מה הוא המיינד?

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
אח שלי גיבור

אני רואה שלקחת את הסיפור בצורה אישית מדי...
בוא נירגע קצת... ננשום עמוק... נתיישב על התחת בישיבה מזרחית או אחרת, ונמשיך לעסוק בהבלים שאנו מכנים מדיטציה... והכל יסתדר, אתה תיראה...
כך דוגמה מהפורום הזה, תראה כמה מוארים, ערים ומודעים יש כאן...

מודטחדש

New member
צר לי אם עצבנתי אותך

זו בהחלט לא הייתה הכוונה. רציתי רק להראות, שלא רק גורואים הודיים מנסים לעשות קופה. גם לא לקחתי שום דבר באופן אישי, כי כל מה ששמעתי על מהרישי (שנתן לי - בעקיפין - את הטכניקה הנפלאה הזו) שונה לחלוטין ממה שתארת על ההודי. אגב, "או אחרת" זה נכון. אין במדיטציה הטרנסנדנטלית שום ישיבה מזרחית או מערבית או הודית או אחרת. יש ישיבה נוחה.

Mist2

New member
אהה

לא אישי בכלל... רק היית בטוח שמדובר על ההודי שלך...
ומה שרצית להראות בקשר ללא רק גורויים הודים, זה הרי ברור, אני השתמשתי בהודי אבל זה היה יכול להיות כל אחד אחר.
&nbsp

מודטחדש

New member
יש הודים מוארים

כאלה או אחרים. ויש למעלה ממיליארד הודים לא מוארים. המוארים, לרוב, אלא אם הטבע דוחף אותם אחרת, שומרים את המצב התודעה שלהם לעצמם. הלא-מוארים, חלקם, מנסה לעשות קופה על ההתחזות שלהם למוארים. חלק מהשמות ההודיים שציינתי, היו של הודים לגמרי לגמרי לא מוארים (להבנתי) שעשו קופות יפות. לכן ציינתי את השם שלהם ולא ציינתי ברשימה הזו את "ההודי שלי".

Mist2

New member

סינבד רשם באחד ההודעות ש:
״המיינד שלנו אם כן(ראה שאלתו של מיסט), הוא שמרכיב ומייצר עבורנו את המציאות״...

Mist2

New member
אז מה הוא המיינד?

פעם לפני הרבה הרבה שנים, כלל לא השתמשו במושג ״מיינד״...
במקומו היו כמה מושגים שונים ומדויקים שייצגו אספקטים שונים מעולמו הפנימי של האדם.
לא היה שום צורך לאחד מושגים אלה, כיוון שהם ייצגו אספקטים מאוד שונים.
החלוקה נועדה מהתחלה למען הדיוק.
כפי שנאמר:
"בכל עניין ועניין עלינו לפרק את השלם המורכב לחלקיו הבלתי מורכבים – אלה חלקיו הקטנים ביותר."

אבל אז, הופיע הודי שבראשו הקודח עלה והופיע רעיון המוזר:
חשב אותו הודי, שהגיע הזמן לצאת משכונות העוני בהם התגורר כל חייו...
כיוון שכבר היו לו כמה תלמידים מערביים ששיפרו בצורה נפלאה את מצבו הכלכלי, החליט אותו הודי, שהגיע הזמן לחשוף את תורתו למערב...

וכך התחיל לשקוד על הדרך בה יוכל להציג את תורתו לאנשי המערב.
כיוון שהם נראו ונשמעו לו די מטומטמים, הוא לא באמת האמין שיוכל ללמדם את הדברים כפי שהם.
(ויש אומרים שהוא בעצמו לא היה גאון גדול), לכן החליט אותו הודי לפשט ולצמצם את הדברים למינימום הכרחי...
אותו צמצום התמודד היטב לא רק עם הקשיים שבלמידה והבנה אלא גם קיצר את הזמנים בצורה משמעותית.

כך, הוא חשב, הדברים ישמעו פשוטים ומתוחכמים אף יותר, ויחסכו ממני זמן רב…
כך אומץ המושג ״מיינד״ ולתוכו הושלכו כל אותם אספקטים מחייו הפנימיים של האדם.
כיוון שכעת מושג ״מיינד״ ייצג כל כך הרבה אספקטים שונים ומנוגדים, הוא נהפך עם הזמן למושג פחות ופחות מובן.
ובכל פעם שאדם כזה או אחר היה מתבונן בעצמו או רואה משהו על עצמו בצורה מקרית ולא ידע או הבין במה הוא צופה, היה מיד משליך את מה שראה לתוך המושג החביב והחדש מיינד...
כך הלך אותו מושג והתרחב וגדל וגדל, וכל מי ומי החל משתמש בו בצורה עיוורת ללא כל הבנה.
עד שהיום, המיינד הפך לכל מה שלא ברור ומובן לאותו אדם מערבי, מין פח זבל גדול המשמש לחציצה/הסתרה של מה שלא ברור…
ובמקביל כל מי שמשתמש במושג ״מיינד״ מיד מרגיש רוחני יותר, וחכם יותר.
כלומר מלכודת המשמרת את השינה בצורה מושלמת…

מודטחדש

New member
אני בטוח שאוהדי אושו

סוואמי פרבהופאדה, פאפאג'י, האם המחבקת... לא יאהבו את מה שכתבת.

Mist2

New member
אתה בטוח במה שאתה בטוח...

מה שבטוח :), שאחרי הודי זה קמו להם הודים רבים ואחרים, והלכו בעקבותיו...

lightflake

New member
מצטער אבל ממש לא ענית על השאלה ששאלת "מה הוא המיינד"

ענית על שאלה אחרת
השאלה הזו בכותרת כבר יצאה מהנחה שהמונח עצמו אכן מכוון למשהו (ולא משנה כרגע אם המשהו הזה הוא ממשי או בכלל קיים או שהוא רק מושג מופשט או אפילו לגמרי שגוי) השאלה כבר מניחה שקיים מושג כזה שאכן מכוון למשהו מסויים. (קוראת לו "הוא" ואפילו משתמשת בה' הידיעה, המיינד).

אם אתה רוצה לבדוק מה הוא ה-X
כאשר X הוא מושג כלשהו שהומצא ע"י הודי כלשהו או משהו כזה
עליך קודם כל ללמוד מאותו ההודי שהמציא את המושג, למה הוא מתכוון, במיוחד אם כפי שאתה טוען הוא זה שהמציא את הפירוש.

בקיצור, ניסית כרגיל לצאת א גרוייסע חוכם וכרגיל זה לא ממש הצליח לך...

ובמאמר מוסגר השאלה עצמה (אבל רק לאחר שמבינים למה מתכוון המושג מיינד!) היא שאלה טובה וחשובה לחקירה פנימית, כיוון שהמדובר בתופעה שמצד אחד כדברי בודהה "יוצרת את העולם" שבו אנו מאמינים כי אנו חיים - ומצד שני... היא איננה ממשית כלל - כמו אותו עולם אותו היא יוצרת!)

Mist2

New member
בוואדי שעניתי

פשוט המיינד שלך לא מוכן לקבל זאת...
אהה איזה יופי למדתי להשתמש עם המושג הדבילי הזה....?

lightflake

New member
"באמצעות מחשבותינו אנו יוצרים את העולם"

- בודהה
&nbsp
&nbsp

למעלה