובינסון, כל כתבה על יין ב"על השולחן" גליונות של wine spectator, טורים של דניאל רוגוב בעיתון אתרי אינטרנט ועוד. במקביל גם התחלתי להשתתף בטעימות של "דרך היין" שכנעתי את אבא שלי לקנות "לעצמו" מקרר יין והתחלתי למלא אותו. חוץ מזה, יש עוד כל כך הרבה מה ללמוד וכל כך הרבה יינות לטעום...

Chewbacca

New member
לא עשיתי קורס רשמי

מצד שני כשכבר ראיתי את החומרים שמלמדים בקורסי היין הבסיסיים ראיתי שאלה דברים שכבר למדתי מקריאה, משיחות עם ייננים ומבקרי יין ובעיקר מטעימות. מצד שני, הלמידה אף פעם לא מסתיימת, וכל יום אני לומד משהו חדש.

קורס מעשי

אני מדבר על קורס מעשי. קורסים להכרת עולם היין לא חסרים וברמות שונות כפי שציינת. אבל קורסים לעשיית יין באופן מעשי אין כמעט בארץ. למעשה יש רק 2. הנושא ארוך אז רק אם זה מעניין אותך אפרט ובשמחה.

Chewbacca

New member
תודה על ההצעה

אבל אם כל הכבוד שאני רוכש לייננים, ויש הרבה כבוד, אם הייתי "מוכרח" למצוא עבודה בתחום היין הייתי מעדיף לכתוב על יין מאשר לייצר אותו, למכור אותו, לייבא אותו וכו'. מצד שני, זה אכן נושא מאוד מעניין, אני בטוח שתמצא פה הרבה חבר'ה שמעוניינים בקורסים כאלה. ודרך אגב, הקורס שאבא שלי עשה אצל מרגלית הוא קורס הכרת עולם היין.

סניפטר

New member
עשינו מנגל לתפארת לב הפארק רעננה

חבר טוב שלי מצא נקודה עם דשא ומקום לשבת על גרנולית הבאנו מנגל ענק מבית של חבר שגר בסמוך אני הכנתי שיפודי הודו בתיבול שלי (שמן זית,בצל מגורר,שום פילפל ,דבש, ופסטו) יצא ממש טעים . וכמובן הבאתי לימונצ'לו תוצרת עצמית שהיה להצלחה . היו עוד סוגי בשרים (מהסוג הקפוא) נקניקיות מרגז . טונה של סלטים (אבל אני אוכל תמיד רק בשר). לקינוח מרשמלו על הגריל (תענוג). בקיצר שבעים ומרוצים חזרנו הבייתה לשירותים!

D r a m b u i e

New member
אנחנו עשינו משהו ספונטני

הבשרים לא היו משהו לטעמי, אם כי הפרגיות בתיבול טריאקי יצאו נחמד. מישהו הביא גם נקניקיות לבנות נ חמדות. החלטנו ללכת על המשקאות הפשוטים ביותר, בירה ווודקה מלון (של ארטיק). הבירות היו זולות יחסית אבל מגוונות : בקס, גינס, גולדסטאר וטובורג.

marsala

New member
Lag Baomer in Manchester

ישבנו אשתי ואני עם חברים (עדיין יושבים...) סביב מדורונת אצלנו בפטיו מחוץ למטבח, שותים יינות טובים, גבינות נהדרות(דנית כחולה, צ'דאר מעושנת בעץ אלון וקממבר ממחוז סמרסט) אז אני חייב לחזור לאורחים, נתראה אחר כך ותעשו חיים! מוש

למעלה