מה הוא בעצם רצה להגיד?

SmartToyBoy

New member
מה הוא בעצם רצה להגיד?

במשך למעלה משבוע אני מתלבט, מסיבות אישיות ופרטיות שאיני יכול לפרט, האם לפרסם כאן בפורום את הקישור הזה. אבל החלטתי שאין מנוס, ואני רוצה שאנשים ידעו שגם דברים כאלה נאמרים - ויביעו את דעתם בנושא. הרב שמואל אליהו, הרב הראשי של העיר צפת, התראיין לפני כשבוע וחצי למדור "שליפות" ב- "NRG יהדות". במהלך מדור זה, מתבקשים המרואיינים לתת תשובות קצרות (אבל לא בהכרח רק כמה מילים) על נושאים מגוונים. כשהרב נשאל שם מה דעתו על "הומואים דתיים" - תגובתו היתה אחד הדברים המוזרים ששמעתי בחיי. עם זאת, כל פרשנות שתינתן לדברים - היא וודאי לא חיובית. מדובר, במובן מסוים, בהכפשה של ציבור שלם, שחלקו גר מן הסתם בעיר בה הרב מכהן. אני רק מודיע לכם שזה לא בדיוק יעבור לסדר היום, ואנחנו מקווים לדרוש בקרוב את תגובתו של הרב. http://www.nrg.co.il/online/11/ART1/465/395.html

ריק בש

New member
מה שהוא רצה להגיד

זה שזהו דבר והיפוכו. "יהודים למען ישו" הם לא יהודים, הם נוצרים. "הומואים דתיים", הם לא דתיים, הם הומואים. זו דעתו, ואפשר לחלוק עליה. הוא מסרב לקבל מצב שבו אדם מגדיר עצמו כדתי, אבל חורג מההלכה בנקודה מהותית (אני מניח שהוא מבין את המושג "הומו" כמי שלא רק חש בנטיות מסוימות, אלא גם מממש אותן). יש בגישה הזו אטימות, אך לא הייתי רואה בכך הכפשה. אנשים מסוגו של הרב אליהו אמרו דברים גרועים יותר.

marik

New member
אבל...

למה הוא מבטל מיידית את הדת מהאדם? למה הוא קובע חד משמעית ומה לא ניתן לבטל ונשאר קבוע לא משנה מה - זה המיניות שלו והרבה יותר קל למחוק את הדתיות שלו? האם הוא בעצם טוען שהגאווה של האדם קבועה ולא ניתנת לשינוי ולכן הוא ישאר הומו ואין מה לדבר על זה ויותר קל פשוט להחזיר אותו בשאלה? טוב אולי לא סיגננתי טוב אבל הבנתם מה רציתי לומר... אני מקווה

תגובה מעניינת...

זו תגובה דווקא לא מאוד מתלהמת לדעתי. היא לא העמידה לי את השערות על הידיים. הרב בעצם משקף את הכאב שכולנו חיים או חיינו, שבו אנחנו מנסים להמשיך להגדיר ולחיות כדתיים ובמקביל לעשות משהו שהלכתית נאסר עלינו. אבל בנקודה אחת מרכזית הרב לדעתי טועה: כולנו בחרנו להישאר דתיים, כלומר בחרנו באמונה ובנאמנות למסורת על כל הכאב האישי הכרוך בדבר, בשונה מהיהודים למען ישו שבחרו, אה, להיות למען ישו. נתנאל היום-הזה-ממש.

למעלה