מה הוא המיינד?

• פותח הנושא Mist2
  • פורסם בתאריך

Mist2

New member
מה הוא המיינד?

האם יש כאן מישהו שיכול להסביר?

Mist2

New member
מה הוא המיינד?

מישהו יכול אולי לנסות ולענות?

Mist2

New member
מי שלא יודע

מתבקש לא להעיר הערות ציניות שלא קשורות, רק כדי להצטייר בעיני חברי הפורום כאחד שמבין ויודע... תודה ...

lightflake

New member
טוב המורה נחמה

לידיעתך, התכוונתי נודניק במובן הטוב
&nbsp

מודטחדש

New member
המיינד הוא כל טווח הפעילות של המוח

מרמת המחשבות הגסה, של פני השטח. דרך רגשות. אינטלקט. אגו (לא כמו שרבים מבינים את המלה - המצב המעודן ביותר של התודעה כשהיא עדיין ביחסי) ועד לטרנסנדנטלי - המקור האינסופי של אנרגיה, אינטליגנציה, אושר ויצירתיות. המיינד הוא הכלי הנפלא שמאפשר לנו לחוות כל רמה ורמה מאלה.

Mist2

New member
אישית לא הבנתי

שאלתי על מושג 1, וקיבלתי הסבר ע״י הרבה מושגים אחרים ולא מובנים...

מודטחדש

New member
שאלת שאלה וקבלת תשובה

שהיא כנראה שונה ממה שאתה מכיר. וברור לי לגמרי שזה לא מובן לך אישית. זה יהיה מובן לך אישית בפעם הראשונה בה תשב ותתרגל מדיטציה טרנסנדנטלית.

Mist2

New member
אז אתה מסוגל לענות רק למתרגלי מ״ט?

אם מישהו חיצוני שואל שאלה, אין לך כלים לענות?

מודטחדש

New member
אתה מסוגל להעביר לי את הטעם

של גויאבה? להסביר, זה דבר אחד. לתת התנסות - אני יכול לשלוח כל אחד ואחת למי שיוכל לתת לכם את ההתנסות.
מה זו חשיבה בגס? על פני השטח? מה שאתה ואני עושים כעת. המחשבה שמלווה את האצבעות שמקישות על המקלדת. מהם רגשות? רמה יותר מעודנת של חשיבה. אין בה חשיבה קונקרטית גסה, אבל יש איזו תחושה. חם, קר, אוהב, מתגעגע... האינטלקט הוא זה שמנתח כל הזמן. שוב, ממש לא בחשיבה שעל פני השטח. אני פונה כעת ימינה, כי אני רוצה להגיע לרחוב שאול המלך... את האגו אני לא יכול להסביר, כנראה שיכול להסביר את זה רק למי שחווה את זה. את הטרנסנדנטלי קל להסביר. האם זה יהיה ברור? אני כלל לא בטוח. זה מצב שאין בו שום מחשבה ואתה ער לחלוטין. מצב של שקט אינסופי אבל המודעות קיימת. בעצמה - בעצמי הכי פנימי ואמתי שלה. אתה הבנת את זה ברוך?

Mist2

New member
אני ביקשתי ממך שתעביר לי הבנה?

רק ביקשתי תיאור במילים מובנות ומוכרות על מה זה מיינד.
בדיוק כפי שאני יכול לתאר לך במילים מה היא גויבה...
&nbsp
את דבריך אני יכול להבין רק אם אתנסה בהם בעצמי...

מודטחדש

New member
תסביר לי בבקשה

איזו מלה לא הבנת כאן - [URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=228&messageid=179250379[/URL]
בוא נתחיל, כי איתך זה יכול ללכת רק ככה, מלה מלה:
מרמת - מבין?
המחשבות - ברור?
הגסה - מובן?
של - יש שאלה?
פני - הבנת?
השטח - יש שאלות?
דרך - נהיר לך?
רגשות - מכיר?
.....
תגיד לי כעת בבקשה איזה מלים אינן מובנות לך.

lightflake

New member
הסברת בדיוק מדוע אף מתרגל מ"ט מעולם לא התעורר*

כי אתם לומדים לחוות את הטרנסדנטלי דרך המיינד!
זה משאיר את המיינד תמיד השליט השולט

&nbsp
*כבר ביקשתי מדניאל בעבר שיזמין אחד כזה לפורום או לפחות שיתן דוגמה למתרגל מ"ט אחד בעולם שהתעורר... כבר לא זוכר מה היו התירוצים... משהו על מחקרים מדעיים על הורדת לחץ הדם?

