מה הוא נצח?

ל נ צ ח

New member
התשובות לשאלותיך: ../images/Emo13.gif

א) נראה שאו שלא הבנת, דילגת או שפשוט לא שמת-לב לאשר אמרתי על האין והיש בדיון על האינסוף אני מצטט : 26/12/01 18:41 . לנצח כבר אמרתי הרבה פעמים ואני שוב חוזר ואומר: < האין זה משהו, משהו=דבר, דבר=יש ויש=האלוהים > ולכן בעולמנו הקיים- שבטח ידוע לך שהוא גם הגלוי והנסתר לעינינו, תוכל להבין מדבריי אותם ציטטתי שהיש ישנו והאין ישנו(כי האין זה יש) ולכן המסקנה אליה הגעת מסקנה כוזבת היא כי אותה בנית על הקדמתך המטעה. ב) כן! הקיים הזה נצחי וכנצחי הוא זה שהיה מה שהיה לפניו והוא גם זה מה שיהיה את מה שיהיה אחריו הוא הזמן האינסופי הוא היש הכוליות ההכל השלם האלוהים. האינסוף הוא היש בו האין והיש.(וכבר הבהרתי בקשר לאין=יש) באינסוף מתקיימים אינסוף מעגלים שלהם מצבי ראשית ואחרית ומה שביניהם ולכן הם מחזוריים, לכל אחד התחלה וסוף ומה שביניהם. כאשר מעגל שלם הגיע לסופו את מקומו תופס מעגל אחר שהוא בעצם השכפול של קודמו כמו של קודמיו שמאז עולמים היו ולעולמים יהיו. וכן קיים משהו מחוץ למעגל והמשהו הזה הוא האינסוף בו כולם המעגלים שהיו הישנו(הגלגול-הזה) וכולם שלנצח יהיו. כאשר מת האדם מהותו מושלכת לגיהינום בעולם המוות שם מתייסרת עד שתגיע עת תחייתה ע"י אלוהים ברוב חסדו וברחמיו הגדולים לה אותה יושיע לחיים בעולם-החיים שהקים לאחר חורבן קודמו. <<<<< תחיית-המתים מציאות-היא בכל תחילתו של גלגול. >>>>>> באינסוף המוות כמו החיים מתממשים בעתם במעגלי המחזוריות האינסופיים של חיים-מוות וחוזר-חלילה... בקשר לרכבת, כמוך היא חייבת להימצא אך ורק בנקודת זמן מסוימת בכל מעגל שבאינסוף, ולכן באם היא לא אמורה להגיע אליך היא לא תגיע אליך ובאם היא כן אמורה להגיע אליך היא כן תגיע אליך ואז או שתעלה עליה או שלא תעלה עליה.
ולנקודת סיום, < בין שתי נקודות אין אינסוף. נקודה. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

לנצח...תהיות לי אליך

מדוע הינך מציין ש"כאשר מת האדם מהותו מושלכת לגיהינום בעולם המוות שם מתייסרת עד שתגיע עת תחייתה ע"י אלוהים ברוב חסדו וברחמיו הגדולים לה אותה יושיע לחיים בעולם-החיים שהקים לאחר חורבן קודמו...." מה קשור הדיון בנושא הנצח והאינסופיות לנושא האלוהות???

ל נ צ ח

New member
קשור ועוד איך שזה קשור ולזו שאלתו:

_______________________________________________________ """ האם כאשר מת האדם, אין המוות ניצחי כרי אינסופי???? """ _______________________________________________________

ל נ צ ח

New member
כל דברסופי,אינסופי,נצחיבאחד האלוהים

גם למוות גם לכל דבר סוף וזה כולל גם לגלגול שהם בו. בגלגול שבא בעקבות סוף קודמו הכל נהיה בדיוק מושלם כמו שהיה בגלגול שקדם לו. אפשר לומר שכפול זהה לזה שקדם לו ולקודמיו -ואיך נצחיים הדברים תשאלי? נצחיים-הם כי הם משוכפלים אינסוף פעמים באינסוף = הכוליות ההכל האלוהים. ולכן הם גם סופיים וגם נצחיים. דברתי בעצם על אותם הדברים שאשבתי ל"פרפר" ושאת לא כל כך אותם הבנת מקווה שכעת לאחר הבהרתי-זאת אותם יותר טוב תביני אני מצטט: "" כאשר מת האדם מהותו מושלכת לגיהינום בעולם המוות שם מתייסרת עד שתגיע עת תחייתה ע"י אלוהים ברוב חסדו וברחמיו הגדולים לה אותה יושיע לחיים בעולם-החיים שהקים לאחר חורבן קודמו. <<<<< תחיית-המתים מציאות-היא בכל תחילתו של גלגול. >>>>>> באינסוף המוות כמו החיים מתממשים בעתם במעגלי המחזוריות האינסופיים של חיים-מוות וחוזר-חלילה... "" נ.ב: זאת לידיעתך יקירתי מתוכנית האלוהים לחיים. היא וכולם נכנסים בו. אלוהים לידיעתך המגביל כך שהוא גם מגביל את עצמו במוגבל וכך בעבדו-בחירו אז כעת את כבר מבינה איך הוא נכנס פה?
* ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

