מה ההבדל בין

rubik

New member
מה ההבדל בין

KLE , BMW F650 ו- Honda transalp סה"כ נתוני המנוע של השלושה דיי זהים (הכוונה לא לסמק) אם כי יותר לכיוון המומנט כח סוס וכדומה. אז למה באמת כדאי להשקיע כמעט 20,000 ש"ח יותר ולקנות F650 או XL650V ולא להסתפק ב-KLE שעל פניו נותן בדיוק את אותה התמורה. לא הצלחתי למצוא דיון כזה בפורום ובאמת אשמח לשמוע מהם ההבדלים בין הכלים בכל נושא (אמינות, כח מנוע, שילדה, נוחות נסיעה וכו')

rubik

New member
מה קורה חברים איפה הידע

אחרי שקיבלתי המלצות כל כך חמות על כמות המומחים שיש בפורום הזה ככה אתם מאכזבים אותי.

D a v i d o f f

New member
על פי שיחות עם אנשים אחרים -

ולא, אין לי ניסיון ממשי עם כל שלושת הכלים: הKLE והTANSALP דומים כמעט לחלוטין ביכולות שלהם. ההבדל העיקרי הוא העיצוב והעוד 100 סמ"ק של ההונדה. כמו כן, HONDA נחשבים ליותר אמינים. אבל שניהם כלים כבדים שכיף לשייט עליהם ולא לדפוק(יותר מדי) חשבון על עלייה וירידה של מדרכות ומכשולים עירוניים. אבל הם ממש לא כלים לשטח. אז על מה משלמים את עוד ה10,000 שקל? על המותג(הונדה), על ה100 סמ"ק, והמראה (לטוב או לרע). לעומת זאת הF650, הוא כלי הרבה יותר הישרדותי. גם כבד (מאד!) אבל יש לו יכולות הרבה יותר מרשימות בשטח (עם זאת, הוא עדין לא איזה DR מצוי). ואחרי הכל - עוד 5000ש"ח - בשביל הB, עוד 5000 בשביל הM וכל השאר בשביל להשלים לW

rubik

New member
כמה השערות

1. ע"פ מה שידוע לי המנועים של KLE/ER/GPZ/EN הם אמינים בצורה בילתי רגילה (אמורים לעבור 150,000 ק"מ ללא בעיות). 2. אם בכל זאת אין הבדל בין ה- טראנסלאפ לבין KLE (למעט ה100סמ"ק) אז למה בכל זאת כדאי להשקיע 20,000ש"ח יותר. 3. לגבי ה-BMW עדין לא הבנתי את ההבדל כי הוא ממש לא יותר כבד מהשאר להפך הוא הכי קל (175 ק"ג) לעומת 185 ל-KLE ו 191 לטראנסלאפ. על פניו ההבדל היחידי בBMW מול השאר זה ההזרקת דלק וצלינדר 1 והכי חשוב תג מחיר של 86,800 (כ- 34,000 ש"ח יותר מה-KLE) ועדיין לא הצלחתי להבין על מה ולכן יש לי כמה תהיות 1. האם השם של הונדה הוא עד כדי כך יותר חזק מקאוואסאקי שמצדיק השקעה נוספת של 20,000 על כמעט אותו האופנוע 2. מה נפל על הראש של BMW במחיר שהם דורשים אני יכול לקנות KLE חדש (שפחות או יותר זהה ליכולות של הF650) ועוד ישאר לי כסף לקנות ER5 חדש לחלוטין לעיר.

D a v i d o f f

New member
כמה תשובות לכמה השערות

1. דווקא שמעתי שהקוואסקים ממשחה זו 'אוהבת' לשפוך מנוע באזור ה60-70 אלף (מקווה שלא...) 2. ידוע שהונדה יקרים בשוק. יש שיגידו בצדק ויש שלא. דוגמא הכי קטנה לכמה הם יקרים: SKY - קטנוע המשלוחים הפשוט של הונדה עולה חדש בערך 12,000 ש"ח, לעומת כל שאר החברות שמחיריהם לשוק זה לא יעבור את ה9000 3. אז כפי שאמרת כנראה: הזרקת דלק, צילנדר נוסף (אשר זה מה שמוסיף לו יכולת כזאת שאין לאחרים בשטח), והשם כמובן. לדעתי, יש צדק בהפרשי המחירים, נראים לי כמו הפרשים היגיוניים לחלוטין. "ועוד ישאר לי ER5 חדש לחלוטין לעיר" - נכון, כי אחרי שתיקח את הKLE לשטח, תחזור בלי אופנוע.

