מה ההבדל בין hx4705 ל axim x30

a12341

New member
מה ההבדל בין hx4705 ל axim x30

הם נראים מאד דומים במפרט הטכני (ב HP יש CF) אבל המחיר פי 2. אז מה בעצם ההבדל? למה לשלם פי 2 על ה HP שהדל נותן אותם ביצועים בהרבה פחות כסף?

mikeoreli

New member
כנראה לא קראת נכון

ל HP יש מסך VGA בגודל 4" איכותי ביותר (ככה כל המבקרים אומרים). הכיסוי הוא סגסוגת מגנזיום קלה. מדובר בסוללה בהספק של 1800mAh. כמו שכתבת יש גם CF I/II. הBT הוא גרסה 1.2. הSDIO הוא גרסת ה4bit היותר מהירה. אני גם בטוח (למרות שלא בדקתי) שהWIFI עובד בהספק יותר חזק. האינפרא אדום היא FIR ו SIR, כלומר תומך גם ב 4 מגה ביט ו115 קילו ביט. ל 4700 יש יותר זיכרון שברובו הוא FlashROM כלומר לא נמחק כשנגמרת הסוללה או בעת HR. מבחינת ביצועי המעבדים הם אכן אותו הדבר. מבחינת גרפיקה לא ידוע שכן לאלה שבדקו נתנו מכשיר שהסתבר שהדריברים לא היו מדובגים כהלכה ולכן הביצועים היו פחות טובים. יש הבדל גם בסוג החלקים ובטיבם. כנראה דל חסכו והחליטו לקחת רכיבים פחות טובים (זו השערה בלבד, אני בטוח שהם לא יתנו את הBOM כדי שנוכל לבדוק). אם תקח את כל הייתרונות האלו (שמייקרים מאוד את המכשיר, למרות שזה לא נראה כך), תוסיף את מחירי ההפסד שבהם דל מוכרת ותבין למה יש הפרש כזה. רק שתבין, אין מכשיר אחד עם תצוגת VGA שעולה פחות מ550$. לגבי ההבדל בין תצוגת VGA וQVGA, תאר לך שהמסך הנוכחי שלך חד פי 4, ומה לעשות? המסך הוא החלק הכי יקר בפוקט פיסי. למעשה יש כאלה שאם נשבר להם המסך (חס וחלילה), הם מעדיפים לקנות מכשיר חדש כי עלות התיקון יותר מדי יקרה. יש כאלה ולמעשה אלו הרוב שלהם מתאים הDell Axim X30, ויש את המיעוט שהוא למעשה משוגעי הפוקט פיסי למיניהם (שאני בתוכם) שקונה את ההכי טוב שאפשר לקנות. למעשה אלו אותם משוגעים שקנו מכשירים גם לפני כמה שנים אחדות באותם מחירים של 500$ והלאה....

איששטח

New member
מה אני צריך מסך כזה חד?

Mikeoreli אתה צודק, כמובן. המסך איכותי וחד. אבל מה נותנת החדות? משמעות הרזולוציה הגבוהה היא יותר אינפורמציה. מכיוון שכל פיקסל הוא בית RGB של אינפורמציה, ההבדל בין QVGA לVGA הוא פשוט פי 4 יותר נתונים על המסך. ומה המשמעות של זה? נסה להסתיר 3/4 מהמסך שאתה צופה בו עכשיו.זה ההבדל. ה 4700 מאפשר לראות דפי טקסט/אינטרנט/אקסל/תמונות גדולים יותר בתכולה, וכל פעם שאתה צופה בו אתה רואה למעשה 4 מכשירים צמודים. חוץ מזה, המסך באמת איכותי והתמונה חדה.

mikeoreli

New member
אני כמעט בטוח

שברגע שתראה מסך כזה, תגיד "אני רוצה!" למה צריך? תלוי מה אתה עושה. לגבי המשמעות של QVGA ו VGA, אז אתה טועה או שאני לא מסין אותך כהלכה. אם תשים לב, גודל המסך לא ממש השתנה. 4" ב4700 3.6" ב720 וב730 לעומת 3.5" בשאר המכשירים (למעט ה5550, ה 39XX וה38XX של HP שהם בגודל של 3.8"). כלומר המרחק בין הנקודות הצטמצם למעשה המרחק ב4700 הוא 0.126X0.126. המבקרים שבקרו את הטושיבה E800 אמרו שהכתב על המסך נראה כאילו הודפס בלייזר בגלל החדות.