מודטחדש

New member
ממה שאני מבין על הארה

אם מישהו יבוא ויצהיר שהוא מואר, הוא כנראה עדיין איפשהו בדרך. (הכניסה הראשונה שלי לפורום הזה הייתה עם הגברת שהצהירה על "התעוררות". זוכר? בן מחק את השאלה שלי אליה שיכלה להראות לי אם היא בכלל מבינה מה זו התעורורות). הארה היא דבר כל כך אינטימי שאדם לא מצהיר עליו. אבל לסמאדהי יש מרכיבים ניורפיזיולוגיים. צורה מאוד מיוחדת של פעילות המוח והגוף. (לא לחץ דם). קל מאוד לאתר בעזרת מיכשור אם אדם חווה סאמדהי או לא. אלה הם גלי-מוח מיוחדים של אלפא 1 בתאום שלם בין כל חלקי המוח. השלבים בהם אדם מאוד קרוב להארה, הם אלה בהם הוא חווה סמאדהי גם במצב של שינה וחלימה. שרוב (בהארה כל) הלילה הוא בסמאדהי. הגוף ישן שינה ערבה ועמוקה (שנת בערות) אבל התודעה ערה, מודעת לעצמה, ולעצמה בלבד.
אני חושב שהמלה "מיינד" או כמו שאני מכיר אותה mind באנגלית, אומרת משהו שונה לאנשים שונים. אני מבין אותה, כמו שכתבתי, כטווח השלם של כל פעילות התודעה. מהגס, דרך המעודן, המעודן יותר, הכי מעודן, עד לתודעה טהורה. בין המודטים הטרנסנדנטליים, אנחנו קוראים לזה "רוח" (מלה לא מדוייקת אבל מי שמשתמש בה יודע למה הכוונה). במלה "מיינד" משתמשים כשמדברים אנגלית. מיסט, משל (לא תמיד אני מבין אותו, ברוך השם), נדמה לי שניסה, בסרטון של הומר סימפסון, לתאר אותו כאותו קוף שלא מפסיק להרעיש לנו בשכל.
על הארה, סליחה לייטפלייק, ומחקר מדעי בסרטון הזה. ארוך (19 דקות) אבל שווה צפייה.
https://www.youtube.com/watch?v=oiXkEcrhRrA

Mist2

New member
עד שימצא מישהו שיוכל לענות

אני אנסה להביא כמה ציטוטים הקשורים במיינד...

Shiv Charan Singh of Batala had come to the meeting with his son, Air Force Commander Jasbir Singh.
He asked, “Baba, please show me the way to control the mind.”

“The best way for it is to remember me wholeheartedly four times a day – at 7 A.M., at noon, at 5 P.M. and before sleeping at night.
If you stick to these timings, your mind will be so changed that you will even forget your mind!”

מודטחדש

New member
נמצא מישהו. קבלת תשובה מפורטת

רק שהתשובה לא מסתדרת לך בקופסה שאתה מכיר. נסה להרשות לעצמך לחשוב מחוץ לקופסה.

Mist2

New member
תפסיק לקשקש

הסברתי בבירור למה התשובה לא מובנת....
נסה אתה לחשוב מחוץ לקופסה ותנסה לענות למישהו שלא מכיר את המושגים שלך...

Mist2

New member
אז מה זה ״מיינד״

פעם לפני הרבה הרבה שנים, כלל לא השתמשו במושג ״מיינד״...
במקומו היו כמה מושגים שונים ומדויקים שייצגו אספקטים שונים מעולמו הפנימי של האדם.
לא היה שום צורך לאחד מושגים אלה, כיוון שהם ייצגו אספקטים מאוד שונים.
החלוקה נועדה מהתחלה למען הדיוק.
כפי שנאמר:
"בכל עניין ועניין עלינו לפרק את השלם המורכב לחלקיו הבלתי מורכבים – אלה חלקיו הקטנים ביותר."

אבל אז, הופיע הודי שבראשו הקודח עלה והופיע רעיון המוזר:
חשב אותו הודי, שהגיע הזמן לצאת משכונות העוני בהם התגורר כל חייו...
כיוון שכבר היו לו כמה תלמידים מערביים ששיפרו בצורה נפלאה את מצבו הכלכלי, החליט אותו הודי, שהגיע הזמן לחשוף את תורתו למערב...

וכך התחיל לשקוד על הדרך בה יוכל להציג את תורתו לאנשי המערב.
כיוון שהם נראו ונשמעו לו די מטומטמים, הוא לא באמת האמין שיוכל ללמדם את הדברים כפי שהם.
(ויש אומרים שהוא בעצמו לא היה גאון גדול), לכן החליט אותו הודי לפשט ולצמצם את הדברים למינימום הכרחי...
אותו צמצום התמודד היטב לא רק עם הקשיים שבלמידה והבנה אלא גם קיצר את הזמנים בצורה משמעותית.

כך, הוא חשב, הדברים ישמעו פשוטים ומתוחכמים אף יותר, ויחסכו ממני זמן רב…
כך אומץ המושג ״מיינד״ ולתוכו הושלכו כל אותם אספקטים מחייו הפנימיים של האדם.

כיוון שכעת מושג ״מיינד״ ייצג כל כך הרבה אספקטים שונים ומנוגדים, הוא נהפך עם הזמן למושג פחות ופחות מובן.
ובכל פעם שאדם כזה או אחר היה מתבונן בעצמו או רואה משהו על עצמו בצורה מקרית ולא ידע או הבין במה הוא צופה, היה מיד משליך את מה שראה לתוך המושג החביב והחדש מיינד...
כך הלך אותו מושג והתרחב וגדל וגדל, וכל מי ומי החל משתמש בו בצורה עיוורת ללא כל הבנה.

עד שהיום, המיינד הפך לכל מה שלא ברור ומובן לאותו אדם מערבי, מין פח זבל גדול המשמש לחציצה/הסתרה של מה שלא ברור…
ובמקביל כל מי שמשתמש במושג ״מיינד״ מיד מרגיש רוחני יותר, וחכם יותר.
כלומר מלכודת המשמרת את השינה בצורה מושלמת…

מודטחדש

New member
אותו הסיפור

"...אבל אז, הופיע ארמני/רוסי/איטלקי/אמריקאי/ישראלי שבראשו הקודח עלה והופיע רעיון המוזר:
חשב אותו ארמני/רוסי/איטלקי/אמריקאי/ישראלי, שהגיע הזמן לצאת משכונות העוני בהם התגורר כל חייו...
כיוון שכבר היו לו כמה תלמידים ששיפרו בצורה נפלאה את מצבו הכלכלי, החליט אותו ארמני/רוסי/איטלקי/אמריקאי/ישראלי, שהגיע הזמן לחשוף את תורתו לעולם..."

למעלה