מה ההבדל בין

NETA 012

New member
מה ההבדל בין

1. JAVA לבין JAVA SCRIPT ? 2. למדתי אלקטרוניקה ואני מענויינת לבנות מערכת עם מעבד וחיישן טמרפטורה ומאווררים, אשר תמדוד טמפרטורה בסביבה מסוימת שכאשר הטממפרטורה עולה מעל גובה מסויים היא מפעילה מאווררים על מנת לתקן. אמרו לי שאצטרך לצרוב למעבד פקודות מסוימות בכדי להוציא את הפרוייקט לפועל. השאלה היא איזה שפת תכנות מתאימה לענין זה כך שיהיה קל לצרוב את הפקודות למעבד ?

DNile

New member
אמממ,

1. Java היא שפת תכנות, של חברת SUN, שניתן להריץ אותה בהרבה מאוד פלטפורמות. Java script היא שפה מוגבלת, שמקושרת רק לאתרי אינטרנט, והיא רצה כחלק מהצגת אתר כלשהו בדפדפן. 2. לא מדובר על צריבת פקודות למעבד, אלא צריבת פקודות לזכרון ROM שהמעבד יקרא ממנו את הפקודות. השפה? עקרונית, חלק צריך להכתב באסמבלי(של המעבד הספציפי), אבל אפשר גם שחלק נכבד יהיה כתוב בC(אם יש לך קומפיילר שמתאים למעבד).

NETA 012

New member
צריבה לרכיב זיכרון ROM ובחירת מעבד

תודה על ההסבר בענין ה JAVA. את המעבד אני בוחרת ואין לי מושג איזה מעבד יהיה קל יותר למצא לו קומפלייר מתאים ושכיח. אבל הומלץ לי המעבד 8051. התצוגה של הטמפרטורה תהיה מסוג LCD, במבנה של שתי שורות עם 20 תוים בכל שורה, או 4 שורות של 20 תוים בכל שורה, לפי הצרכים (מה אמור להיות מוצג בבת אחת על המסך). חיישן החום מוציא מתח כתוצאה מחימומו, ויש צורך להפוך את המתח הזה לערך ספרתי בכדי להזינו למעבד. לכן החיישן יחובר דרך רכיב המרה, A2D כלשהו, אל פורט מבוא של המעבד. אני יודעת שלא מדובר על צריבת הפקודות למעבד אלא לצרוב את הפקודות לרכיב זיכרון שמננו המעבד יקרא את הפקודות. אבל הבעיה היא איך לצרוב את התוכנה עבור המעבד, לתוך רכיב הזכרון שלו. אני יודעת שזה תלוי הרבה בסוג רכיב ה ROM שאחליט עליו ותלוי גם בסוג המעבד שאחליט עליו. אני לא סגורה לגבי המעבד שהומלץ לי בכלל. והייתי מעוניינת לשאול באיזה רכיב זיכרון ROM אתם ממליצים לי ובאיזה סוג מעבד כדאי לבחור כך שאוכל בקלות לצרוב את התוכנה ברכיב זיכרון ה ROM עבור המעבד מבלי אחר כך להסתבך בחיפושים אחר קומפלייר נדיר ואחר צורב נדיר שיתאים לצריבה על הזיכרון עבור המעבד. אני ממש לא רוצה להיות במצב כזה.

joeher

New member
רכיב + קומפיילר

8051 הוא רכיב די מיושן אני ממליץ מאד על רכיביםהמכילים את הכל על הציפ כגון רכיבי FLASH של MICROCHIP - להם ניתן למצא קופילרים חינממים (מוגבלים משהו) אבל ניתן לצרוב אותם בקלות ע"י מעגלים שעולים פרוטות (הכלל נמצא ברשת) אפשר גם להשתמש ברכיבים של ATMEL או ZILOG בדרך כלל קיים לכל החברות STARTER KIT זול מאד. חיישני טמפרטורה אפשר למצא גם שמוציאים מידע ספרתי MAXIM_DALLAS , (אני מניח שזה פרויקט ולא משהו תעשית..) בהצלחה

למעלה