זה שאתה מהגר אל הפרובינציה אליה נבחרת! לכן הם בוחרים באנשים שבהם הם בוחרים, כדי למלא צרכים שלהן. ברור שאם אתה מתקבל לקוויבק, אתה אמור להתגורר ולעבוד בקוויבק ולהיות חלק מכוח העבודה שם...
מאפשר לך, בהיותך תושב קבע/אזרח קנדי להתגורר בכל מקום שתחפוץ בקנדה. אין אפשרות לאכוף את הנושא, גם לא אם הגרת אל פרובינציה כיוון שהחוק מעוגן בחוקה וזו הערכאה הגבוהה ביותר.
אבל בתיקך האישי יהיה רשום שהיגרת דרך פרובינציה, ואם הפרת את התנאים, גם אם לא יתבעו אותך לדין, בטוח שיש לכך השלכות מאוחר יותר, למשל כשידונו בבקשתך לקבלת אזרחות... בכלל, מאוד לא מוצאת חן בעיני כל התכמנות הישראלית הזאת...
אני לא בטוח לגבי הישראלית... כאשר דיברתי עם עורכי דין לגבי הגירה הם אלו שהציגו בפני את האפשרות הזו, כך שזה לא מדיע מהאדם הפשוט ברחוב אלא מבעלי המקצוע, ויתרה מכך, אני לא בטוח שעורכי הדין הקנדיים המטפלילם בתיקים והמשרתים אנשים המבקשים להגר, לא מציעים את אותה תחמנות גם הם...
אך אין בכוונתי לתחמן, כל מה שביקשתי לדעת הוא שיש בידי הצעת עבודה ב וויטבי (באזור טורונטו) ומשום שהבנתי מכם שזה סיפור גדול לאשר את ההצעה HRDC אין לי מספיק נקודות להתקבל as a Skilled Worker לכן חשבתי על האפשרות הנ"ל ואם זה בעייתי ? דרך אגב רציתי לשאול שאלה חשובה אני עובד בחברה קנדית, בארץ במשך שנה וחצי האם יש איזה שהיא הקלה בקבלה לקנדה(זיכוי בנקודות)וכד'. תודה מראש.
במידה ויש לי הצעת עבודה לא מאושרת האם כדיי לבקש אישור עבודה ורק אח"כ להתחיל את תהליך ההגירה כלומר האם קל יותר לקבל אישור עבודה זמני ככול שיתנו(בהנחה שעם הצעת עבודה קל יותר לעבוד) ולאחר צבירת ותק להגיש בקשת הגירה שוב תודה