כנראה לא קראת נכון
ל HP יש מסך VGA בגודל 4" איכותי ביותר (ככה כל המבקרים אומרים). הכיסוי הוא סגסוגת מגנזיום קלה. מדובר בסוללה בהספק של 1800mAh. כמו שכתבת יש גם CF I/II. הBT הוא גרסה 1.2. הSDIO הוא גרסת ה4bit היותר מהירה. אני גם בטוח (למרות שלא בדקתי) שהWIFI עובד בהספק יותר חזק. האינפרא אדום היא FIR ו SIR, כלומר תומך גם ב 4 מגה ביט ו115 קילו ביט. ל 4700 יש יותר זיכרון שברובו הוא FlashROM כלומר לא נמחק כשנגמרת הסוללה או בעת HR. מבחינת ביצועי המעבדים הם אכן אותו הדבר. מבחינת גרפיקה לא ידוע שכן לאלה שבדקו נתנו מכשיר שהסתבר שהדריברים לא היו מדובגים כהלכה ולכן הביצועים היו פחות טובים. יש הבדל גם בסוג החלקים ובטיבם. כנראה דל חסכו והחליטו לקחת רכיבים פחות טובים (זו השערה בלבד, אני בטוח שהם לא יתנו את הBOM כדי שנוכל לבדוק). אם תקח את כל הייתרונות האלו (שמייקרים מאוד את המכשיר, למרות שזה לא נראה כך), תוסיף את מחירי ההפסד שבהם דל מוכרת ותבין למה יש הפרש כזה. רק שתבין, אין מכשיר אחד עם תצוגת VGA שעולה פחות מ550$. לגבי ההבדל בין תצוגת VGA וQVGA, תאר לך שהמסך הנוכחי שלך חד פי 4, ומה לעשות? המסך הוא החלק הכי יקר בפוקט פיסי. למעשה יש כאלה שאם נשבר להם המסך (חס וחלילה), הם מעדיפים לקנות מכשיר חדש כי עלות התיקון יותר מדי יקרה. יש כאלה ולמעשה אלו הרוב שלהם מתאים הDell Axim X30, ויש את המיעוט שהוא למעשה משוגעי הפוקט פיסי למיניהם (שאני בתוכם) שקונה את ההכי טוב שאפשר לקנות. למעשה אלו אותם משוגעים שקנו מכשירים גם לפני כמה שנים אחדות באותם מחירים של 500$ והלאה....