מה ההבדל?

דן דן 76

New member
מה ההבדל?

אני בחור חילוני שדי מאסתי בחיי החומר ובשטחיות של העולם החילוני. אני נפגש מזה זמן מה עם חב"דניק שמעביר לי שיעורים ביהדות וקבלה. אני רוצה לדעת מה ההבדלים בין ברסלב לחב"ד ומה עיקרי תורת ברסלב. אם להודות באמת מה שמושך אותי בברסלבים זה החבר'ה הצעירים עם הניידות שרוקדים לצלילי טראנס - מעלים חיוך על פניי! האם זה מצווה כמו בחב"ד גם בברסלב להיות שמח? מתי חי הרבי שלכם? אשמח לעוד פרטים. תודה, דן דן

ננח

New member
אין הבדל

חב"ד משיחים כמו נוצרים מאמינים כי מת יבוא להם להיות משיח..גם הנוצרים מאמינים כי ישו מת ככלב ימח שמו וזיכרו.יתעורר. ויהיה להם משיח.. עכשיו זיכית אותי לעשות תשובה על תשובה...תודה שדאגת לי להגיד אמת ואמת מלבבי.. חפש לך ברסלבר שיצילך מהם.. עד שרבם היה חי היו מסתירים צדיק האמת..משמת הגדילו פשע על פשע והעיזו פנים ככלבים...לקבוע מת כמשיח רבנו אמר צריך להיות עז כארי מול חצופים מלעיגים ועזי פנים אפיקורסים משייחים ימח שמם .. קבלה הוא מלמד אותך ? אז תן לו צ"ק עבור הקבלה ותקבל חשבונית חחחחחחחחחמורים כמוך ופריאיירים לא חסר.. קיבלת את מה שבאת לחפש..מלחמה וסיכסוך ומדון...תקבל אתה והם מנה אפיים ואם תינוק שבוי אתה אז בקש ממנהל הפורום שימחק הודעתך וחזור בתשובה..ובוא נקי בלי תככים ושאלות הבדל

אריאל כ

New member
נ נח

אתה לא יכול להגיד כאלו דברים על חב"ד, חוץ מהמשוגעים שלהם יש להם תורה נפלאה!!!! שבעת הרביים שלהם היו צדיקי עולם!!!!!!

אריאל כ

New member
חוץ מזה

שאיןדעת רבינו נוחה איתך באמרך דברים אלו. אתה יודע מי היה האדמו"ר הזקן? מי היה הרבי? אתה צריך לעשות על זה תשובה

ננח

New member
יכול גם יכול

מצווה מהתורה לא לתת תוקף לדיברי כת משוגעים כדבריך או חלק מהם כדברייך.. אין לי עניין בלרחק כלל נהפוך הוא..מיזה הוא עוד יתחזק ויתקרב ואיתו עוד כמה אלפי אלפים ששבויים בידייהם ואינם יכולים להעיז ולהגיד את שאמרתי באהבה רבה וריחמת עזיזה על ישראל... הזוהר הקדוש אומר ברור על נביא אחד שבא ואמר פקוד פקדתי אתכם כך וכך שנים גאולה וכו"...נביא נוסף בא והודיעו כי הוא מוזמן לעולם הבא..אך לא מצויין אם הוא שם בתחתית או מתחת.... לשקר אין רגלים..והם התגלו במערומייהם... אשרייך שאתה מסנגר אך דע כי מי שנותן להם תוקף יהיה קטגור בהמשך... למי החפץ חיים לראות טוב יברח מכת המשייחים כל עוד יש בו רוח חיים.. אני אמצא לך את העניין בזוהר הקדוש למען תדע וידעו עוד כמותך מה האמת באמת ולא דברי בלע ושקר של כופרים ומסתננים לשורות היהדות נקראים שדין יהודין ננח עומד אחרי דבריו בלחודוי ואינו חוזר בו לעד כנדר...ה' עדי

