מה ההבדל בין

towoor1

New member
מה ההבדל בין

הנדסה ביורפואית, ביוטכנולוגיה ובואינפורמטיקה?

fighter21

New member
ההבדל בגדול

הנדסה ביורפואית זה מקצוע הנדסי שמטרתו להנדס מכשירים רפואיים למטרות רפואיות וכו'. בביואינפורמטיקה מתכנתים את האלגוריתמים שמטרתם הפעלת אותם מכשירים הרפואיים. וביוטכנולוגיה זה לימודי ביולוגיה יישומית למטרות תעשייה/חקלאות, בין שאר סינתוז חומרים במעבדה, למשל ליצור סוכר במעבדה בצורה מסחרית במקום הצורך להוציא אותו מקני סוכר ועוד.

H20

New member
לגבי ביואינפורמטיקה, אני לא חושבת

מה שכתבת נכון.

../images/Emo45.gif

נדמה לי שביואינפו' יותר בעניין של כתיבת אלגוריתמים/מודלים תיאורטיים[כלומר מתמטיים] עבור מערכות ביולוגיות סבוכות, אבל לא בהקשר למכונות ש"מהנדסים" מהנדסי הביורפואה.

fighter21

New member
מסכים איתך

הביואינפו' מתמקדת כיום בכתיבת אלגוריתמם לטובת חקר ה-DNA. אני משער שבעתיד הקשר בין הביואינפו' למהנדסי הרפואה יהיה חזק יותר.

Golgi

New member
בד"כ תחת שם "ביואינפורמטיקה"

מסתתרים 2 התמחויות שונות: 1) עבודה של מתכנת בתחום הביולוגיה, כלומר איש מחשבים שעוסק בתחום של כתיבת תוכנות שמבצעות אנליזה של רצפים וכו'. 2) עבודת ביולוג שמשתמש בתוכנות ביואינפורמטיות לצורך אהמחקר אנליזה של רצפים וכו'. דבר ראשון דורש יותר ידע בתחום המחשבים, דבר שני דורש יותר ידע בתחום הביולוגיה (אך גם ידע נרחב במחשבים כדי להבין איך התוכנה עובדת וכו'). כמובן, שאותו אדם בעל ידע בתחום הביולוגיה ובתחום המחשבים הרבה פעמים יכול לעסוק בשני הדברים, אבל עדיין יש הבדל בין ההתמחויות. לכן, כשהולכים ללמוד ביואינפורמטיקה, כדאי לבדוק את מהות המסלול - על מה שמים יותר דגש: על הביולוגיה או על המחשבים.

fighter21

New member
זה מאוד נכון

שימו לב שיש הבדל בין מוסדות הלימוד בנתינת הדגש.

towoor1

New member
בהנדסה ביורפואית זה רק מכשירים?

למשל בניית רקמות מלאכותיות, תחת מה זה נכנס? תחת ביוטכנולוגיה או הנדסה ביורפואית? בכל מקרה, תודה רבה על כל התשובות.

fighter21

New member
בכלליות

כל תחומי הלימוד מתחילים אט אט להכנס לתחומים של חוגים אחרים קרובים אליהם. ככול שיעבור הזמן יטשטשו ההבדלים בין חוג כזה או אחר לחוג אחר, שכולם תחת הפקולטה של מדעי החיים.

תחת הפקולטה למדעי החיים דווקא?

בספק רב אני לגבי אמירה זאת. [הנדסה ביו רפואית והנדסת ביוטק הן קודם כל הנדסות הרי] מה שאני יכול להגיד, עם זאת, הוא אולי מה שהתכוונת: "בסופו של יום,כל הפיתוחים הללו קשורים לרפואה/פרה רפואה/בריאות".. ואם לכך התכוון המשורר, הרי שיש המון המון תחומים נושקים לכך, כמעט כל תחום מדעי היום יכול לגעת בנ"ל.

למעלה