דווידוף יקר. אתה מבולבל . קצת

ל BMW יש רק צילינדר אחד. זה לא נכון שיש לו עוד צילינדר אחד בנוסף , בהשוואה לאחרים. רצוי לא השערות אלא אם אתה מדגיש שמדובר בניחושים פראיים.

jaffaboy

New member
../images/Emo9.gif!!!!!!

מרגיזה הבורות פה. רוביק, לך לסוכנויות, תרכב ותחליט לבד.

mad dog 3

New member
תפסיקו בבקשה עם הספקולציות...../images/Emo107.gif

ל-ב.מ.ו יש יכולת שטח עדיפה על ה-kle...???...שטויות במיץ...!!! המנועים של הקאוו' נשפכים אחרי 60-70 אלף...???...בלבולי ביצים...!!! תפסיקו ידידיי עם הספקולציות...!!! יצא לי במקרה לרכב על kle משהו כמו 100 אלף ק"מ בתנאים לא שפויים בעליל...(המבין יבין). יצא לי במקרה לרכב על 650f משהו כמו 30 אלף ק"מ נכון לעכשיו, בתנאי לחץ דומים...(ושוב המבין יבין). ידידי...ה-kle הוא פשוט סופר של אופנוע... הרבה אופנוע בקצת כסף...(ביחס לשניים האחרים) יכולות שטח בלתי מוגבלות...(במסגרת השפיות...???) כמעט אפס תקלות בתחזוקה שוטפת...!!! שים דלק וסע...פשוט סוס עבודה...!!! תחושת בטן אומרת לי שאם תקנה כלי חדש...ניתן לשדרג את המתלים למשופרים על חשבון החברה...(וויט פאוור מאחור וקפיצים מחוזקים מקדימה). קנה ולא תתאכזב...!!! ומצד שני יש לנו את ה-ב.מ.ו... 30 אלף עד כה... לפחות פעם בשבוע במוסך...!!! ברגים עפים,נורות נשרפות,בעיות הנעה,בעיות עם ה-abs(בכלל מערכת מטומטמת),בעיות במחשב ניהול המנוע,מרווח גחון מגוחך,בלאי מהיר של ידיות אחיזה,כל נפילה מגוחכת חצי אופנוע נשבר...יש עוד ים תקלות שלא עולות לי בראש... לסיכום...קח את כל המודרניזיה,עם ההזרקה,עם המערכת הממוחשבת...זרוק אותה לפח. קצת מוזר למי ששומע איך אני קוטל את התוצר הגרמני "המושלם כביכול"...אבל זו המציאות. הדבר היחיד שטוב ב-ב.מ.ו הוא שלא כמו ב-kle...מכת גז בראשון הוא עולה ומשם.... לגבי ההונדה אין לי נסיון מעשי...הייתה לי נסיעת מבחן...מה אני אגיד לך...קח את ה-kle...תוסיף לו עוד טיפ טיפה כוח...מרגיש יותר מגושם וכבד...צפה אותו בעוד קצת פלסטיקה(נראה מפחיד ליפול איתו)...זה בגדול ההונדה... שמעת... גם אני בעד ההצעה לנסיעות מבחן... בהצלחה רכבו בזהירות

TTמאניה

New member
../images/Emo47.gif

רק שאלה אחת עליתי על KLE של חבר... והרגליות נראות רכות מה, המתלים רכים מאוד, אז נשפר... אבך האופנוע עדיין מלא פלסטיקה ולא מרגיש בריון כמו XR TT או DR שממש נהנים מהתעללות בסגנון SM. אני יודע שהמשטרה רוכבת עליו גם בשטח, אבל איך הוא שורד בכלל? BMW מיועד לבעלי ממון ומקדם דאויין גבוה לטיפוס מדרכות בת"א..... למרות שאחרי שיפור (ההוא מהראלים עשה את זה) של המתלים הוא חוצה ראלים בתנאים קשים אז אני לא מזלזל

