מה הולך בעולם ?!

Pacha

New member
מה הולך בעולם ?!

"מפיקי תוכנית הילדים הפופולרית "רחוב סומסום" מתכוונים לשבץ בצוות הבובות של התוכנית בובה חדשה, הנושאת את נגיף ה- HIV. הבובה תופיע לראשונה בגירסה הדרום אפריקנית של התוכנית ולאחר מכן תשתתף גם בתוכניות המוקרנות בשאר העולם. מטרתה של הבובה להגביר את המודעות בקרב ילדים בגיל הרך למחלת האיידס והדרכים להתמודד עם המחלה. יוצרי הסדרה "רחוב סומסום" מסרו כי היא תשובץ תחילה דווקא בדרום אפריקה מכיוון שהיא המדינה בעלת שיעור חולי האיידס הגבוה בעולם."

Pacha

New member
כן זה ממש נחמד

שילד בן 7 יודע כבר מה זה איידס

N a V e

New member
במצב הנוכחי

זה אולי לא נחמד,אבל ללא ספק דבר טוב שיכול למנוע קורבנות רבים. תחשוב על זה...

Pacha

New member
רעיון נחמד

אבל תחשוב מה זה אומר על ההסברה בנושא הזה הסברה כ"כ גרועה שהם צריכים לשים בובה ברחוב סומסום אני לא מאמין שתוכנית טלוויזיה יכולה לחנך. אנשים פשוט מעדיפים לא להתעסק בנושא הזה לכן מפילים את זה על הטלוויזיה אני לא מבין הורים בגרוש הם מתייחסים לטלוויזיה כשמרטף. אני לא רואה דברים טובים לאנושות בעתיד...

N a V e

New member
אין כל פסול בלהכניס את ההסברה

לתוך תוכנית טלוויזיה,מתוך ידיעה שהיא פונה לציבור רחב של ילדים. הרי הילדין מעדיפים ללא ספק את הבובות,שבהן הם צופים באופן קבוע. הבובות יצרו אמינות מסוימת אצל הילדים,ואי-לכך,לדעתי,הרעיון הוא רעיון מצויין שאין לי ספק שיעזור.

Pacha

New member
אבל

ברגע שילדים בגילאים נמוכים נגיד מגיל 5 ומעלה רואים את זה הם כבר יודעים מה זה מין כאילו היום במילא כבר מגיל 11 הכל מתחיל אז למה צריכים להוריד את הרף יותר

מה עדיף?

שהם לא ידעו מה זה יחסי מין וימותו מאידס או שהם ידעו מזה ויחיו? לדעתי, האופציה השנייה, בעיקר במדינה המדוברת בה 1 מכל 9 הוא חולה. וחוץ מזה, מגייסים כרגע 10 מיליארד דולר ע"מ לעזור למנוע את אידס במדינות המתפתחות.

Pacha

New member
איך

הם לא ידעו מה זה יחסי מין וימותו מאיידס ? צריכים לקיים יחסי מין כדי לקבל איידס (אני מניח שאת יודעת את זה) ואם הם ידעו מה זה יחסי מין ואולי אחד ינצל אבל יהיו יותר ילדים שהחלו לקיים יחסים מין בגיל מוקדם

InvisibIe

New member
בדרום אפריקה

יש כמויות של ילדים שנולדו עם המחלה- האימהות שלהם היו חולות בזמן ההיריון איתם. אני משערת שחלק מהמטרה היא ללמד את הילדים הבריאים לקבל את הילדים האלה לחברה, וליצור הזדהות אצל הילדים החולים. לא נראה לי שמישהו בכלל ידבר על סקס. ובכל מקרה אני לא מבינה מה הבעיה לספר לילדים על סקס. אם הם שואלים צריך לענות להם, ולספר להם שזה משהו שמבוגרים עושים. אין סיכוי שהם יקבלו מזה רעיונות.

נו באמת,

מה אתה חושב שהם יהיו נזירים אם הם לא יראו "רחוב סומסום"? איזו מן הנחה זו? כך או כך הם יקיימו יחסי מין. ועדיף שהם יהיו מודעים מראש לסכנות ולדרכים למנוע אותן.