צר לי לנצח...צר לי מאד...אבל

טרם הבינותי את מקומו של האלוהים. מה שכן הבנתי הוא שכל פעם שקשה להסביר או להבין איזשהו תהליך מכניסים את האלוהים. האם הינך מכיר דוגמא אחת! או אולי שתיים של תחיית המתים??? מה שאני כן יודעת הוא שאחרי מותו של אדם מתחיל תהליך הרקבון והתפוררות החומרים, ומכך אני יכולה להסיק את הגילגול מחדש של החומר במתכונת חדשה.
ומה יש לך לומר כעת יקירי?

mariangela

New member
עקבי אחר מאמריי הרבים או שתתעזרי

בסבלנות עד שהם ואני נתפרסם בקרוב ובכל כלי-התקשורת העולמיים. << התשובות לאלה שאלותייך נמצאות באמרותיי הרבים. >> -גולש או גולשת חדשה בפורום בעצם רוצים שאשיב להם על אותם השאלות הרבות שכבר שאלוני בעבר רבים גולשים שכמוהם שהיו כאן לפניהם ושלהם אשבתי, את והם החדשים כנראה לא יודעים-זאת ולכן אותך ואותם החדשים אני מפנה שיחפשו במאמריי את התשובות לשכאלה השאלות ששאלת, או להמתין בסבלנות להתפתחויות המדהימות שיבואו במהרה דרך ערוצי-התקשורת השונים. שיהיה ברור: - את דבריי על אלוהים על החיים והמוות ועלי במאמריי הרבים אמרתי, ואת שאמרתי ואת שעוד לא אמרתי אומר אותם אך זה יהיה רק כדרכי בטמפו שלי. שבת שלום, * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
סליחה, גלשתי בניק של אשתי מרים.

מה לעשות אני מלמד אותה לגלוש. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

האם תוכל ללמד גם אי אלו

חברי הפורום כיצד לגלוש? מי מעל גבי הגלים ומי מעל גלי האתר ומי מעל גלי הדמיון. אני רק מקוה שאתה יודע להבדיל בינך ובין רעייתך שתחיה.

ל נ צ ח

New member
החודש חגגנו21 שנות נישאוין מאושרים

ואת תעשי טובה לעצמך באם במקום לקוות שאני יודע להבדיל ביני לבין אשתי תיישמי-את את זו תקוותך לעצמך ולבעלך. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