ננח

New member
צא ולמד מה עונשם של שקרנים

וַיֹּאמֶר יִרְמְיָה הַנָּבִיא אֶל-חֲנַנְיָה הַנָּבִיא, שְׁמַע-נָא חֲנַנְיָה: לֹא-שְׁלָחֲךָ יְהוָה--וְאַתָּה הִבְטַחְתָּ אֶת-הָעָם הַזֶּה, עַל-שָׁקֶר. טז לָכֵן, כֹּה אָמַר יְהוָה, הִנְנִי מְשַׁלֵּחֲךָ, מֵעַל פְּנֵי הָאֲדָמָה; הַשָּׁנָה אַתָּה מֵת, כִּי-סָרָה דִבַּרְתָּ אֶל-יְהוָה. יז וַיָּמָת חֲנַנְיָה הַנָּבִיא, בַּשָּׁנָה הַהִיא, בַּחֹדֶשׁ, הַשְּׁבִיעִי. {פ} ואף שיהיה נביא אין מקבלים מימנו מבלעדי ה' מסר בידו להודיעם ננח

ננח

New member
מקור

ירמיהו פרק כח א וַיְהִי בַּשָּׁנָה הַהִיא, בְּרֵאשִׁית מַמְלֶכֶת צִדְקִיָּה מֶלֶךְ-יְהוּדָה, בשנת (בַּשָּׁנָה) הָרְבִעִית, בַּחֹדֶשׁ הַחֲמִישִׁי; אָמַר אֵלַי חֲנַנְיָה בֶן-עַזּוּר הַנָּבִיא אֲשֶׁר מִגִּבְעוֹן, בְּבֵית יְהוָה, לְעֵינֵי הַכֹּהֲנִים וְכָל-הָעָם, לֵאמֹר. ב כֹּה-אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת, אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל--לֵאמֹר: שָׁבַרְתִּי, אֶת-עֹל מֶלֶךְ בָּבֶל. ג בְּעוֹד שְׁנָתַיִם יָמִים, אֲנִי מֵשִׁיב אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה, אֶת-כָּל-כְּלֵי, בֵּית יְהוָה--אֲשֶׁר לָקַח נְבוּכַדְנֶאצַּר מֶלֶךְ-בָּבֶל, מִן-הַמָּקוֹם הַזֶּה, וַיְבִיאֵם, בָּבֶל. ד וְאֶת-יְכָנְיָה בֶן-יְהוֹיָקִים מֶלֶךְ-יְהוּדָה וְאֶת-כָּל-גָּלוּת יְהוּדָה הַבָּאִים בָּבֶלָה, אֲנִי מֵשִׁיב אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה--נְאֻם-יְהוָה: כִּי אֶשְׁבֹּר, אֶת-עֹל מֶלֶךְ בָּבֶל. ה וַיֹּאמֶר יִרְמְיָה הַנָּבִיא, אֶל-חֲנַנְיָה הַנָּבִיא, לְעֵינֵי הַכֹּהֲנִים וּלְעֵינֵי כָל-הָעָם, הָעֹמְדִים בְּבֵית יְהוָה. ו וַיֹּאמֶר, יִרְמְיָה הַנָּבִיא, אָמֵן, כֵּן יַעֲשֶׂה יְהוָה; יָקֵם יְהוָה, אֶת-דְּבָרֶיךָ, אֲשֶׁר נִבֵּאתָ לְהָשִׁיב כְּלֵי בֵית-יְהוָה וְכָל-הַגּוֹלָה, מִבָּבֶל אֶל-הַמָּקוֹם הַזֶּה. ז אַךְ-שְׁמַע-נָא הַדָּבָר הַזֶּה, אֲשֶׁר אָנֹכִי דֹּבֵר בְּאָזְנֶיךָ, וּבְאָזְנֵי, כָּל-הָעָם. ח הַנְּבִיאִים, אֲשֶׁר הָיוּ לְפָנַי וּלְפָנֶיךָ--מִן-הָעוֹלָם: וַיִּנָּבְאוּ אֶל-אֲרָצוֹת רַבּוֹת, וְעַל-מַמְלָכוֹת גְּדֹלוֹת, לְמִלְחָמָה, וּלְרָעָה וּלְדָבֶר. ט הַנָּבִיא, אֲשֶׁר יִנָּבֵא לְשָׁלוֹם--בְּבֹא, דְּבַר הַנָּבִיא, יִוָּדַע הַנָּבִיא, אֲשֶׁר-שְׁלָחוֹ יְהוָה בֶּאֱמֶת. י וַיִּקַּח חֲנַנְיָה הַנָּבִיא, אֶת-הַמּוֹטָה, מֵעַל, צַוַּאר יִרְמְיָה הַנָּבִיא; וַיִּשְׁבְּרֵהוּ. יא וַיֹּאמֶר חֲנַנְיָה לְעֵינֵי כָל-הָעָם לֵאמֹר, כֹּה אָמַר יְהוָה, כָּכָה אֶשְׁבֹּר אֶת-עֹל נְבֻכַדְנֶאצַּר מֶלֶךְ-בָּבֶל בְּעוֹד שְׁנָתַיִם יָמִים, מֵעַל צַוַּאר כָּל-הַגּוֹיִם; וַיֵּלֶךְ יִרְמְיָה הַנָּבִיא, לְדַרְכּוֹ. {פ} יב וַיְהִי דְבַר-יְהוָה, אֶל-יִרְמְיָה: אַחֲרֵי שְׁבוֹר חֲנַנְיָה הַנָּבִיא, אֶת-הַמּוֹטָה, מֵעַל צַוַּאר יִרְמְיָה הַנָּבִיא, לֵאמֹר. יג הָלוֹךְ וְאָמַרְתָּ אֶל-חֲנַנְיָה לֵאמֹר, כֹּה אָמַר יְהוָה, מוֹטֹת עֵץ, שָׁבָרְתָּ; וְעָשִׂיתָ תַחְתֵּיהֶן, מֹטוֹת בַּרְזֶל. יד כִּי כֹה-אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת אֱלֹהֵי יִשְׂרָאֵל, עֹל בַּרְזֶל נָתַתִּי עַל-צַוַּאר כָּל-הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה לַעֲבֹד אֶת-נְבֻכַדְנֶאצַּר מֶלֶךְ-בָּבֶל--וַעֲבָדֻהוּ; וְגַם אֶת-חַיַּת הַשָּׂדֶה, נָתַתִּי לוֹ. טו וַיֹּאמֶר יִרְמְיָה הַנָּבִיא אֶל-חֲנַנְיָה הַנָּבִיא, שְׁמַע-נָא חֲנַנְיָה: לֹא-שְׁלָחֲךָ יְהוָה--וְאַתָּה הִבְטַחְתָּ אֶת-הָעָם הַזֶּה, עַל-שָׁקֶר. טז לָכֵן, כֹּה אָמַר יְהוָה, הִנְנִי מְשַׁלֵּחֲךָ, מֵעַל פְּנֵי הָאֲדָמָה; הַשָּׁנָה אַתָּה מֵת, כִּי-סָרָה דִבַּרְתָּ אֶל-יְהוָה. יז וַיָּמָת חֲנַנְיָה הַנָּבִיא, בַּשָּׁנָה הַהִיא, בַּחֹדֶשׁ, הַשְּׁבִיעִי. {פ}

