מה ההבדל בין MINI DV לבין MPEG

roymesi

New member
מה ההבדל בין MINI DV לבין MPEG

ז"א, יש מצלמות דיגיטליות סטילס של סוני למשל שמצלמות במה שהם מכנים VX MPEG, שזה משהו שהם המציאו. ממה שקראתי בהמון מקומות, אומרים שזה צילום הוידאו הטוב ביותר הקיים היום במצלמות סטילס דיגיטליות. אם כך, מהו הקידוד בו משתמשים ב-MINI-DV? ואם אין קידוד בשיטה זו, הרי כשמעבירים את זה לתכנת עריכה אז התכנה עצמה עורכת את זה בקידוד מסויים (למשל, AVI), אז מה ההבדל בין AVI ל-MPEG, והאם יש יתרון ב-MINI DV אם בין כה וכה אני מעביר את זה לקידוד? הרבה שאלות... חבר'ה, נסו לעזור, זה חשוב! תודה!

Yuval Se

New member
ההבדל העקרי הוא שיטות הדחיסה...

או בשפה המקצועית ה Codecs. בעיקרון ובפשטות, MPEG זה פורמט חסכוני אשר מבצע דחיסה מאוד אגרסיבית לקבצי הוידאו, זו הסיבה למהות קיומו של ה DVD שעשוי ב Mpeg2. VDC ו SVCD חמשל עשויים ב Mpeg1. אם יש לך כבלים דיגטאלי תוכל לראות את אפקט הדחיסה ע"ג משטחי צבע גדולים ובעת תנועה מהירה (פקיסלים והפרעות בוידאו). DV ו MINIDV זה פורמט הרבה פחות דחוס ואיכותי אבל בזבזן במקום. VX MPEG של סוני מבוסס על MPEG1 אבל מצלם רק ב 15-20 פריים לשנייה במצלמות הסטילס.

roymesi

New member
רגע, אז זה טוב או לא ש...

שהMPEG של סוני מצלמים ב20 פריימים לשניה? כי אמרת את זה כאילו שסוני הם טובים כי זה MPEG1 א-ב-ל הם מצלמים רק ב20 פריימים.... וקודם אמרת שMPEG1 זה פחות טוב (כי זה VCD), אז לא הבנתי אם ה-MPEG של סוני הוא טוב או לא...

Yuval Se

New member
מה הקשר - הכל תלוי בשימוש...

אם אתה צריך ליצור VCD אז תעשה MPEG1 אם אתה.......... DVD או SVCD אז תשתמש ב MPEG2 הרעיון של DV הוא לצלם (!!) באיכות גבוהה יחסית, את חומר הגלם הזה אתה יכול להפוך ל MPEG1/2. DV הוא לא פורמט פונקצינאלי לצורך הצגה במכשירים יומיומיים, הוא נועד בכדי לצלם ולערוך ובעצם גם לשדר - הרבה תוכניות מצולמות היום ב DVCAM. ה MPEG של סוני הוא פשרה בין חומרה למחיר, אם היו שמים במצלמה רכיב חומרה של MPEG2 אז היית יכול לצלם בפורמט הזה אבל אז המחיר היה מרקיע שחקים - אז שמו את הפומט הזה VX וכולם מרוצים. אם השאלה הסופית שלך אם ה MPEG של סוני הוא טוב, יחסית למכשיר ולשימוש לפי דעתי הוא מעולה, יש לי מצלמה של סוני שמצלמת בו והתוצאות יפות מאוד במיוחד שאפשר ישירות לצרוב את הקבצים לVCD ב 640/480 ולנגן על מכשיר ה DVD, אני לא מכיר עוד מצלמת סטילס שמצלמת וידאו כ"כ יפה. רק תדאג לכרטיס זיכרון גדול, לפחות 256 מ"ג, אה כן וגם להרבה מקום ב HD, אתה די מהר בלי לשים לב תחסל כמה עשרות ג"ב בשבוע.

למעלה