ל נ צ ח

New member
לי צר לבשרלך שכולנו נידוני גיהינום

מתוך הפורום: דתיים חילוניים תאריך ההודעה: 09:56 15/03/04 מאת: .לנצח. נושא ההודעה: כמו אלה שהיו ושיהיו לעולמים מאת:nadunya תאריך: 2/11/2002 שעה: 04:55 ולדעתי אלוהים הוא ינשוף ורוד. גם לי מותר להזות לא רק לך! איזה סימנים אתה מכיר בימינו אנו לקיומו של אלוהים?! ולא סתם לאלוהים אלא זה שכולו טוב. השואה?! הטרור ההולך וגובר?! הרס כדור הארץ?! האם אתה מדבר על אותו היקום או לא? האם יש עדויות אוביקטיביות מתקופתו של אברהם המעידות על קיומו של האיש או על הניסים המתוארים עלידך? כל כך הרבה שאלות. כל כך מעט מידע מוצק! בקרוב תמונה של ינשוף ורוד! (תגובתי ל nadunya המזלזל בה`): מאת:. לנצח תאריך:2/11/2002 שעה:10:24 ידידי היקר, בכדי לדעת את אלוהים מתחילים מכיתה א` _ז"א תתחיל מעצמך מהנס שאתה נושם. כשאתה לא יודע ידע-חכמים אותו הם רכשו בעיקר מלימודיהם האינטנסיביים גם תוך כדי ייסורים וכך מדרכם יומם-וליל בלימודיהם בתורה, מוטב שתישאר בכיתה שלך כיתה א` בתורה ותתחיל ללמוד החל ממנה את החוכמה ועל אלוהים במקום ללגלג בורות אינפנטילית בכיתות הגבוהות. שבת-שלום: * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * מאת:. לנצח תאריך:2/11/2002 שעה:12:41 לדברים מעולם לא היה ולא יהיה להם לא התחלה ולא סוף אלא המשכיות במעגלי הנצח ___________________________ {^|}{^|} כל סוף הוא גם התחלה . >> ___________________________ כך התנ"ך פותח ב {^|}{^|} בראשית >> שהוא סוף מעגל של {^|}{^|} והארץ הייתה >>>. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * לנצח תאריך:3/11/2002שעה:08:41 כל מעגל {^|}{^|} מ- ו- ש - ל - ם {^|}> ב- ד- י- ו- ק >> כמו אלה שהיו ושיהיו לעולמים. המעגל הבא יהיה _ ב - ד - י - ו - ק _ כמותו,כמו אלה שהיו ושיהיו לעולמים לצל בקשר למערת המכפלה 22/08/2000 מה זה שכפול אתה יודע, מערת המכפלה בטח בפשט אתה יודע, אך לפי האמת הצפונה בסוד דבר מערת המכפלה, אינך בוודאי יודע, לכן אומר לך בהבזק הקיצור שזה הפשט שכתוב על מערת המכפלה, מבהיר למבין את המעבר למה שיהיה ז"א יהיה כפי שהיה, וכך מה שהיה הוא שיהיה ובדיוק כשהיה ("קדם" בתנ"ך) וזאת על ידי * השכפול הנעשה על ידי האלוהים * בדיוק מושלם, ואני חוזר: ____________________ * מ - ו - ש - ל - ם ! * , ____________________ וכך בכל העולמות שהיו, זה הנוכחי, ואלה שיהיו ועל זה נאמר: * ל ע ו ל מ י ם * וההכול האינסופי הזה, "אחד" הוא והוא האלוהים. בברכה: |s| * _____ * ל נ צ ח * _____ * |s| מערת המכפלה: - נכון להיום מאמינים בני האדם המאמינים בסיפורי הפשט שבתנ"ך ששם במערת- המכפלה קבורים אבותינו אברהם יצחק יעקב. הם גם מאמינים שאברהם יצחק ויעקב היו אנשים מבשר-ודם כמונו שחיו נשמו והתהלכו בארץ בתקופה התנכ`ית. העניין הוא שהם כולם טעו וכצאן תועים ומטעים. -האמת הגדולה האמת-האוניברסלית אמת-האלוהים כמו שכבר הבהרתי גם בפורום-זה ולא פעם אחת, מוצפנת-היא בכל-מיני דמויות שונות ומשונות המרכיבות את סיפורי הפשט בתנ"ך, הדמויות האלה, האמת-היא שהן מסמלות מצבים ותקופות ביש וזה ""אך-ורק""בחיים שבעידן המודרני ולעולם לא בתקופה התנכ`ית או אחרת שלא הייתה מעולמים ולעד לא תהיה היא מציאות במציאות-החיים. ובכן, {^|}{^|} אברהם >> - מסמל את {^|}{^|}{^|} הגורל הלא-עיוור באלוהים ! > >> --------- {^|}{^|} יצחק >> - - מסמל את - - {^|} החיים > ו - - - - {^|}{^|} יעקב >> - - מסמל את {^|} המחזוריות > {^|}{^|} מערת המכפלה >> - מסמלת את {^|}{^|} המעבר לעולם הבא >> המעבר הזה אפשר לומר הוא {^|} "מכונת-הזמן" > או "המעבדה" האלוהית > בו נעשה הנס-המדהים נס השכפול-המושלם של כל היסודות של הבריאה המשתכפלים-בו ולמען שיהיו כשהיו, ז"א הם משוכפלים ב - ד - י - ו - ק אלוהי-מושלם כשהיו מתמיד כך באינסוף העולמות מקדם. זה הנס קורה בכור-ההיתוך הנורא לנשמה, בשפה עממית הוא נקרא "גיהינום" כל זה מתרחש לקראת תחיית-המתים לפני שחרור כל-הנשמה מארץ לא-לה היא ארץ-ההנוראות, עולם-המתים=הגיהינום ובטרם ישועתה בגוף-אדם לארץ-המובטחת= לעולם-החדש שהוא לא פחות ולא יותר מעולם-החיים הבא במקומו של עולם-החיים שקדם-לו ושנחרב באחריתו. - במעגלי המחזוריות-הנצחית למען חיי-הנצח לכל-הנשמה בגוף האדם, נחרב העולם- הישן ובמקומו נברא העולם-החדש שכפולו-המושלם של הקודם-לו כקודמיו. * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ * . לנצח 18:14 08/11/2002 בתגובה ל: לפני עכשיו (מאת: wantalk) חוויה מוחשית של יחידת עכשיו מתגשמת רק פעם אחת בכל עולם ועולם נברא באינסוף מעגלי המחזוריות הנצחית.(לנצח) לפני עכשיו לך יש הזכרונות שרבים מהם שכחת ותשכחי לא כך האלוהים כל מצבי עכשיו שהיו לך, הם מידע השוכן-בו בשלמותו מידע שלעד לא יאבד מידע זה בבוא העת יתגשם ויהיה למוחשי כשהיה כך תחווי את אותו עכשיו שחווית ושכחת שחווית אותו כמו שכעת זאת אינך זוכרת חוויה מוחשית של יחידת עכשיו מתגשמת רק פעם אחת בכל עולם ועולם נברא באינסוף מעגלי המחזוריות הנצחית. ~ ~ * ~ * ~ * ל נ צ ח * ~ * ~ *

