מה ההבדל

almogas

New member
מה ההבדל

בין חמ"ן שחקים לשחקים לתלפיות וחבצלות... למה הכי קשה להתקבל ומה אחרי.. תודה מראש

ההבדל:

יש רק שחקים אחד. שחקים - מן מסלול במודיעין. זה ההכי נחשב. אוגד בתוכו חמישה תתי מסלולים. חבצלות - עתודה במודיעין. תלפיות - עתודה בחה"א. עוסקים במו"פ. לכולם קשה להתקבל.

almogas

New member
אני הבנתי

ששחקים זה פחות נחשב מחבצלות.. בכל אופן תודה

הבנת נכון.

אבל מי שלא ירצה ללכת לשחקים, כי חבצלות יותר נחשב, הוא חזיר שמוק. חוץ מזה שחבצלות זה עתודה. זה עולם אחר לגמרי. זה לצאת מהצבא בגיל 30 לפחות. אומנם יוצאים משם חצי ראש אמ"ן, אבל זה לא משנה את העובדה שיוצאים משם עם נכדים. בערך.

מסתבר

New member
מה אתה מבלבל במוח?

חבצלות זה לא עתודה, תלפיות זה לא עתודה, אלה תוכניות הרבה יותר מוצלחות. "אומנם יוצאים משם חצי ראש אמ"ן, אבל זה לא משנה את העובדה שיוצאים משם עם נכדים. בערך." ואת זה אתה אומר כי מחזור שני של חבצלות יצא בערך עכשיו לדרך?

Radio girl2

New member
זה קצת שטויות שחבצלות יותר נחשב...

בגלל שחבצלות זה מסלול חדש יחסית, מנסים להעניק לו את היוקרה וליצור לו את התדמית של הנחשב ביותר. אבל זה כמו שתקום עכשיו יחידה חדשה בחיל אוויר, ותגיד שהיא יותר יוקרתית מטיס. דבר ראשון, כל מסלול שונה, לכל מסלול יש את האופי שלו ואת ההתמחות שלו. כולם ברמה מאוד גבוהה, ובגלל שאני לא יודעת פרטים מדוייקים על כל אחד מהמסלולים אז אני לא רוצה לדבר סתם. ממה שאני כן יודעת, ואתם יותר ממוזמנים לתקן אותי, תלפיות זה מסלול עם אופי קרבי, שבו עושים טירונות קרבית והשירות לאחר הלימודים הוא בין היתר ביחידות קרביות. אתה יכול לבדוק באתר שלהם על פרטים נוספים. מסלול חבצלות שייך לחיל המודיעין, והלימודים שם הם לא בתחומי המדעים, אלא לכיוון המקצועות ההומניים יותר. לעומר זאת, מסלול שחקים שייך לחיל האוויר, ועליו אני לא יודעת כלום, אבל אתה יכול לקרוא על המסלול כאן. מקווה שהצלחתי לעזור לך להפיג את הבלבול. קצת.

GuestOfHonor

New member
הזמנת תיקונים וקיבלת ../images/Emo140.gif

שחקים זאת אסופת מסלולים במודיעין. זה כולל בתוכו 5 מסלולים (אם לא שינו בשנתיים האחרונות), שעוסקים במגוון רחב של מקצועות מודיעינים שהמשותף להם זה שצריך אנשים ברמה גבוהה, ולכן סאגת המבחנים שצריך לעבור כדי להתקבל. ברוב המסלולים הנ"ל עושים קורס (חלקם או כולם טר"ץ) ואז משרתים בתפקיד, כשבדרך כלל נדרשת חתימת קבע. חבצלות ותלפיות הן תוכניות שבהן עושים תואר ראשון תוך כדי שירות, ואז עושים עוד כשש שנים בתנאי קבע. סך הכל זה יוצא אותו זמן כמו עתודה אקדמית רק שכן כל השירות ה'אמיתי' הוא בקבע, שזה אומר הרבה יותר כסף והרבה פחות תורנויות של חיילי חובה מסכנים
. חבצלות אכן שייך לחיל מודיעין, לומדים תואר דו-חוג באוניברסיטת חיפה, ואחרי זה משרתים כקציני מחקר מודיעין. תלפיות שייך לחיל אוויר ולמפא"ת. בוגריו (בניגוד למסלולים הקודמים) משרתים גם בגופים אחרים מעבר לגופים שאחראים על המסלול - למשל במודיעין, וגם במקומות אחרים. בתלפיות לומדים שילוב של פיזיקה, מתמטיקה ומדעי המחשב (יש כל מיני שילובים), ותוך כדי הלימודים גם עוברים 'סדרות' הכשרה שונות שחלקן עם אופי קרבי. אחרי סיום התואר התלפיונים הולכים לשרת כקציני מחקר ופיתוח טכנולוגי, כשיש להם אפשרות לעשות חלק מהשירות כשירות ביחידה קרבית (אין לי מושג כמה מנצלים את האופציה הזאת, שיהיה להם בכיף).

ממש ממש לא שטויות.

הצבא מבחינתו יקח לשם את מי שהוא הכי רוצה, ז'תומרת מעדיף מתוך סך המתמיינים אל המסלול, לכן חבצלות יותר נחשב משחקים. אין מה להשוות בינהם(חוץ מסדר העדיפויות של מה"ל), בגלל שהאוא מסלול עתודאי. עתודאי=הצבא ממן את הלימודים. במקרה הזה זו עתודה עם תנאים עדיפים על עתודה רגילה.

למעלה