מה ההבדל VLAN trunk, VLAN TAG

מה ההבדל VLAN trunk, VLAN TAG

שלום לכולם אני לא מבין מה ההבדל בין VLAN trunk וVLAN TAG ו.? כמו שאני מבין את זה כדי ש Frame יצאו מהמתג הם צריכים להיות עם TAG (כדי שמתג השכן ידע איך לטפל בהם) אבל כדי שהם בכלל יצאו מהמתג צריך לקנפג יציאת Trunk ??או שברגע שהם במצב TAG הם (הפורט שלהם הופך לTRunk)החוצה מהמתג?? רק בשמחות קרמבו

ping2004

New member
הסבר קצר

כדי להעביר כמה vlans בין שתי מכונות על link אחד צריך לעבוד עם trunk בתוך ה trunk כל frame מסומן ע"י tag שמזהה את ה vlan שאליו משתיך ה frame הפרוטוקול שמשמש לנושא הוא 802.1q

Setup

New member
תשובות

VLAN TAG = תיוג פריימים כVLAN מסוים VLAN TRUNK = "טרנק" בין 2 ציודים, בכדי שיהיה אפשרי להעביר בינהם VLAN TAGGED. בכדי שVLAN TAGGED יצאו ממתג (או נתב) אחד למשנהו, בין השניים צריך להיות מוגדר TRUNK. הTRUNK מטבע הדברים, הוא הפורט UPLING .

אני יכול להעביר על גבי TRUNK פאקטים

" על פני מספר סוויצ'ים שונים! אך בשביל שהדבר יעבוד, עלינו להגדיר חיבור Trunk בין הציודים השונים. Trunk , משמעותו- ההגדרה בפורטים המחברים בין הציודים המאפשרת להעביר על גבם פאקטים המתויגים כVLAN." מתוך http://setup.co.il/Guides/Guide.asp?aid=133 אני יכול להעביר על גבי TRUNK פאקטים לא מתויגים או לא???

antidot

New member
אוי וויי

VLAN = שכבה 2 ==> לא ייתכן שיתוייגו פאקטות. מה שמתוייג זה מסגרות (frames) שהרי זאת יחידת המידע בשכבה השניה. ברגע שהפעלת tagging על הקישור בין מתגים, כל מסגרת תתוייג, הרי כל פורט בברירת מחדל שייך לVLAN ברירת מחדל כלשהו (תלוי מתג/יצרן)

ping2004

New member
לא לגמרי מדוייק

בכל trunk ישנו default vlan שלא מסומן בדרך כלל זה vlan 1 אבל אפשר לקבוע את זה בסיסקו לדוגמא על ידי הגדרת native vlan

antidot

New member
המממ

אתה רוצה להגיד שהFRAME יעבור דרך trunk ללא התווספות headers של 802.1q ?

זו השפה שבה השתמת כותב המדריך

זו השפה שבה השתמת כותב המדריך ..זה מובן שמדובר בlayer 2 ולא layer 3

Setup

New member
אכן פריימים

ולא פאקטים, הטעות תתוקן - תודה על ההערה.

למעלה