gray

New member
ההבדלים

לא היסטריים ההונדה הכי נוח (יותר נוח מBMW וזה הרבה) הKLE הכי פושט, בקיצור אם אתה יכול להרשות לעצמך להצטרף למועדון הV TWIN היוקרתי לך על ה טרנס אלפ אם אתה לחוץ ממש בכסף הKLE הוא פושט אבל חבר נאמן אם טתפל בו טוב, סיפור השופכים מנוע ב 70 K הוא על אלא שלא מחליפים שרשרת טיימינג ב60 K למשל, כל עוד טתפל בו יפה הוא ישרת אותך הייטב. וBMW זה BMW אם זה לא אומר לך כלום עזוב אותו.

C O L T

New member
../images/Emo150.gif../images/Emo47.gif

למרות שלגבי יכולת שטח של KLE יש לי השגות, אם זה בגבול ההגיון, אז זה לא ממש שטח, כן? בכל זאת, נעים לשמוע מבעל נסיון, למדתי היום משהו, תודה.

rubik

New member
אז ככה.....

דבר אחד שלא סיפרתי אני כבר בעל KLE (כבר שלושה שבועות לא מצליח לגמור את ההרצה) כך שהדעות שלי כנראה משוחדות, אבל בכל זאת מתוך סקרנות הלכתי היום לעשות נסיעת מבחן עם ה-BMW ועם הטראנסלאפ. לגבי ההונדה. בניגוד למה שנאמר מקודם, לי אישית הוא ממש לא היה נוח בכל מהלך הנסיעה היתה לי הרגשה של אוטוטו הוא הולך ליפול הגודל שלו יוצר תחושה של חוסר ביטחון (יכול להיות שהרגשתי כך בגלל מימדי 1.77 מ') ובכלל התאוצה לא הרשימה אותי במיוחד. לגבי ה- BMW. ההרגשה היתה שונה לחלוטין הרגשתי כאילו רכבתי על האופנוע הזה כל חיי, לי אישית הוא היה מאוד נוח. תגובה למצעת מיידית, זרימת הכח טובה מאוד לכל אורך המהלך והאופנוע עשה רושם טוב מאוד עלי. בכל מקרה גם אחרי שנסעתי על כל הכלים ושמעתי את ההסברים המלומדים של נציגי המכירות, עדין לא הצלחתי להבין למה צריך להוסיף 34K לBMW או 20K להונדה. (ולא אף אחד מכל השלושה לא אמור,כך לפחות לפי היבואנים, להיות חיות שטח) נ.ב אשמח אם תוכלו לפרט יותר על שיפורים אפשריים ל-KLE.

xfwind

New member
../images/Emo12.gifואם כך אז איך אתה מסביר

את הבחירה והמעבר לBMW???????

mad dog 3

New member
המעבר ל-ב.מ.ו...../images/Emo107.gif

תתכונן להתפוצץ מצחוק... ככה זה עובד באירגון אליו אני משתייך... באנו בדרישה לשדרג את ה-kle מכיוון שהוא אינו עומד בדרישות אותן הצבנו...(הנגלה הראשונה של ה-kle הגיע עם בולמים מקוריים) נתבקשתי להכין פרוייקט לאופנוע יס"מ עתידי... העבודה בוצעה באמת במקצועיות...(דרישות סף,משקלים,הספקים,אחריות יבואן,טבלאות השוואה,נסיעות מבחן...) מבין 5 דגמים שבחנתי המלצתי הייתה בכלל הדקאר...!!! נציג בכיר מהאירגון פנה ליבואן והחל משא ומתן לגבי רכישה עתידית של האופנוע אותו דרשנו...ב.מ.ו 650... ו.............. ו................ ו............ זכינו...!!!!!!!!!!! דרשנו ב.מ.ו 650 דקאר...!!! קיבלנו ב.מ.ו 650 f.....!!! עוד לא צוחקים...??? אחרי שהבינו שעשו טעות ברכישה... אחרי ש-12 חתיכות כבר היו במהלך זיווד בחברה... נתבקשתי לעשות מבחן של 3 ימים לכלי בתנאי דרך משתנים...!!! הסיפור הוא אמת לאמיתה...!!!

yarivos

New member
אם זה נכון.. זה פשוט עצוב!

אבל לא מפתיע בכל מה שקשור ל"ארגון".

למעלה