שששששששששש!!!!!!!!!!!

ננח, לא מתאים לך לדבר כך! אתה מוציא את דיבתם של חסידות מפוארת ביותר בגלל כמה מאות אנשים צעקניים? מה עם מאות אלפי החסידים הרגילים? אלו שהם אנשי חסד ואמת? מה עם האדמו"רים כמו שאמר אריאל? הם היו שרפי קודש!! הלוואי ובדורנו היה אחד כמוהם, אז היה הרבה יותר טוב. באמת כדאי שתתנצל. שבת שלום

Lavender Moon

New member
זו לא דרך ברסלב לבטל חסידויות אחרות!!!!!

בס"ד כולם קדושים כולם ברורים כולם עושים רצון קונם באהבה!!!! כל רב בברסלב יגיד שזו לא האמת!!!!!!!!!!!!!!! לבטל חסידות אחרת!!!! כל רב ורב בברסלב לא יגיד מילה לא טובה על זרם אחר!!!!!!!!!!!! ההבדל הוא שרבנו הקדוש הוא צדיק יסוד עולם בבחינת משה רבנו ע"ש. משה רבנו כלל בתוך נשמתו את כל נשמות ישראל! וכך גם רבנו,ורואים את זה בחוש ממש, בברסלב תמצא את כל סוגי האנשים מכל סוגי המקומות! זה אומר שרבנו נוגע עוזר ומציל כל נשמה באשר היא ולא רק קובץ מסויים של נשמות. יש צדיקים שאליהם שייך מספר מסויים של נשמות.צדיק יסוד עולם כולל בתוכו את כולם! כמו משה רבנו ע"ש,הבעל שם טוב הקדוש,האר"י ז"ל הקדוש,ר' עקיבא,ר' שמעון בר יוחאי,ורבנו... הכי טוב שתתחיל לשמוע כמה שיעורים ותראה לאן הנשמה שלך מתחברת וזו תהיה האמת לאמיתה!!! לפי מה שאני הבנתי בחב"ד זה הרבה שכל.בברסלב זה הלב!!! בנוסף לשכל כמובן! רבנו אמר "מצווה גדולה לחדד את השכל" ללמוד ולהעמיק,ללמוד בעיון!! ולא לזוז סנטימטר מהשולחן ערוך!! העניין הוא שרבנו לא רצה שאנשיו יהיו אנשים כשרים! הוא אמר: באמת! באמת אתם כולכם אנשים כשרים,אבל לא לזה התכוונתי! הוא רוצה שהחסידים שלו יהיו שרפים! יבערו אל השי"ת באהבה כזו גדולה! שתשרוף את כל הרע שבעולם!!! הוא אמר אני יכול לעשות אותכם כמוני ממש! הוא רצה שכל אחד ואחת מאנשיו יהיו צדיקים!! צדיקים קדושים ונוראים!!! ולא רק אנשים כשרים.... זה ההבדל אחי היקר...