selgarat

New member
אין סוף - אף פעם לא יקרה/יגיע

אם מבקשים ממך לספור עד אין סוף מבקשים שתספור בלי להפסיק אף פעם. המספר אין סוף הוא המספר שאף פעם לא תגיע אליו. ואין סוףחומר או אין סוף משהו זו קבוצה שלא משנה כמה תספור אותה לא תגיע לאחרון.

selgarat

New member
נצח

כמו כל המילים שאנחנו משתמשים בהם לכל אחד המשמעות טיפה שונה. אבל באופן כללי כשמישהו אומר שהוא יעשה משהו לנצח הוא בדרך כלל מתכוון שהוא אף פעם לא יפסיק. אם הבנת ממני שכשאני מדבר על אין סוף אני מדבר על משהו שאני אף פעם לא אגיע אליו אז הבנת במדוייק אבל בין אין סוף ונצח יש הבדל. אין סוף זו הגדרה מאוד ברורה ובדרך כלל מדברת על מספרים, כשאנשים מדברים במונחים של אין סוף הם הרבה פעמים מתכוונים גדול מאוד ולא אין סופי אבל זה לא ממש מפריע לאף אחד. נצח הוא מושג מעט מעורפל המדבר על זמן, בגלל שלחיים שלנו יש סוף אז כשאנשים מדברים על לנצח זו בדרך כלל הגזמה כי רוב האנשים לא מאמינים שיהיו קיימים לנצח בצורה כזו או אחרת אז בדיבור על עשייה של משהו לנצח בעיקר מנסים להראות עקשנות והתמדה יותר מכמות זמן אמיתית.

Levos

New member
אני חושב שהכוונה היא לאהוב ולזכור

את חברינו לפורום "לנצח".

נצח הוא לא מצב של איןסוף זמן אלא ש

נצח זה מצב שבו הזמן לא מתקיים עוד. ויש להבין את עניין המושג זמן/מרחב שזה דבר אחד. כשזמן אינו קיים עוד אז גם המרחב לא-וזהו לא ריק אלא מצב שנקרא מיצוי. זמן הרי הוא מחולק...אנו לא מבחינים ברציפותו אלא כחלקים. תנועת חלקים יוצרת שלם שמבטא תפקיד כלשהוא, כלומר,את חיה אוספת בעל ילדים כלב אוטו קריירה ובמבט לאחור את רואה את הזמן והארועים במרחב שהביאו אותך למקומך. כאשר אומרים נצח מדברים על מצב שבו אין צורך בתנועה של מרחב וזמן שבסופם ייראה ייעוד. נצח הוא הוא מצב שבו התפקיד כל הזמן מבוטא..זהו מצב של השגה...מבחינת אדם זה יכול להיות תחושה פנימית אבל ברמת היקרון זהו מצב מושלם שבו אין צורך ליצור זמן.נצח הוא גם "יש תמיד".

אם נצח הוא גם "יש תמיד"

איך תתיחס לנצח באמירה של הבטחה מצד האוהבים "אוהב אותך לנצח נצחים"?

danshk

New member
על פי שפינוזה

אתיקה א הג 8- "בנצח אני מבין את הקיום עצמו, כל עוד משיגים אותו כנובע באופן הכרחי מתוך הגדרתו בלבד של דבר נצחי"

למעלה