מה ההבדל????

Male D

New member
אז למרות שיש לו 1.6...

הוא הרבה יותר יקר בגלל ה2G זיכרון? שזה יותר מהיר מ2Ghz עם 1G זיכרון? וזה מגיע להבדל של אלף שקל?

Chorny

New member
המעבד הוא core2due ולא core due

בגלל זה ההבדל במחיר. ה1.6 CORE2DUE מקביל בביצועים שלו ל2.0 core-due והוא חסכן יותר באנרגיה.

יאיר B

New member
אני חושב שזיכרון גדול יותר חשוב יותר מאשר

מהירות מעבד (שהיא כבר מזמן לא פקטור למהירות המחשב). יש מקרים מאוד מסויימים שבהם צריך מהירות מעבד (אאל"ט בקידודי וידיאו). לרוב המשתמשים, המהירות תהיה גדולה יותר כאשר יהיה להם יותר זיכרון.

bar666xp

New member
אגב המחיר לא משתנה ביכלל המהירו עבודה...

רכיב זיכרון עולה נגיד 300ש"ח מול הפרש המחיר בין המעבדים נגיד 100ש"ח {סתם לצורך העיניין}... הרי שפער המחיר יהיה 200ש"ח יותר לטובת זה עם היותר זיכרון.... ואגב פער המחיר ברכיבי הזיכרון יכול להיות הרבה יותר גבוה... וביכלל GHZ זה יופי אבל אפשר גם... שמעבד 2GHZ יהיה חלש יותר ממעבד 1.66GHZ תלוי פיצרים של המעבד.. לדוגמה אחד מסידרת T7### והשני מסידרת T5### הT7### יהיה חזק יותר בעיקרון. וזה עוד מבלי להיכנס לרמת הביצועים של הלוח-אם/ציפ-סט... אז לא רק שיותר זיכרון מצביע על יותר ביצועים גם הGHZ לא ממש מצביע על ביצועים.

bar666xp

New member
אוף אני תמיד שוכח ת'לינקים...

http://processorfinder.intel.com/List.aspx?ProcFam=2643&sSpec=&OrdCode= אפשר לראות לדוגמה כי יש את T7200 ואת T7300 שניהם 2GHZ אבל T7300 חזק יותר או נחשב חזק יותר ביגלל הFSB שלו 800MHZ מול 667MHZ של הT7200... ואם אני זוכר נכון T7300 ניהול צריכת חשמל טובה יותר. בקיצור וכרגיל מחשב ונייד בפרט מתאמים לצרכים לא רוכשים ""הכי טוב""/""הכי חזק"" זה לא תורם כלום... אולי במחשבה שניה תורם המון לחנות/ספק/יבואן/יצרן אבל לא למשתמש!

Male D

New member
ואם...

ואם אני קונה Intel® CoreTM DUO Processor 2.0GHz T2450 ומשקיע את הכסף דווקא ב4Gb זיכרון פנימי, היתרון שלו ברור על core2duo, נכון?

bar666xp

New member
לא! זה תלוי שימושים!!!

אם עיקר העבודה היא חישוב אז מעבד חזק יניב יותר. אם מדובר באינטרנט אופיס ושות ביכלל ריבוי ליבות הוא מעל ומעבר לנחוץ.. והרבה זיכון יתן יתרון. הכל שאלה של צרכים. לדוגמה: לתוכנות חישוב המעבד הוא בהחלט מרכיב מרכזי... לתוכנות גרפיקה-משחקים תוסיף על המעבד סבירות גבוה לצורך במעבד גרפי חזק {כ.מסך}... זיכרון כמה שיש יותר זה תמיד צעד נכון וטוב... קח בחשבון שזיכרון אפשר להגדיל/להחליף גם בעתיד מעבד לרוב לא ו/או אפשרויות מוגבלות. שורה תחתונה היא שוב צרכים/שימושים.

למעלה