מה ההבדל בין VB.NET ל #C ????

shlomi_e

New member
מה ההבדל בין VB.NET ל #C ????

האם VB.NET נחשבת "חלשה יותר" מ #C ???? אשמח לקבל יתרונות וחסרונות. אני פשוט מתלבט מה ללמוד. יש לי ידע מוקדם ב VB 6 .....אך הבנתי ש VB.NET שונה לגמרי. תודה

כמעט זהות

מבחינת היכולת. אני אומר כמעט פשוט כי אני לא בטוח. כל השפות של net. משתמשות באותו CLR -- Common Language Runtime, כלומר לכולן יש את הפוטנציאל לעשות אותו דבר בשורה התחתונה. ואכן VB.NET מאד שונה מ VB6. לא יהיה לך יותר קל ללמוד את זה על #C. גם אחרי שתדע אחת מהן (VB.NET או #C) לא תהיה לך יותר מדי בעיה לעבור בינהן. לדעתי VB.NET זה קטע שיווקי - הרבה יותר קל להגיד לאנשים - זה לא שפה חדשה, זה VB משופר.

shlomi_e

New member
אז בעצם אין הרבה הבדל.....?!

אם הבנתי נכון. אז אם זה המצב...אני בהחלט מעדיף את ה VB.NET על פני #C. התחלתי ללמוד מעט מהספר #C .....וכשהגעתי לתכלס..גיליתי שאני עובד על DOS.....ואני שונא מנשקי DOS . אז אני אחזור ל VB....אהובתי הנשכחת.

זה לא קשור

אפשר לכתוב גם vb.net בדוס -- כמו שכבר אמרת בעצמך, זה לא ממש VB. אני אישית דווקא הייתי הולך על #C בשביל להרחיב קצת. מה גם שעושה רושם שיש יותר ביקוש ל #C (לא שיש הבדל ביכולות, אבל משום מה זה נראה ככה), וגם יש מימוש חופשי של קומפיילר ל #C מה Mono Project, ככה שלא חייבים לקנות vs.net.

shlomi_e

New member
אשמע בעצתך...ובאמת אלמד #C

לאחר עיוון בספרים , ראיתי שבעצם הם דיי זהים. ב VB.NET מלמדים קודם על על הממשק הגרפי (טפסים,כפתורים וכו) ורק אח"כ את התיכנות עצמו. בספר #C זה להפך...קודם מתישים אותך בלימוד השפה על הדוס...ואח"כ עוברים לממשק הגרפי (טפסים , כפתורים וכו) ואתה צודק...משום מה..ל #C יש יותר ביקוש (SHIT) (נראה לי שלבעלי החברות...כל מה שנשמע כמו C - עושה להם את זה
) תודה.

--------->

בקשר לעניין הביקוש -- כמו שכבר אמרו ואמרתי בפורום מספר פעמים, ל VB יש שם של כלי פיתוח יותר משפת תכנות, ומתכנתי VB לא נחשבים מתכנתים עם חשיבה טובה, אלא יותר מדי גישה של בוא-נעשה-את-זה-מהר-עובד-וזהו. ומסתבר שגם בספרי לימוד של net. מלמדים vb.net יותר ככלי פיתוח (קודם את התפל, כלומר הממשק) ואת #C כשפת תכנות, כלומר מתחילים מהלוגיקה. מה גם שכשתכיר את #C תוכל בקלות להתרגל גם ל java אם תצטרך פעם, ומנסיוני זה מאד נחמד (לעבוד עם java).

shlomi_e

New member
רגע...רגע...

תמנון |תמנון תמנון |תמנון.....קודם נבין/נלמד/נשתמש ב #C ואולי באמת נעבור פעם לגאווה. שמחתי לדבר איתך.

למעלה