מה ההיגיון ?

bigears

New member
מה ההיגיון ?

המגבלה של שני נוסעים בלבד נועדה ל.. ? הבנתי, שזה קשור למצב של תאונה. כלומר, אם חס וחלילה, הנהג נקלע לתאונה, יהיו פחות פצועים, שכן מס' האנשים באוטו לא יכול לעלות על שניים, חוץ מהנהג. אני צודקת ? תודה.

ההיגיון הוא כזה..

אם נוסעים הרבה צעירים ברכב, אז יש לנהג הרבה יותר חשק להראות להם כמה הוא חכם. חוץ מזה שכמו שאת אומרת זה היגיון רוסי, שאם ימותו, אז שימותו רק שלושה.. ז``א במקום להכשיר את הנהגים, אז סתם מגבילים אותם.

Itamarro

New member
קיים הגיון מינימלי

אני לא רוצה לבאס אתכם או משהו, אני מאוד נגד החוק הזה, אבל זה באמת מסיח את הדעת אוטו מלא, כי שיש כמה אנשים מאחורה, תמיד יהיה בינהם איזושהם יחסים, ואז מתרכזים בזה ולא בקדימה. שיש מישהו מקדימה ומישהו מאחורה, השיחה נסובה סביב מרכז המכונית, שזה הגיוני יותר.

aviGODFATHER

New member
אל תגזים...

תן לנו קצת קרדיט - אנחנו יכולים לנהל שיחה (שתתקיים באופן פלאי גם אם יש רק 2 נוסעים) בלי להסתכל אחורה.

NewUser4

New member
דווקא לא.

ממש לא קשור לפחות הרוגים בתאונה או פחות פצועים בתאונה. מדובר על חוק שמתבסס על מחקרים (אל תשאלו אותי איזה מחקרים, אני לא הצעתי את הצעת החוק) שאומרים שאנשים עד גיל 21 מוסחים בקלות יותר בזמן נהיגה וניתן בקלות יותר להשפיע על נהיגתם (לדוגמה חברים שלוחצים על הנהג לצאת "גבר").

kranves

New member
רק מה שהם לא מבינים

שלחץ חברתי בהרבה מקרים הוא חיובי.

lsd600

New member
בתור מה אתה אומר את זה?

בתור אחד שעבר תואר שני בפסיכולוגיה? מה אתה יודע על לחץ חברתי? על להבחין בין מקרים של לחץ חברתי חיובי או שלילי עושים לומדים שנים רבות... אל תנסה לשנות את החוק עכשיו...

kranves

New member
מניסיון

בחבר'ה שלנו אלה שנוסעים מהר ישר כולם צועקים עליהם. מי שלרגע לא חגור צועקים עליו מי שעושה פוזות עם פניות חדות וכדומה כולם צועקים עליו. ועובדה שעכשוי אף אחד לא עושה פוזות, אז אל תסתלבט עליי אם אתה לא מבין מהחיים שלך. כי לחץ חברתי יכול להיות חיובי באותה מידה שהוא שלילי.

lsd600

New member
אנשים שמבינים יותר ממך...

קצת יותר ממך (למדו כמה שנים), ישבו לפני כמה שנים ובטוח שלא הגיעו למסקנה שחבר'ה שיושבים מאחורה משפיעים לטובה על הנהג. לכל חוק או הגבלה שנחקק/ נחקקת במדינה הזאת יש גם חסרונות. שום דבר לא מושלם. אז החברים שלך חכמים וכועסים עליך כשאתה לוקח פניות מהר. ב-10 מכוניות שנמצאות מאחוריך, זה לא קורה. מוזר, הא? אם החוקרים הגיעו למסקנה שזה באמת מה שיקטין את התאונות דרכים, אין סיבה לרצות שזה יתבטל. הדגש העיקרי פה הוא הסחת דעת, לאוו דווקא לחץ חברתי. לחץ חברתי יכול להיות גם מ-2 אנשים שיושבים באוטו, 3-4 כנ"ל. אבל אם זה מה שהוחלט, אף אחד לא יכול להגיד אחרת.

kranves

New member
להזכירך

לפני כמה שנים "חוקרים" גם עשו "מחקרים" והגיעו למסקנה שיש לאסור על צעירים לנהוג בין 5-1 בלילה. להזיכר לך את תוצאות החוק???

lsd600

New member
אבל אתה יודע מה ההבדל?

ההבדל הוא שאחוז הצעירים שיוצא להם לנהוג בין 2 ל-5 הוא כזה נמוך שחקיקה של חוק כזה פשוט תהיה מיותרת... וד"א, יותר מבוגרים עושים תאונות בשעות הלילה מאשר צעירים. חוקרים "אחרים" חקרו גם את זה והבינו שזה חוק הזוי, קטן, עקשן, קטנוני ומיותר עד מאוד.

kranves

New member
קוקי, החוק של ה2 בעיקר

מיועד לאותם צעירים שנוסעים בשעות קטנות של הלילה.

99אדיר

New member
אני מבין שזה מסיט את דעת הנהג

אבל למה נקבה את שלושים שקיבלה רישיון ליפני שלושה חודשים כן יכולה להסיע שמונה נוסעים, ואני עם ניסיון של שנתיים יכול להסיע רק שניים? ואבסורד יותר גדול, שיש מצב שאחד שעשה רישיון חדשיים אחרי, יוכל ליהיות חונך שלי.. אם אני בן 17 מקבל רישיון, והוא בן שלושים. תחשבו על זה..

99אדיר

New member
אני מבין שזה מסיט את דעת הנהג

אבל למה נקבה את שלושים שקיבלה רישיון ליפני שלושה חודשים כן יכולה להסיע שמונה נוסעים, ואני עם ניסיון של שנתיים יכול להסיע רק שניים? ואבסורד יותר גדול, שיש מצב שאחד שעשה רישיון חדשיים אחרי, יוכל ליהיות חונך שלי.. אם אני בן 17 מקבל רישיון, והוא בן שלושים. תחשבו על זה..

aviGODFATHER

New member
נתעלם לרגע מהשוביניסטיות...

הבנאדם די צודק. האמת שמשום מה גם אני מרגיש יותר בטוח כשאני נוסע עם בנים מאשר עם בנות (למרות שהבנות שנסעתי איתן דווקא ידעו לנהוג לא רע). אבל אני מרגיש הכי בטוח שאני נוהג

Itamarro

New member
לא לא

בשביל להיות מלווה צריך להיות מעל גיל 30 עם 3 שנות נהיגה, או מעל גיל 24 עם 5 שנות נסיון נהיגה. אני לא מתכוון ללחץ חברתי, כי לחץ חברתי זה נושא מסובך, והוא פועל גם לטובה וגם לרעה. אני מתכוון לעובדה, שיש בנאדם באוטו, מפנים אליו אחוז מסוים של תשומת-לב, ושיש עוד 4 אנשים באוטו, יש פחות תשומת לב לכביש. תדמיינו מצב שבו אחד מבין ה5 נוסעים במכונית רוצה להעביר שיר ברדיו-דיסק...

למעלה