מה ההבדל בין...

omerbt

New member
מה ההבדל בין...

שאלות ראיון תעסוקה מה ההבדלים בין thread ל process בונוס: מה זה מערכת זמן אמת? מה ההבדל בין מערכת הפעלה זמן אמת, ללא (windows)?

DNile

New member
הלו, חבר'ה,

זה לא הגיוני שכל אחד שמתקשה בשיעורי בית יביא אותה כאן בתור "חידה" מתוך ראיון...

vinney

Well-known member
למה אנטי?

אותי שאלו בראיון העבודה במקום העבודה שלי כאלה שאלות בדיוק.

omerbt

New member
צודק

אני בסך הכל מתכונן לראיון, ואני מחפש תשובות קצרות וקולעות...

DarkSwell

New member
תשובה,

ישנם מספר הבדלים, 1) process מכיל threads. 2) process מקבל חלקת זיכרון משלו ע"י מערכת ההפעלה. (לפחות ברובם) 3) threads אינם מקבלים זכרון ממערכת ההפעלה אלא שהם חולקים את ה heap של ה process אליו הם שיכים, אך עבור כל אחד מוקצה מחסנית משלו. לדוגמא, ה JVM הוא process יחיד על host של מערכת ההפעלה. threads של ה JVM חולקים את ה heap של אותו process כך בעצם מספר threads בעלי גישה לאותם אובייקטים. בגרסאות ישנות יותר של לינוקס זה שונה.

vinney

Well-known member
זה לא ממש מדויק

זה שונה ממערכת הפעלה אחת לאחרת. עקרונית ההדבל המהותי הוא באמת בנושא הזכרון : לתהליך יש adress space אישי פרטי משלו, ולעומת זאת תהליכון חולק את ה adress space של התהליך. מפה זה כבר תלוי במערכת ההפעלה - מערכת שלא מנהלת תהליכונים גם לו מקצה להם מחסנית, והתהליך צריך לממש את זה (לדוגמא - DOS), יש מערכות שמנהלות את התהליכונים לבד, יש מערכות שמאפשרות תהליכונים אבל לא מנהלות את ההרצה שלהם ומשאירות את זה לתהליך האב. תהליך לעומת זאת מנוהל על ידי המערכת, ומתוזמן תמיד על ידי המערכת.

vinney

Well-known member
מערכות זמן אמת

מערכות זמן אמת מבוססות עח העקרון שזמן הוא העניין המרכזי, ליתר דיוק - זמן תגובה. במערכות האלה החשיבות המכרעת היא שהתהליכים יתנו תשובות בפרקי זמן מוגדרים מראש, ולא יתעכבו יותר מזה. יש מערכות RT שמאפשרות בתנאים מסוימים להתעכב, אבל בגדול הרעיון הוא שתהליך יתן תגובה בגבולות הזמן הנתון. להבדיל, במערכות הפעלה כמו WINDOWS, תהליך לא מחויב לשום מסגרת זמן, ולכן יכול להיות מצב שהוא "ישתהה" זמן מה, וההשהיה תשתנה מהרצה להרצה, בהתאם למצב הכללי של המערכת. במערכת RT מצב כזה לא יכול לקרות, אתה יכול לדעת מראש ובדיוק מוגדר מהו זמן תגובה של כל תהליך ותהליך.

למעלה