מה ההבדל?

sheepeH

New member
תכלס זה אותו דבר..

כאילו, לא מדוייק להגיד שזה אותו דבר. מדוייק להגיד ש Tune o Matic הוא Fixed Bridge. Fixed Bridge = גשר קבוע, ללא ויבראטו, שיושב בצורה נייחת על הגיטרה ולא זז קדימה ואחורה. טיון או מאטיק הוא אחד כזה.

Nir7792

New member
ואם בFixed המיתרים עוברים דרך הגוף וב..

Tune o matic הם לא?

Kfitzi

New member
טיונומאטיק זה סוג של פיקסד

יש שלושה סוגים כללים של גשרים לגיטרה חשמלית - פיקסד - Fixed - יענו, מקובע, לא זז. טרמולו - Tremolo - כמו שיש בפנדרים, הוא חצי צף, אין בריכה מאחוריו והתנועה שלו יותר מוגבלת. גשר צף - Gesher Tzaf
{מה שנקרא, פלויד רוז [ Floyd rose ] בפי העם (פלויד רוז זאת חברה שעושה גיטרות וחלקים לגיטרות והגשר שלה הוא המפורסם בעולם)} - גשר שתלוי באוויר ומוחזק במקומו ע"י המשיכה של המיתרים מצד אחד ומשיכה של קפיצים מצדו השני. מתחתיו חפורה "בריכה" בעץ של הגיטרה על מנת לאפשר חופש תנועה גדול יותר. (יש עוד כמה סוגים יותר נדירים אבל לא נכנס לזוטות) כל גשר שמקובע לגיטרה ולא זז הוא פיקסד. בחלק מהפיקסד, המיתרים באמת עוברים דרך הגיטרה. טיונומטיק זה סוג של פיקסד ובו המיתרים לא עוברים דרך הגיטרה.

Nir7792

New member
נו אז מה עדיף?

שהמיתרים יעברו דרך הגוף או Tune o Matic ?

new blood

New member
יש פה בילבול

למה אתה חושב שאי אפשר לשלב את שניהם? טיונומאטיק זה רק המתכת שעליה נשענים המיתרים. יכול להיות טיונומאטיק וגם מיתרים שעוברים דרך הגוף. בלס פול למשל, יש את הטיונומאטיק, ולפניו בא stop tail piece, שזה הגשר שעליו מרכיבים את המיתרים. בהרבה גיטרות של שכטר (אם אני לא טועה) יש שילוב של טיונומאטיק ומיתרים דרך הגוף.

Nir7792

New member
אני התכוונתי יותר למשהו כזה:

ההבדל בין שני הגשרים שבתמונה

new blood

New member
בצד ימין יש גשר צף,

ובצד שמאל יש שילוב של stop tail piece עם tune-o-matic.

sheepeH

New member
אין דבר כזה יותר טוב

זה מה שנוח לך. אני מעדיף טיון או מאטיק כי יש לו ססטיין נחמד ונוח לי לעשות פאלם מיוטינג איתו. שהמיתרים עוברים דרך הגוף לפי דעתי יש יותר ססטיין אבל זה לא נוח לנגן ככה.. פלוייד רוז לא בהכרח יותר טוב מגשר קבוע. אם אתה צריך גשר צף, אז הוא יותר שימושי בשבילך.

RoieL

New member
טיונומטיק זה שם של גשר

כמו שסטראטוקסטר זה סוג של גיטרה, טיונומטיק זה לא סוג כמו ש- P90 זה לא סוג פיקאפים.

למעלה