מה ההבדל?

edenbar7

New member
מה ההבדל?

בין מנהלת מערכות מחשוב למטמיעת מערכות תקשוב? קראתי מה שרשום בעולים על מדים אבל לא הבנתי כלום..(מה עדיף?)

BeitarMilhama

New member
מטמיעה יותר טוב

קורס יותר ארוך. מתעסקת עם UNIX ושרתים... יותר טוב...אבל צריך קבע

BeitarMilhama

New member
לא נכון

מנהלת רשת זה קורס של שלושה שבועות ללא מיון מוקדם..יש אותו בתדירות מטורפת...והשיבוצים עד רמת החטיבה בשטח. בכל פלחיק יש 8 מנהלות רשת על טמ"מניק אחד... נתמ"מ זה בערך שלושה חודשים אם אני לא טועה עם מיון מוקדם וחתימת קבע והתכנים שלו הרבה יותר מגוונים בתחומי ה active directory וכו'..והשירות עצמו בבסיסים גדולים כמו קריה וכו..

blabla2a

New member
בוא נעשה סדר.....

"בין מנהלת מערכות מחשוב למטמיעת מערכות תקשוב? " מנהלת מערכות מחשוב (מפעילת מחשב) הכשרה: לאחר טירונות 02 תעברו קורס של שישה שבועות. בקורס נלמדים הנושאים: מתן שירות, WINDOWS 2000 PRO, חומרת PC, כלי OFFICE, ניהול רשת בסביבת SERVER 2000, תקשורת נתונים, ניהול שרת דואר אלקטרוני, בטחון מערכות מידע ועוד. המתאימים יוכלו לצאת לקורס קציני תקשוב. ( 6 שבועות) מטמיעת מערכות תקשוב: מה זה אומר? לעזור למשתמשים לתפעל יישומים ותוכנות צבאיות (שצה"ל מפתח) או אזרחיות בשימוש צה"ל (למשל אופיס או חלונות). לפעמים תפתרי גם תקלות תפעוליות, פנים אל פנים או בטלפון. הכשרה: חודש, בביסמ"ח. אם תעשי קורס הדרכה אחר כך, עניין של כמה ימים נוספים, תקבלי בסופו גם שרוך ירוק. אף אחד לא דיבר פה על נתמ"מ שזה משו באמת טוב...

edenbar7

New member
אוקי תודה על התגובות עוד שאלה

בקשר למקצועות הבאים: עובדת חדר בקרה ,עובדת חקר מודיעין ,מטמיעת מערכות תקשוב, מנהלת מערכות מחשוב- מה לדעתכם יותר טוב מבחינת מהות השירות (\"יוקרה" של הקורס)

blabla2a

New member
זה מאוד תלוי..

אם את אוהבת מחשבים אבל ממש אוהבת אז לכי על: מנהלת מערכות מחשב אם את לא אוהבת מחשבים או שמחשבים זה סתם עוד מכשיר חשמלי בשבילך P: אז לכי על "עובדת חקר מודיעין" אבל רק שתדעי שבחלק המקומות עובד חקר מודיעין הוא פקיד מסכן.... וחבל על אלו שהתווכחו איתו על זה כי אני יודע את זה מחברים שמשרתים בתפקיד הזה אז חבל על המאמץ...

atypique

New member
גם אם היא אוהבת מחשבים,

לא מומלץ ללכת לתחום המחשוב בצבא, בטח שלא ברמת תמיכת סיסטם. זה נחמד, אבל לפתור תקלות 10 שעות ביום ומעלה, במשך שנתיים, זה קצת פחות נחמד.

blabla2a

New member
למה אתה מבלבל את המוח?

תעשה טובה... ותבין שלא כל צהל זה 10 שעות ביום פותרים תקלות

atypique

New member
בניגוד אליך

אני עסקתי במקצוע זה בעבר ואני אישית יכול להעיד עד כמה הוא לא מומלץ למלש"בים. לכן, אני חושב שאני מכיר את המקצוע יותר ממך, ומבקש ממך לא לבלבל את המוח. אני גם יכול לספר שהיו הרבה פסילות מקצוע, בריחות לקצונה, הסבות מקצועיות וכו' מקרב אנשי הקורס שלי - ומרמור בכללי.

blabla2a

New member
זה מה שקורה במחשוב בחיל האוויר...

קיצר עזובתך ולך תקנה תפוחי אדמה

atypique

New member
בהחלט

בח"א? חק"מ, מנ"ת, ע' בקר, סימולטור, כטב"מ - ועוד ועוד. אין לי גם בעיה להגיד מקצועות שאני אישית חושב שאינם טובים - רוב מקצועות הטכני, קשר לסוגיהם ועוד.

edenbar7

New member
ומזה עובדת חדר בקרה?

דורשים לזה רמה גבוה באנגלית זה נשמע כמו משהו נחמד.. מזה?

atypique

New member
ע"ח בקרה, בחיל האוויר?

זה עבודה מול מכ"מים - ביחידות הבקרה והשליטה. תפקיד לא קל. תשלחי מסר לsvety, היא תוכל לענות לך יותר.

למעלה