איששטח

New member
על גודל, רזולוציה וחדות

תקןVGA הוא של 640X480 פיקסלים . אם נפזר את המספר הזה של הפיקסלים על צג גדול הוא יהיה גרעיני או מטושטש ואם נרכז אותם על צג קטן הוא יהיה חד והאובייקטים הגראפיים קטנים. בשני הצגים תהיה אותה כמות של אינפורמציה, QVGA הוא רבע מזה, כלומר 320X240 וזה אומר,אם גודל הצג דומה,פחות חדות ואובייקטים יותר גדולים ובלי קשר לגודל הצג - תמיד פחות מידע וזאת הנקודה שהדגשתי. לגבי ההודעה הקודמת שלי באמת לא הסברתי את עצמי כהלכה, כמובן שאני רוצה צג VGA. ואם הוא מסוג טרנספלקטיבי, כמו של ה4700 - עוד יותר טוב. חבל שהמחיר של ה 4700 כל כך גבוה. עשיתי חשבון שאם המשקל שלו כ-200 גרם, כל גרם שלו עולה 18.75 שקל (ללא עברית) שזה מתקרב למחיר הזהב בשוק. אולי כדאי לי לקנות אונקית זהב ולהסתכל עליה במקום על הצג.

shklar1

New member
אהבתי את ההשוואה ../images/Emo8.gif

בכל מקרה - אני מאמין שמדובר רק במחיר פתיחה, המחיר ירד בצורה משמעותית לאחר מספר חודשים של שיווק המכשיר. אני מאמין שחודשיים לאחר ההפצה ירד מחיר המכשיר לאיזור ה-600$ ולאחר מכן אני מאמין שהוא יצנח לאיזור 500-550 בכל מקרה - קיימים לו מתחרים אחרים בשוק, יש שמועות על איזה LOOX חדש שעומד לצאת ולסובב לכולם את הראש. בכל מקרה - העתיד וורוד

castroman

New member
אז יש תקווה ../images/Emo3.gif

בספטמבר-אוקטובר אני טס לאירופה - אז נראה לי שאני יקנה אותו כבר שמה.

shklar1

New member
אירופה יקרה בטירוף ../images/Emo5.gif

אני מציע לך למצוא איזה חנות נחמדה באינטרנט ולהזמין לקרוב שגר באירופה או למצוא חנות שמוכרת בזול (דרך האינטרנט). הקנייה ביורו מקיירת את המחיר בצורה מטורפת

castroman

New member
כן אה, אני ינסה לחפש...

בכל מקרה המשלוחים מהארה"ב לאירופה - איך זה הולך מבחינת מחירים ומיסים ?

mikeoreli

New member
שמועות?

המכשיר קיים. מדובר ב Fujitsu-Siemens 720. הוא אושר למכירה בארה"ב לפני כמה ימים והוא אמור להיות בחנויות לקראת סוף חודש אוגוסט-ספטמבר. הייתרון שלו על ה4700 הוא שהוא יותר קטן, כולל מצלמה 1.3 מ"פ וכן כולל USB Host 1.1. אם הייתה למכשיר אחריות בארץ הוא היה הופך לאחד משיקולי (גם הAsus A730).

mikeoreli

New member
אהממ...

המכשיר שוקל 186 גרם. לגבי קניית אונקת זהב, השאלה היא מה אתה רוצה לעשות איתה. מה גם שלאחר כמה חודשים המחיר של ה4700 ירד לעומת אונקית זהב שהמחיר שלה שומר על ערכו או אף עולה. בכלל, הכל עניין של כסף, צרכים וסדרי עדיפויות.

castroman

New member
../images/Emo45.gif פשוט מסכים עם כל מילה...

ובמיוחד בשורה האחרונה, אם אנחנו כבר מדברים על המכשיר, למישהו יש מושג מה המחיר שלו יהיה באירופה ? במיוחד בגרמניה\איטליה\הולד\צרפת ?

יש הבדלים ניכרים

ל - HP יש כמה יתרונות משמעותיים. מסך יותר גדול 4" בעל זולוציית VGA! יותר זיכרון אפשרות הרחבה ל CF יש עכבר ב HP אם אינני טועה יש גם כניסת USB ב HP

mikeoreli

New member
לא ממש נכון

אין USB Host ל HP. וה"עכבר", כלומר ה TouchPad כרגע מוגדר כחיסרון (מקווה שנתבדה וזה יהיה ייתרון).

למה ה - TouchPad מוגדר כחסרון?

תודה על התיקון לגביי כניסת ה - USB, חבל שאין אותה אני מאוד נהנה מכניסה כזו במיו 558.

mikeoreli

New member
לגבי הUSB

הASUS A730 והFS 720 יכללו USB Host. הToushPad מוגדר כרגע כחיסרון כי לרוב הוא משמש למשחקים. ישנם חששות שהוא לא יתפקד כמו שצריך בתוכנות אלו. אני מקווה מאוד שחששות אלו יתבדו. סתם מתוך סקרנות, אילו שימושים אתה משתמש ב USB Host ב558?

castroman

New member
לדעתי זה לא חסרון, אבל זה סתם

לא מעשי, בשבילי לפחות.

אני כלל לא בטוח שזה לא מעשי

יכול להיות שאפשר יהיה לתפעל את הפוקט לפחות חלקית ללא סטילוס וזה יתרון משמעותי.

למעלה