מה ההבדל בין Google AdWords ל-Google AdSense?

SpongeBob18

New member
מה ההבדל בין Google AdWords ל-Google AdSense?

אני מעוניין לקדם את האתר שלי דרך גוגל אך לא הבנתי מה ההבדל בין Google AdWords ל-Google AdSense...? ומה יותר כדאי...? תודה!

אלו בעצם שני השירותים של גוגל בקידום ממומן...

כלומר ה adsense זה השירות למנהלי האתרים שמעוניינים לשים פרסומות באתר שלהם ולפרסם. וה adwords זה בעצם השירות למפרסמים שמעוניינים לפרסם את התוכן שלהם בגוגל ובאתרים המפרסמים ב adsense

SpongeBob18

New member
אהה הבנתי, אז עוד שאלה... (ממש חשובה)

אני צריך את שניהם. האם יש אפשרות להירשם לשירות ביחד? והאם יש אפשרות להעביר כסף שארוויח ב-adsense ישירות ל-adwords? (כך שלא אצטרך למשוך את הכסף שהרווחתי מהפרסומות של גוגל באתר שלי ולהחזיר אותו חזרה לפרסום את האתר) תודה.

hatkyinc

New member
לא שני שירותים נפרדים לחלוטין

לאדסנס יש תהליך סינון לפי האתר. לאדוורדס אין סינון ליצירת חשבון אלה למודעות. אין חיבור פיננסי אמיתי בינייהם ממה שידוע לי.

hatkyinc

New member
זה גם דיי מוזר שיהיה לך שימוש לשניהם בו זמנית

ממש לא הגיוני לאתר גם לשלם על פרסומות וגם למכור את אותו סוג הפרסומות, בוודאות תצא מופסד. אלה אם אתה מדבר על אתרים שונים וקהלים שונים וכו'.

SpongeBob18

New member
לא הבנתי למה זה לא הגיוני?

האתר מתעסק בנדל"ן, באתר אציב פרסומות (ע"י גוגל אדסנס) וארוויח כסף. בכסף שארוויח אפרסם בגוגל אדוורדס, וכך אוכל לפרסם ולקדם את האתר בחינם. (כמובן שאם לא ארוויח מספיק מאדסנס אוסיף מעצמי...) נראה לי הגיוני מאוד, אני בטוח שאני לא היחיד שחשב על זה... ויהיה חבל אם גוגל לא מקשרים בין שני השירותים.

כבר שנים שאני חושב על זה

למה אין בנק הקלקות? אבל גוגל לא רוצה בנק הקלקות היא רוצה כסף...

SpongeBob18

New member
אבל זה טוב לגוגל

אם כל מה שאני מרוויח בגוגל אני מחזיר חזרה לגוגל, זה נראה לי יותר ריווחי לגוגל. כך הם מרוויחים מכל הכיוונים... מוזר..

sharonkal80

New member
גוגל לא לוקח סיכון...

בגדול אתה צודק, אם אתה נשאר על even steaven - כלומר, לא מרוויח ולא מפסיק, גוגל עדיין מרוויח את מה שהוא רוצה, כסף ממך על המודעות. כל הרעיון באדוורדס הוא לשאול על roi (החזר על ההשקעה) חיובי ובמילים פשוטות : להרוויח יותר ממה שאתה מוציא על מודעות. אם שמת מודעות ב-100 שקל, תמכור מוצר ב150 שקל ועשית רווח של 50%. בהצלחה!!! ------------- שרון הלבנת שיניים

