זו שאלה שנשאלה אין ספור פעמים...
בעצם, ווסטרן זה סוג רכיבה שונה לגמרי מאינגליש! קודם כל, בחזית אוכף הווסטרן יש קרן, שזו מעין בליטה שעליה אמורים לקשור את הלאסו (כי הרי כך היו תופסים עגלים ופרות). חוץ מזה, גם התנועות של ווסטרן שונות- הרגליים של הרוכב נמצאות תמיד קדימה ולא לצדידי הבטן. המושכות לא בקו ישר מהפה של הסוס, אלא רפויות יותר. המושכות הן מושכה, ומושכה- ולא מושכה אחת כמו באינגליש. תחרויות הווסטרן כוללות ברל ריסינג (מירוץ חביות) תפיסת עגלים (אין לי מושג איך קוראים לזה) ועוד מספר דברים שכרגע אני לא זוכרת. יש גם לווסטרן דורבנות משלו, עם מעין קוצים (שרק מגלגלים על בטן הסוס).. חוץ מזה, גם לבוש הווסטרן שונה- משתמשים בו לרוב במגפי עור חומות, ג´ינס שמעליו יש צ´אפס- ולפעמים בשביל הקטע, חולצה משובצת וכובע קאובוי. האינגליש לעומת זאת, בנוי אחרת לגמרי. החזית האוכף, אין בליטה בגלל הסיבה הפשוטה שאינגליש נוצר לרכיבה אומנותית ולא לדברים פרועים כמו תפיסת עגלים בעדר. הרגליים באינגליש ממוקמות בצדידי בטנו של הסוס בקו ישר מהאוזן לעקב של הרוכב. המושכות מקו ישר מהפה (ועלי לציין שאינן בשום פנים ואופן מושכות בפיו!) של הסוס. האיגנליש כולל תחרויות דראסג´ (רכיבה אומנותית), קפיצות ולצערי גם מרוצים. הלבוש האינגליש הרבה יותר מהודר- המגפיים עשויות עור שחור, מכנסי טגטס ולתחרויות יש מעין חולצה יפה בצבע אדום עם צווארון שחור. רוכבי האינגליש רוכבים רוב הזמן עם קסדה ולא עם כובע קאובוי..כמובן שיש לאינגליש גם כפפות רכיבה ודורבנות (ללא קוצים) ולצערי גם יש שוט...
מקווה שעזרתי!
ואמ.. צירפתי דוליז שאני ציירתי במחשב בשביל לעזור להבין בדיוק איך לבוש האינגליש והווסטרן נראים..
הבן הוא הווסטרן והבת היא האינגליש.. כמובן..
LOVE U! טל