מה ההבדל?

BloodyWolf

New member
מה ההבדל?

שתי פקעות זהות לכאורה של רקפות, הצמיחו עלים שונים. מה הסיבה?

BloodyWolf

New member
אמת

אבל רקפת אמורה להסתדר בחצי צל... טוב נו זה אולי קצת יותר מחצי צל...

רוּפֵן

New member
"מתחת לסלע..צומחת ...רקפת.."../images/Emo79.gif

גם בצל מלא ובחושך היא צומחת. באור שמש מלא, העלים מקבלים "ציורים" ו'שירטוטים' מקסימים, וזאת עקב השגה לאחור של כלורופיל שאינו דרוש, עקב האור הרב... הנה תמונה שלך רקפת באור שמש מלא.. ראה את ה'שירטוטים' על העלים.. ממש מלאכת מחשבת

רוּפֵן

New member
אם צמח ירוק ירוק, האוהב לחיות בחצי

צל, או צל מלא, נחשף מסיבה מסויימת לשמש מלאה, הרי שהעלים שלו, מתחילם להיות לבנים, או בכמה זוגים של סוקולנטים רגישים, נהיים אדומים. אפשר לראות את זה בתמונות של צמחי הפוטוס שהביאה טסונמי וגם אני, של עלים גדולים של פוטוס הצומח לגובה ומטפס על קיר או עץ.., העלים שנמצאים בצל מלא, הם ירוקים כהים - מלאים בכלורופיל כדי לקלוט כמה שיותר אנרגייה מהאור המועט המגיע אליהם. העלים שמצאו פינה עם קרן שמש ישירה, מקבלים גוונים של מעט ירוק והרבה לבן, כי יש להם יותר מדי שמש, והם לא צריכים אותה... אחפש את התמונה שלך הפוטוס שלי... הנה, מצאתי.. ראי את העלים שבצד שמאל למעלה, מתחת לגג - ירוקים לגמרי ! העלים העליונים שמצד ימין, זכו לקבל כמה קרני שמש "עודפות" והם חצי לבנים...

עדנה מ

New member
האם זה מזיק לצמח???

אצלי הזיגוקקטוס נמצא בצד מזרח, ויש לו ה מ ו ן שמש - במיוחד בקיץ. העלים שלו לא ירוקים כמו שראיתי במשתלה, אלא באמת יש להם גוון ורדרד [ולכן הפריחה לא כ"כ בולטת]. האם נגרם לצמח נזק כלשהו לטווח ארוך מזה? הוא מלא מלא ניצנים ופרחים [התחיל לפרוח השבוע!...] - אין לו עלה ללא ניצן ו/או פרח עליו. נראה לי שהוא לא כל כך מסכן, לפי זה... או אולי אני טועה???

רוּפֵן

New member
אם קקטוס או סוקולנט שהוא בד"כ ירוק,

מאדים, הרי שהוא מתגונן. מספר קקטוסים וסוקולנטים שהמיקום הראשוני שלהם, אצלי בסלעייה, לא התאים, כי הם החלו 'להאדים', הועברו למקום יותר מוצל וחזרו להיות ירוקים. כתבתי הבוקר כי ה'זיגו' שלי ("שלומברגייה") פרח אף הוא בשעה טובה ומוצלחת ונמצא בצל מלא ב'ג'ונגל הקטן שלי'. ראי בשירשור הזה, את התמונה של הפוטוס עם העלים הירוקים שבצל, והעלים הלבנבנים שמקבלים שמש. ולגבי סוקלנטים וקקטוסים, לא בהכרח שזה נכון לגבי כולם, כי אחד מהמומחים בפורום, תיקן אותי, בעבר, לגבי קקטוס או סוקולנט מסויים, שהצבע האדום שלו, הוא הצבע הטבעי שלו.

עדנה מ

New member
אז אתה מציע להעביר אותו דירה?

האם הפריחה לא מעידה על 'בריאותו'??? הוא כבד וגדול, בעציץ שטוח גדול, ומעט מאוד המקום שאין בו שמש מלאה אצלנו... אבל נמצא מקום. השאלה היא האם זה חיוני, לדעתך?!...

רוּפֵן

New member
ממש לא !

אם הוא מרגיש בנוח במקומו ומוציא פרחים ומתפתח.. מה טוב ! כנראה שטוב לו שם, והוא זוכה לתשומת לב והתפעלות מיופיו.., אז מה הוא צריך יותר.. ה"הסטה לאדום" מראה את צורת ההתגוננות שלו מפני עודף שמש בקיץ.. אך מכאן ועד לחשש לבריאותו.., המרחק גדול מאוד. תמשיכי להנות ממנו... ותביאי איזו תמונה.. לשטוף ת'עיניים..

עדנה מ

New member
תודה... ותמונה --- בשמחה, אבל...

זה ייקח קצת זמן...
אין לי דיגיטלית עדיין [בתכנון...] אצלֵּם, אבל עד שהפילם ייגמר - זה יקח קצת זמן
...

BloodyWolf

New member
מדהים, כמו נחש

"גם בצל מלא ובחושך היא צומחת." לפי מה שאתה אומר, ניתן לגדל רקפות בבית (או במשרד). נקודה למחשבה.

רוּפֵן

New member
אם יש לך "סלע" במשרד....../images/Emo8.gif

בכל זאת אני חושב שכל רקפת בר, תעדיף אור טבעי על פלורסנטים, ואויר חופשי, על אויר ממוזג. לגבי 'רקפות תרבותייות', לא מבין בהן...

BloodyWolf

New member
וזו תמונה של כובעי הנזיר

משמאל ניתן לראות פטרוזיליה בת שלושה חודשים שלא התפתחה יותר מדי, למרות שנימצאת בשמש מלאה ומקבלת מים באופן תדיר.

רוּפֵן

New member
חושב שהפטרוזיליה לא מבינה כל כך, מה

קורה עם מזג האויר.. גם אצלי היא די 'פלגמטית'...

BloodyWolf

New member
ובזיליקום לצד מרווה

הלכתי לפי ההוראות כאן להארכת חיי הבזיליקום ע"י גיזום קפדני של הפריחה. אבל הוא מצמיח שני עמודי פריחה על כל אחד שאני גוזם!!!

רוּפֵן

New member
מצויין ! תמשיך לגזום אותם...

ו..לא לזרוק אותם ! יש להם, לעמודי הפריחה, ריח עדין.. משהו..! לשים אותם בחדרי השרותים או בארונות הבגדים, או בשקית בד, באוטו..

BloodyWolf

New member
רקפת נרקיס ולואיזה

הלואיזה קצת חלשה, הנרקיס פרח גבוה מאוד. והרכפת בתחילת דרכה. כל אלה לצד רוטה.

למעלה