מה ההבדל בין sync לבין backup?

תומאס

New member
מה ההבדל בין sync לבין backup?

יש לי אייפון 4S לא פרוץ.
1. כשאני מחבר אותו למחשב ופותח את אייטונס, אז בדף הראשי יש אפשרות ל backup ויש גם בתחתית הדף כפתור sync - מה ההבדל ביו שתי הפעולות האלה?
כלומר, אם אני רוצה לסנכרן את הטלפון עם המחשב (שכל המידע שיש בטלפון יועתק למחשב - אני צריך לעשות גיבוי או סנכרון?

2. בדף הראשי למעלה יש קטגוריות: summary, info, apps, tones, music וכו' - אם אני רוצה לשמור במחשב את מה שיש בכל קטגוריה כזאת - אני צריך לעשות sync בנפרד לכל קטגוריה? או שמספיק לעשות backup או sync פעם אחת בדף הראשי?

noa_f

New member
סנכרון הוא ״השוואת תכנים״

גיבוי הוא יצירה של קובץ לשם שחזור.
אחרי סנכרון, התכנים שניתן לסנכרן מהמכשיר שלך למחשב - יופיעו באפליקציות המתאימות על המחשב. יומן- בתוכנת היומן, אנשי קשר - בתוכנת אנשי קשר ותמונות (על פיסי) - בתיקייה בתוך תיקיית התמונות.

רק שים לב שסנכרון ראשון במערכת ios הוא חד-כיווני: מהמחשב אל המכשיר בלבד.
כלומר, אם מעולם לא סנכרנת לפני כן, לא תוכל להעביר תכנים מהכשיר למחשב.
אחרי סנכרון ראשוני, בסנכרונים הבאים גם תכנים שהופיעו לראשונה על המכשיר, יעברו למחשב. אבל לא בסנכרון הראשון (לכן אפל מבקשת שמכשיר נקי וחדש יסונכרן למחשב לפני כל דבר אחר).

לגבי הקטגוריות: ניתן להגדיר אפשרויות סנכרון לכל סוג תוכן, לכן יש קטגוריות. אבל אתה יכול גם ללכת על ברירת המחדל ורק להקליק על הכפתור.

אם כבר יש לך תכנים על המכשיר שאתה רוצה להעביר למחשב, יש שתי אפשרויות:
1. חלק מהתכנים ניתן להעביר דרך סנכרון אייקלאוד. אם המחשב שלך הוא פיסי, תצטרך להתקין את תוכנת אייקלאוד עליו לצורך חיבור גל של המחשב לענן האפלי. וכמו-כן: לא תוכל להעביר מוסיקה דרך אייקלאוד (אלא אם זו מוסיקה שנקניתה מהחנות של אפל).

2. אפשרות אחרת היא להשתמש בתוכנת צד ג׳ (לא של אפל) כדי לחלץ את התכנים מהמכשיר ולהעביר למחשב באופן ידני. אחרי כן ניתן ״למלא״ את ספריית אייטיונז והתוכנות המתאימות (אאוטלוק?) בתכנים הנ״ל ולסנכרן סנכרון ראשוני. אמנם המכשיר ימחק, אבל הוא יתמלא שוב מהתכנים שיש במחשב - ואלו בעצם אותם התכנים.
לדעתי, זה טוב רק במקרה שבו מעדיפים לא לסנכרן דרך אייקלאוד ו/או לסנכרון מוסיקה שכבר קיימת על המכשיר, אבל לא במחשב.

תומאס

New member
תודה רבה על ההסבר המעמיק! יש לי עוד שאלות

1. אם כבר עשיתי גיבוי וסנכרון בעבר (מהטלפון למחשב) , בשביל גיבוי שוטף (המטרה - שהדברים שיש בסלולרי, יישמרו על המחשב) - אני צריך לעשות באייטונס סינכרון או גיבוי?
2. לגבי הקטגוריות - אתה כותב שאם אני לא רוצה לעשות סנכרון ידני לכל קטגוריה אז יש את ברירת המחדל (זאת שנמצאת בדף הראשי?) - איך אני יודע מה ההגדרות של ברירת המחדל? כלומר אילו קטגוריות היא כוללת ואילו לא?

noa_f

New member
תשובות:

1. אייטיונז מבצע גיבוי באופן אוטומטי מדי פעם. אני חושבת שכמעט בכל סנכרון, אבל אני לא בטוחה. אתה יכול לראות מתי נוצר הגיבוי האחרון בהגדרות. הכפתור עצמו נמצא שם למקרה שאתה רוצה ליזום גיבוי בעצמך.

2. אתה יכול לשוטט בין הטאבים ולראות מה מסומן בכל אחד כדי להבין מהי ברירת המחדל לסנכרון. וכמובן, אתה יכול גם לשנות.

noa_f

New member
ועוד הבהרה

הטאבים לא נמצאים כדי לסנכרן באופן ידני כל קטגוריה, אלא כדי לשנות הגדרות של הסנכרון לכל קטגוריה.
בנוסף: בד״כ ברירת המחדל היא גם סנכרון אוטומטי ברגע שהמכשיר מתחבר למחשב (אייטיונז עולה ומסנכרן). ככה שאתה לא צריך לתהות בכלל אם לסנכרן או לגבות. כאמור, שניהם קורים ולשניהם מטרות שונות.
מטרת הסנכרון היא לשמור על אותו המידע במחשב ובמכשיר, מתוך הבנה שגם במחשב אתה זקוק לאנשי הקשר (אימייל?) או היומן או המוסיקה.

למעלה