מה ההבדל בין

• פותח הנושא tkz
  • פורסם בתאריך

tkz

New member
מה ההבדל בין

Zildjian´s K SERIUS ו K COSTUM??????????????

danezeq

Member
לא עניתי על השאלה בכוונה

כי אני מחכה שמישהו עם הרבה ניסיון (כמו כמה בודדים כאן
) יענה עליה בעיקרון הקוסטום יותר יקר מהרגיל - לקוסטום יש צליל יותר יחודי (ישנם כל מיני סוגים כמובן) הקוסטום הוא יותר מקצועי- צריך ניסיון של הרבה שנים במצילות כדי "לפתח" טעם במצילות עד כדי כך שנגיע למצב של "לא קוסטום- לא קונה"
טוב הגזמתי קצת -בכל מקרה אני מקווה להגיע לרמה כזו כמה שיותר מהר לאחרונה התחלתי "לפתח" טעם במצילות ו"להעריך" כמה מיני מצילות ו"לזלזל" באחרות...

HelloweeN

New member
ניסיון שלי.

אוקיי לאחר קריאה מעמיקה ומייגעת הרי התוצאות: המצילות של קיי קוסטיום נועדו לסגנונות "רגועים" יחסית של תופים כמו ג´ז (בעיקר), לאטיני, Fאנק, ופיושן. המצילות ברובן דקות יחסית, ויש להן צליל חם, DARK, שהססטיין שלו ארוך יחסית, מה שמתאים במיוחד לסגנונות הנ"ל. והסידרה הזאת משום מה יותר יקרה מ-K הרגילה. עכשיו K רגיל. הקיי זאת בעיקרון סידרה סטנדרטית שמתאימה לרוב סגנונות הנגינה, החל מג´ז ועד לרוק (למטאל יש את ה-Z). יש לסידרה מגוון רחב מאוד של מצילות, דקות, עבות, הכל ! לרוב המצילות יש סאונד "חם" אך עדיין DARK. קצת קשה להסביר את ההבדלים ביניהם, וצריך לקרוא או יותר טוב לנגן כדי להבין.. ההבדל העיקרי הוא בסיגנונות שאליהן נועדו שתי הסדרות, כשהקוסטיום פונה לרגועים שבהם.

danezeq

Member
דיברת על הK בלבד?

כי אני התייחסתי בכלליות לקוסטום וללא קוסטום הרי ברור ש Z קוסטום זה לא לסגנון "רגוע"
ידוע לך האם ההבדל בין A רגיל ל A קוסטום הוא אותו הבדל כמו בזה שבK? השאלה הזאת - כל אחד אומר משהו אחר - :-S

HelloweeN

New member
אם לא שמת לב

השוואתי (ככה כותבים?) בין קיי לקיי קוסטיום, וניסיתי להדגיש את ההבדלים ביניהם. באת לשגע אותי ביום שחור זה ?? סעמק אתה כמה חרא אני צריך לקרוא כדי לכתוב ת´השוואות המזדיינות האלו ? סעמק איתך!! :) אז ככה. כבר לא מייצרים A, אלא A COSTUM, ו- AVEDIS. A costum - fast, modern, shimmering. Avedis - Bright, full-bodied, natural האוודיס מתאים לכל סגנונות הנגינה ואילו ה-A COSTUM לרוב הסגנונות.

chinchila

New member
אני חושב אחרת...

ההבדל בין K לK CUSTOM ובכלל כל הקוסטמים למינהם (A, K, Z) זה שאותם עושים ביד, (כמו ה HH של סביאן) הבדלים בין הA K Z בכלל זה שוני השילוב בין המתכות, לדוגמא בK יש 30 אחוז ברונזה ועוד 10 סגסוגת ועוד 60 גרניום (סתם דוגמא לא מציאותית בכלל ועם נתונים שגויים בכונה, אני לא זוכר ממה זה באמת מורכב) והשילובים השונים במתכות בין סידרה לסידרה הוא זה שמקנה לאותה סדרה את הצליל המיוחד לה (כשבפנים יש לדוגמא: K- שלוש סוגים מסויימים של מתכות - עבה , דק ודק כנייר לעומת יבש וכו..) אז אוקצור כל הקוסטומים יש להם תוספת עבודה מיוחדת ביד (קוסטום= נעשה במיוחד) לי יש K CUSTOM רייד שהיא עבה יחסית (בניגוד למה שידידי HELLOWEEN אמר) ויש בה שקעים שנעשו בפטיש כשהיא עוד היתה חמה (יוצר סאונד שונה ומראה גס יותר, פחות סימטרי) הממ... מישהו לא הבין?!

HelloweeN

New member
אממממ לא בדיוק.

לכל ה-cast cymbals של זילדג´יאן (כלומר: K custom, K, Avedis zildjian,z costum, fx) יש הרכב דומה שהוא: Zildjian Alloy: Copper 80%, Tin 20%, Traces of silver. ואני גם לא בטוח שדפיקות של המצילות זה ביד (באף מקום, בכל אופן, לא רשום שזה כן).

danezeq

Member
בקטלוג של זילג´יאן

הם טוענים שכל מצילה (מהסדרות ה"מכובדות") עוברות דפיקות פטיש ע"י אדם וגם נבחנות כל אחת בנפרד - להאמין או לא? זאת החלטה שלנו

HelloweeN

New member
מוזר

עברתי בעיון על הקטלוג פעמיים, ולא צויין שם אף לא במילה שהם דפוקות ביד..... באיזה עמוד זה כתוב ?

danezeq

Member
אני אקרא מחר שוב

אולי זה רק הדימיון הפרוע שלי
לילה (לפנות בוקר) טוב הלכתי לישון (עדיף מאוחר מאשר בכלל לא)

danezeq

Member
זה כבר יותר קרוב (קרוב מאוד)

למה שחשבתי (המורה שלי סיפר לי בערך כך) סתם השארה שלי - לפי דעתי "קוסטום" (כמו שאופיר אמר "קוסטום" = נעשה במיוחד) הוא היום כבר לא כ"כ קוסטום אני מאמין שפעם כשתעשיית המצילות הייתה פחות בומבסטית אז באמת היו מצילות שנעשות בצורה מיוחדת - היום כל המצילות - גם האיכותיות ביותר נעשות ע"י מכונה בסוף התהליך הן וודאי מקבלות כמה דפיקות פטיש וזהו - לאט לאט העסק ניהיה יותר רובוטי וריווחי זה נכון בעיקר לגבי זילג´יאן - כך אני חושב, לא?

dw boy

New member
COSTUM

אחי אני לא מסכים איתך. A ו-Z הם לא עבודות יד בשום מצב!

למעלה