ננח

New member
הלז לא חסידים הלז בדאים

כת משיחיים הלז בני עוולה מבאישים ריחינו נוכח פני השם ולכן ראוי לא לתת תוקף והסמכת לכת משייחים.. מי שלא מהם ראוי לו להקיאם..כל עוד לא נעשה זה בצורה ברורה ע" ראשי חבד והם יושבים ומהבלים תחת ציור הלז יחי משיח כך וכך אין לי חלק איתם... הלז גרועים מנוצרים וגרועים מקראים.. ננח עומד בתוקף לקבל זו המצווה להלעיזם בראש חוצות כמו שהם מלעיגים על משיח ישראל חי וקיים... נבלבה טובה הימנו ננח

ננח

New member
אני מוציא דיבדתם של בדאים ומינים

לכן זכיתי במצווה זו מעילה בלחודוי... כת השקרנים המשייחים פול תיפול... עומד בתוקף ולא מתיר נידרי לשנוא משנאי ה" בדאים ורמאים מוציאי לעז משיח ותורה וחסידות... מי שלא כופר בזה כמוהם ולכן יש עוד רבים בחבד שאינם מקיאים זה ההבל וכמותם יהיו עושיהם..ידים להם ולא ימישות פה להם ולא יפתחון..רגליים להם ישברו ולא תקום מידת זדון ושקר... ננח

dudi4u

New member
זו לא דרך רבנו!

ואם אתה מדבר על בדאים, אז בשנים האחרונות גם בתוכנו קמה לה קבוצה של מסלפים דבר האמת וצדיק האמת, אשר המציאו להם חדש תחת השמש, כל מיני ססמאות ודמיונות וכו' שאין להם כל בסיס ביהדות ובברסלב, (עבודה זרה בטהרה). וכשם שבשבילם לא צריך לשלול את כלל חסידות ברסלב שה'אמת לאמיתה' היא נר לרגלם ללא סילופים וללא חילול כבוד רבינו ותורתו, כך גם לא צריך לשלול חסידות שלימה אחרת שקמו בתוכם קבוצה שמחללים תורת רבם הקדוש, ועובדים עבודה זרה בטהרה.

ננח

New member
מהנהר יתפרדו 4 ראשים

בחסידות רבנו נחמן מברסלב יצאו 4 ראשים גדולים כארבע רוחות העולם כארבע האבות כארבע המידות אש עפר רוח מים.. על חסידות ברסלב אין מה לדבר מיזה העניין כלל כולוהו קודש קודשים.. אם לך יש או למישהוא מחלוקת על חסידי רבנו יראה זה היום וזו השעה כעת חייה שלושת ימים לתשובה ניתן לו..אחר כך ה' ירחם על נשמתו ננח לא מתיר נידרו עד יתפרדו כל פועלי אוון להישמדם עדי עד בדאים ורמאין כת משייחים חב"ד=חמורים בלי דעת..

ננח

New member
4 אבות עולם

אבינו שבשמים ובארץ אחד לרבות אברהם יצחק ויעקוב כולל...הא 4 אבות עולם שולחן לפני המקום רגל רביעי במרכבה משיח בן דוד..הא משיח אברהם יצחק יעקוב..משה ואהרון כנפי שכינה הכרובים על ארון הקודש אורים ותומים הם תאומים... חחחח ננח

למעלה