מה ההבדל?

חיים 1990

New member
מה ההבדל?

מה ההבדל בין ערכים, יד לאחים, לב לאחים, לב שומע וכו` שמהם אני יכול לקבל עזרה (להישאר בדת או לחזור בתשובה כמובן) שהם אפילו יכולים לשגע אותי שכדאי לי ללכת לסוף שבוע במלון על חשבונם (לא מספרים לי שכל היום יש הרצאות. הם אומרים שיש קצת), וזאת למרות שאני מתחת ל18. לבין הל``ל, האגודה ליוצאים לשאלה, ששם אני לא יכול לקבל עזרה רשמית ליפני גיל 18? האם הארגונים הדתיים עוברים על החוק? או שהל``ל שומרים על סייגים וכללים פנימיים?

מתלבט13

New member
הל"ל יותר אתיים

והם גם יותר מקפידים על החוק. אגב, הגבול של גיל 18 הוא טכני. אבל הרעיון הוא נכון. הרעיון הוא שאם ילד בן 12 מתחיל לשנות את חייו, לא בטוח שכולם רוצים לעזור לו בכל דבר. איפה הגבול זו שאלה קשה. הל"ל לקחו את הגבול של גיל 18, אני מניח שזה בגלל שהחוק קובע את זה כגיל בו יש לאדם אחריות על מעשיו. אגב, מבחינה חוקית הזכות של קטין להחליט על חייו היא מוגבלת. יש כאן אחרים שיודעים את הגבולות. מבחינת אותם יוצאים בשאלה לפני גיל 18, זה באמת לא נעים. בפרט אם יש להם מספיק שכל והם יודעים בדיוק מה שהם רוצים. ואולי בכל זאת כדאי לחזור בתשובה לפני גיל 18? "שובו בנים שובבים". יאללה.

חיים 1990

New member
אז זה גבול שהל``ל שמו לעצמם

מהסיבות שלהם? או שזה בגלל בעיה חוקית? ``שובו בנים שובבים`` זה לא מדובר על כולם יש יוצאים מן הכלל, לדוגמא אחר. אולי גם אני יוצא מן הכלל

מתלבט13

New member
גם אחר יכול היה לחזור בתשובה

הגמרא בחגיגה אומרת שאחר אם היה חוזר היו מקבלים אותו. כנראה שזה היה תכסיס הטעיה כי חטא כל כך שהיה ראוי להציב בפניו משולים לחזרה בתשובה. (כמו שיש מפרשים בעניין "הכבד לב פרעה" ואכמ"ל). אתה אומר שאתה לא רוצה לחזור בתשובה. אז מה אתה רוצה ממני? "הבא ליטמא פותחין לו" גמרא מפורשת. ומן השמיים יערו עליך רוח טהרה וכו'

חיים 1990

New member
אני לא מקבל את התירוץ של הגמ`

כמו שהרמב``ן אומר שהמדרשים זה סיפורים שמי שרוצה מאמין ומי שלא רוצה לא מאמין. והוא אומר שהוא לא מאמין בכולם. אז גם אני ברישא אני מאמין, בסיפא אני לא מאמין.

Le Fay

New member
ניחוש פרוע שלי: לארגוני ה'התחזקות'

והחזרה בתשובה יש גיבוי של מוסדות המדינה, להלל לא. עובדה שערכים ושות' מקבלים יותר משבעים מיליון ש"ח רק ממשרד החינוך, והשד יודע כמה עוד ממשרד הדתות, מקרן העזבונות וממרכז השלטון המקומי. פרושו של דבר, בין השאר, שלהם יש גם תקציבים להיאבק במידת הצורך בבתי המשפט.

חיים 1990

New member
ניחוש מאד פרוע

אבל א``א לדעת אולי את צודקת. עכשו מישהו הסביר לי, נגד הל``ל ההורים שהם האפוטרופוסים ישמחו לעשות בעיות, לעומת זאת נגד המחזירים בתשובה הם לא ילחמו.

admor

New member
אבל אותם ארגונים או אחרים

מחזירים בתשובה נערים חילונים

Le Fay

New member
מכירה די והותר הורים שברצון היו עולים

על משרדי ערכים עם גרזינים, אבל הם פוחדים שיסיתו את הצאצאים שלהם נגדם עוד יותר, ושהם יאבדו גם את הקשר המוגבל שיש להם איתם..

admor

New member
מה יותר קדוש?

חוק של מדינה חילונית וטמאה או עוד יהודי ששומר שבת ומניח תפילין. כל הארגונים שמניתה פה מחויבים למארחת חוקים אחרת ממערכת החוקים של מדינת ישראל

חיים 1990

New member
הרב אלישייב פוסק

שדינא דמלכותא דינא גם בשלטון ישראל בארץ שלא נוהג על פי חוקי התורה. (שלא כשיטת הר``ן, ובשונה מהפסק של ר` ניסים קרליץ). המערכת של המדינה לא כופה את עצמה על האירגונים החרדים?

laife

New member
ערכים כנראה לא עוברים על החוק

כשילד בין 15 חוזר בתשובה הוא לא עוזב את הבית, מקסימום לישיבה (שהיא מוסד מוכר ע"י המדינה בנוגע לחוק חינוך חובה) שאגב ההורים יכולים להתנגד למקום הלימודים גם אם הילד לא רוצה. כשבחור עוזב את הישיבה ולא נכנס למסגרת כלשהיא זה לא חוקי, וכמובן שיש את היכולת של ההורים להתנגד (ומידע אישי המשטרה מאוד שמחה לטפל בזה)

חיים 1990

New member
זה כן עד 16

והוא כתב 15. ולפי מה שהוא כתב הל``ל כן יכלו לקבל כאלה מתחת ל18 שמעל 16.

laife

New member
אכן, ועד גיל 18

ההורים/אפוטרופוס קובעים היכן ילמד הילד ללא שלילד תהיה שום אפשרות לערער (גם לא בבית משפט, גם אם מכים אותו בבית הספר או מכריחים אותו לאכול נבילות וטריפות) האדם היחיד שיכול לכפות על ההורים הוצאה ממקום לימודים הוא העובד/ת סוציאלי/ת.

הלל הם החזונישיניקים של החילוניים.

מקפידים על קוצו של יוד בכל הנוגע לחוק. יש מספיק אנשים כמו "ערכים" ו"יד לאחים" שישימו רגל ללא ערכים , לכל טעות שתעשה הלל בכל הנוגע לכיבוד החוק.

פחחחח

נסעתי פעם בטרמפ מאוחר בלילה, הלה איש מאוד מאוד נחמד וסימפטי, הוא הסתבך באיזשהוא נתיב לא נכון והיה צריך לעבור איזה עבירת תנועה קלה כדי לצאת משם, אבל הוא לא יעבור על ה"חוק" חלילה, נו שוין בחיי שאינני מבין אנשים כאלו, ומי יצר את החוק? לא אנשים כמוני וכמוך?

אם תעבור על חוקי התנועה.

סביר להניח שנקרא עליך בעיתון יום אחד,ושום מסכה לא תעזור לך אז...

למעלה