מה ההבדל?

אלנתן17

New member
מה ההבדל?

1. בין הנדסת מחשבים בטכניון (בפקולטה להנדסת חשמל) לבין הנדסת חשמל ומדעי המחשב (הנדסת מחשבים ותוכנה) באוניברסיטת ת"א. 2. מה ההבדלי התעסוקה בפועל? 3. יותר קרוב לחומרה או לתחום התוכנה? 4. מה יותר נחשב בתור הנדסת מחשבים (בהנחה שזה התחום שארצה להתעסק בו)? 5. הפקולטה באת"א מוכרת, כי שמעתי שיש שם 40 סטודנטים בשנה... נשמע לי קשה להתקבל ולא מוכר למעסיקים... זה נכון? התואר מוקרץ או משמעותי כמו הנדסות מחשבים אחרות מאוניברסיטאות אחרות?

boziato

New member
לגבי חשמל בטכניון

גילוי נאות, אני לא סטודנט לחשמל. מתחיל בקרוב שנה א' בטכניון במדמ"ח. עד כמה שאני יודע ( כי חקרתי קצת) כל הקורסים המדמחים בפקולטה לחשמל הם פחות מעמיקים מהמקבילים שלהם במדמח. לדוגמא בקורס מערכות הפעלה פחות מתעמקים בכל הקטע של הקרנל בלינוקס וכו' וכו'. יש עוד כמה דוגמאות. השאלה מה מושך אותך יותר ? קורסים של מדמ"ח ( כמו אלגוריתמיקה, מערכות הפעלה, תכנות OOP, מסדי נתונים ) או קורסים של חשמל (מיקרו מעבדים, מל"מ, לייזרים וכו'). שים לב שיש גם תחומים משותפים כמו עיבוד תמונה, אלגורתמיקה, תקשורת. אני מניח שהשוני טמון בהתעמקות בחומר. כמו כן, ביום פתוח האחרון ביקרתי בשתי הפקולטות ונציגה של חשמל ( אינני יודע לעמוד על תפקידה) טענה שכל קורס כמעט במדמח ניתן למצוא אצלם בפקולטה. עד כמה יש אמת בדבר, לא יודע. כדאי לך לשלוח מייל לנציגים של שתי הפקולטות.

elibauch

New member
לדעתי אתה מחפש הבדלים בפינצטה ...

1. אתה מוזמן להשוות סילבוסים 2. אין הבדל 3. התואר נותן אופציה להתעסק בשני התחומים 4. נחשב לאיזה צורך? 5. התואר לא מוקרץ, משמעותי, ומוכר

PooKiPsiT

New member
זה שתשאל לגבי הבדלים שלא קיימים שוב ושוב

לא יגרום להם להופיע פתאום... באמת, אני מבינה שקשה לך להחליט בין ת"א לטכניון, אבל לא תצליח למצוא תשובה שתספק לך סיבה חד משמעית ללכת לכאן או לכאן. ההתעמקות והחזרה על שאלות שוב ושוב ושוב באמת מיותרת. תחליט אם אתה מעדיף לגור בחיפה או בתל אביב, ולך על זה. גם אם יש כמה קורסים שונים בתוכניות הלימודים בין ת"א לטכניון, הנדסת מחשבים היא עדיין הנדסת מחשבים לא משנה מאיפה, והבוגרים של שני המוסדות מתחרים על אותן משרות בדיוק. וכן, הנדסת מחשבים בת"א מוכרת למעסיקים (נראה לך הגיוני שזה יהיה אחרת..ברצינות?)

למעלה