Pacha

New member
אני רק אומר

שילדים שיראו רחוב סומסום יהיו מודעים מגיל צעיר יותר למין ואני לא רואה את הבובה מדריכה ילדים בני 7 איך לשים קונדום את זאת שלא מדברת פה בהיגיון

אתה לא רואה

כי היא לא תעשה. כל מה שהיא תעשה היא להביא למודעות שקיים דבר כזה, שיש להיזהר ממנו ושהוא לא מדבק במגע יומיומי.

EverMan

New member
היא לא מדריכה ילדים איך

לשים קונדום ואיך להימנע בהידבקות , באפריקה כל ילד 9 נולד עם איידס. אז הכוונה של זה שהילד הזה עם איידס יתקבל בקהילה ויבינו שאי אפשר להידבק ממנו באוויר ואי אפשר להידבק בנשיקה וכו´ , וככה הילדים יהיו להם חיים הרבה יותר טובים.

Pacha

New member
נו ופה נכנס הטיעון שלי

שטלוויזיה לא נועדה לחנך אני לא מבין איך אתם לא רואים פה הזנחה

EverMan

New member
למה לא ?

אם הטלוויזיה כבר קיימת ... אז למה לא להעביר מסרים חינוכים דרכה ? כמו "שיעורי ההיסטוריה" בערוץ ההיסטוריה או "שיעורי הטבע" בערוץ נשיונאל גיאוגרפיק וכו´ ... הטלוויזיה לא באה על חשבון החינוך מההורים או המורים או כל דבר אחר , היא באה כתוסף.

Pacha

New member
עובדה

שכל התוכניות שנתת הן דוגמא לתוכניות שאנשים שאוהבים אותם צופים! כהנאה!!!! לא כאמצעי לימוד מי שנהנה מלראות דברים היסטורים יראה את התוכניות מי שלא לא התפקיד של הטלוויזיה הוא לא לחנך ילדים לאהבת הזולת זה פשוט מטומטם לסמוך על הטלוויזיה שתחנך את הנוער כמו שצועקים שהטלוויזיה אשמה באלימות אבל אם ההורים היו מחנכים את הילד להיות נגד אלימות זה לא היה ממש משפיע עליו.

EverMan

New member
אבל ילדים

גם ככה רואים טלוויזיה , אז למה לא להחדיר לכם במקום אלימות , מכות , קללות , וצבעים ללא כל מטרה , גם כמה אידיאלים וערכים ? טלוויזיה יכולה להעביר תכנים כאלה , בצורה עקיפה. בדיוק כמו ש"בנות הפאוורפאף" בעקיפין מלמדת על פמיניזם חדש , ועל "גירל פאוור" , וילדים רואים את זה ולומדים שנשים לא פחות חזקות מגברים ושגם הן יכולות להיות גיבורות על ... אז גם בתוכניות אחרות אפשר להעביר ערכים בצורה עקיפה.

Pacha

New member
גם אני קראתי

את הכתבה על הפוואר פף
אבל אם היית קורא עד הסוף היית רואה שהיוצר בכלל לא התכוון ליצור סידרה פמניסטית. אלא בגלל החינוך שהוא קיבל זה יצא לו ככה.

InvisibIe

New member
אבל הטלוויזיה מחנכת אם תרצה או לא

מספיק מחקרים הוכיחו כמה היא משפיעה. קח דוגמה: ילד שיש לו הורים גזענים שכל הזמן אומרים דברים רעים על שחורים, אבל הילד צופה בטלוויזיה ורואה תכניות כמו "אריזה משפחתית", ושם יש שחורים שהם אנשים טובים ובכלל לא דומים למה שההורים שלו אומרים. אתה רוצה להגיד לי שזה לא משפיע עליו? לא צריך להפוך כל תכנית לדידקטית, זה כבר מטומטם, אבל למה לא להכניס דמות כזאת?

למעלה