מה ההבדל בין

ארנב ים

New member
לא זה, לא זה ולא זה.

שלום לך (ולכל מי שעוד קורא) ארשו לי להציג דעה שונה טיפה אך יותר מציאותית. אף לא אחד מהאופנועים שהזכרת הוא אופנוע שטח. הם כולם אופנועי כביש במסווה אופנתי העונה לדרישות המשתמש האירופאי הממוצע (באמריקה הם מעדיפים אקסטרים ספורט והארלי, קצת כמו שהם אוהבים את הנשים שם
KLE שנופל בעמידה על חול ים יגרור נזק של 700 שקל בגלל הוינקר ששובר את הפירינג. לכן אם אתה מתכוון לסוע אתו בשטח קח זאת בחשבון. 90% מה KLE בכלל לא רואים אפילו שביל כורכר כבוש (חוץ מאופנועי היס"מ) ואם אתה משתמש בכלי ככלי כביש למה לא תשאל איפה נעלמים ה 12K מול ה ER? ה ER יותר מהיר יותר בטוח ועם מגן רוח שעולה 700 שקל בביקר הוא גם יותר נוח משמעותית אפילו ב 150 קמ"ש כל היום שה KLE רואה רק בירידה. למעשה איפה ש KLE עובר בשטח כל ER או מזדה לנטיס של העבודה עובר ולגבי האופנועים המשטרתיים זה מזכיר לי תאוריה של חבר לגבי רכב השטח העביר ביותר בעולם: ג'יפ סופה שכור ע"י הצבא ביחידה אחרת... בקיצור אין להסיק מאופן השימוש המוסדי ב KLE לשימוש פרטי. אם אתה כבר מחפש אופנוע דו"ש אמיתי לכביש ולשביל היחידי חוץ מהפיל של BMW הוא ה XR650 זצ"ל שכבר לא מיובא בדגמי 2004 (טעון בדיקה). תתחדש וסע בזהירות ואם תראה ER עוקף אותך בסיבוב אל תתבעס זה מבעס יותר כשאתה על F650 או טרנסאלפ. ברכות הארנב.

rubik

New member
ארנב, תודה על התגובה שלך

זה באמת מעניין לשמוע דעה שונה. 1. אני מסכים איתך שה-KLE הוא לא אופנוע שטח, אבל מצד שני קשה להיות חד משמעי בנקודה זאת בלי להתייחס לסדרת שטח שהאופנוע עובר אצל היס"מ (שלשימחתי יצא לי לראות, וזה פשוט חוויה לראות מה הם מצליחים להפיק ממנו) ועדיין עם כל ההיצע שיש בשוק 5 מכרזים (היס"מ מפרסם כל 2 שנים מכרז) עדיין פעם אחרי פעם משנת 1995 נבחר האופנוע הזה. 2. אין כל בעיה להסביר את הפרש המחיר בינו לבין ה-ER (מתלים שונים, דיסק איחורי, קפיץ ריפלקס מרכזי, עיצוב שונה חישוקי גלגלי גדולים יותר ועוד 3. בכוונה ההשוואה היא מול 2 אופנועים מאותה הקטגוריה (F650, טראנסלאפ) ולא מול איזשהוא אופנוע כביש כי למרות שהוא 90% כביש עדיין הוא בנוי בגישה לשטח והוא לא אמור להתחרות עם R1 או GS/ER/CB כך שההשוואה אמורה להיות מול מתחרים מאותה הקטגוריה. 4. למרות מה שנאמר בנקודה 3, אני עדיין לא כל כך בטוח שER ישאיר אבק ל-KLE ויותר מזה אני גם לא בטוח שה- ER יוכל לעבור בשטחים שה- KLE יאכל בקלות (וכמובן שאני לא מתייחס להערה עם רכב העבודה שכן זה הרי ידוע שרכב השטח הטוב ביותר זה רכב חברה
נ.ב וינקר עולה 230 ש"ח מגן רוח ל-ER עולה 150ש"ח אצל בייקר

ארנב ים

New member
נב לנב

אוקי, הנקודה לא היתה השוואה לER עזוב זה אופנוע לימוד נהיגה הוא בטח דפוק... ולא אמין. וגם לא נוח עם צמיגי הכביש האלה. דגמי הקווא. 500 הם אופנועי תקציב ועם תקציב אז עד הסוף קריא ER. תחפש בגוגל את ה KLE 500, נראה שרק בארץ מוכרים אותו (אולי בגלל המיסוי הדרקוני) במדינות נורמליות כמו גרמניה כשאומרים דו"ש מתכוונים ל R1150GS (מס' 1 במכירות השנה) יותר מעניין להשוות את ה ER ל XR650L... עכשיו בא נראה מי גבר אצל היס"מ נ.ב. וינקר עולה 230, כמה עולה הפירינג (מסכה) שהוא שובר כאשר האופנוע נופל והוינקר נכנס לתוך הפירינג לא דרך ההברגה המקורית? ולגבי מגן רוח... כנראה בייקר דופק את השחורים. איך אומר רפי, אכלתם אותה ואכלתם אותה חזק שבת שלום ארנב

mad dog 3

New member
רוביק...לא מדוייק...../images/Emo107.gif

היס"מ לא "מפרסם כל 2 שנים מכרז"... קודם כל יש המון יחידות שעובדות עם הכלי הנ"ל... הנגלה הראשונה שקיבלנו יצאה למכרז אחרי כמעט 6 שנים...!!! יס"מ ירושליים...4 שנים לערך ורק הכלים השחוטים יצאו למכרז...(את הכלים ה"טובים" העבירו למתנ"א) שבת שלום

rubik

New member
קיבלתי את הערה....

אני ניזון ממידע שקיבלתי מחבר ביחידה. אבל בכל מקרה לא בכדי האופנוע הזה נבחר שוב ושוב

כ"כ הרבה שטויות. כ"כ הרבה ביטחון עצ

מי. מרשים! הKLE נוסע נח ונעים יותר מ ER זה צריך לזכור. ההבדל במחיר מוצדק לדעתי. כביש משובש או מקורצף, בורות, יוכיחו זאת. מתלים מגהצים טוב יותר. זה כמו שוראדרו נעים יותר לנסיעה בכביש משובש (קרי כביש מצוי) מפייר-בלייד. עד כאן.

D a v i d o f f

New member
ועוד דעה שלי:

הKLE הוא האופנוע המתאים ביותר למציאות הישראלית - הוא עובר: 1. כבישים מחורבנים 2. כבישים לא סלולים 3. חנייה על המדרכה הדורשת עלייה וירידה של אותן מדרכות. 4. אזורי בנייה מרובים 5. ניידת משטרה (שחושבת שהנה הKLE אחד משלהם) כמו כן, יכולת הישרדותו על הכביש הישראלי יותר גבוהה מכל אופנוע ממוצע לאחר שיושבים גבוה מספיק כדי שיראו אותך. למציאות האמריקאית - או שאתה נוסע בכביש (אז קנה אופנוע כביש), או שאתה מרביץ בכביש (אז קנה אופנוע ספורט), או שאתה רוצה שיעשו עליך סרטים (אז קנה סופר-ספורט), או שקנה אופנוע שטח. אם לא יכול להחליט - יש עוד מעט SALE, קנה 2 במחיר 1.

D a v i d o f f

New member
אבל הועלתה פה שאלה מעניינת -

איך ניתן לשפר את הKLE? (לדוגמא, חיבור של אורות כחולים מהבהבים
שמעתי שזה מוסיף לו איזה 10 כ"ס). ועכשיו ברצינות....

למעלה