hatkyinc

New member
בו נשים מספרים במשוואה

1. אתה קונה קליקים במחיר מינימום 0.25 אגורות לקליק (אם אני לא טועה) קנית 1,000 קליקים = 250 שקל. 2. יחס הקלקות ממוצע באתר אד סנס בין 0.1% ל1.0%, נניח נתפרע ונתן לך 2.0%. מתוך ה 1,000 איש * 0.02 = 20 הקלקות. עכשיו אתה קנית קליקים במחיר של 0.25, אם פרסומות דומות היית מקבל פחות מ12 אג' לקליק. אבל נניח והתפערנו ואיך שהוא גוגל שם אצלך פרסומות בשווי 20 שקל לקליק וזה באמת התפרעות. בעיקר אם תשיג את זה בפחות משנה, אז וואלה אני ישלם לך אלפים כדי ללמוד, אבל נניח. ונניח ויש לך מספיק תעבורה כדי לקבל את התגמול של 50% - 10 שקל לקליק. 10 שקל לקליק * 20 הקלקות = 200 שקל הכנסה - 250 שקל שהוצאת = הפסד של 50 שקל על כל אלף לקוחות שקנית. וזה מזה מספרים סופר גבוהיים מעל ומעבר למה ש95% - 99% מהבלוגים מקבלים. מה שיותר סביר זה הפסד של בין 150 - 200 שקל על כל 1,000 משתמשים. יכל להיות שאני מפספס משהו, אבל זו הסיבה שבגללה אני לא מבין את ההגיון. אני לא מכיר אף שיטה עסקית שעושה גם וגם. בדרך כלל מי שבונה אתר אדסנס ניזון מתעבורה חינמית כי ההכנסה ממש נמוכה. ויש שקונה תעבורה מכניס שיטת הכנסה הרבה יותר רווחית.

arye9

New member
משוואה

לא בהכרח שהוא מתכוון לכסות את ההכנסות. אם הוא יוציא 250 שקל ויקבל 10 שקלים זה כיסוי חלק מההכנסות

SpongeBob18

New member
אני לא מתכוון להרוויח מפרסומות... הסבר...

האתר הוא בסגנונן של יד2, הצפייה לרווח היא מהאנשים שמשלמים למודעה מקודמת באתר ולא מפרסומות (כמובן שהרוב יעלו מודעות בחינם אבל חלקם ישלמו... בתקווה) יש לי באתר שטח פרסומי שאין לי כוח להתעסק איתו אז אני פשוט משאיר אותו לגוגל אדסנס. כרגע אין לי מספיק כסף לקידום אורגני, אז חשבתי על קידום ממומן שאוכל לשלוט על התקציב ולקבל תוצאות בטוחות מההשקעה. הקידום הממומן הכי טוב שאני מכיר זה של גוגל אדוורדס, שכנראה אשתמש בו. עכשיו כמובן שאוציא יותר כסף באדוורדס מאשר מה שאכניס מהאדסנס, ומן הסתם אוסיף כסף מעצמי (או ממה שארוויח מהאתר.. שוב, בתקווה...) פשוט נראה לי טיפשי למשוך את הכסף שהרווחתי (ולא משנה הכמות) מגוגל אדסנס לבנק ואז לשלם חזרה מהבנק לגוגל אדוורדס. (מה גם שזה עסק רשום, וזה אומר יותר דו"חות למס הכנסה וכו'...)

hatkyinc

New member
מממ...

לגבי דוחות, אני לא בטוח שיש משהו שיעזור לך, אלה הכנסות ואלה הוצאות. לגבי אולי לעשות פחות העברות ולחסוך עמלות ולקצר את משחק מעברי הכספים, יכל להיות ש payoneer.com יעזרו לך. אני לא סגור על הפרטים אבל הם יודעים להיות מעין תווך כזה ולעשות את מעברי הכספים בזול יותר ובלי למשוך אליך ישירות. צריך לברר שהם עובדים עם השירותים האלה...ואם זה באמת חוסך לך בין אם זה כסף בהמרות/משיכות, זמן עיבוד של הבנק/כ.א. וכו'. (זה עיקר התפקיד שלהם להבנתי..)

SpongeBob18

New member
תודה, אבל...

לא יודע כמה זה יעזור (אם בכלל). בהחלט נראה תמוהה שחברה כמו גוגל שאחראית על עשרות שרותים לא מקשרת בניהם, חבל... ניסיתי להתקשר לשירות הלקוחות של גוגל אדוורדס ולא עונים... אכזבה.

arye9

New member
שאלה קטנה

אם אתה רוצה לקבל כסף מגוגל, פשוט תוסיף את המודעות שלהם ותקבל כסף לבנק. אם אתה רוצה לשנות את המדיניות של גוגל ולעקוף את הבנק, לא תצליח בפורום זה אלא לפנות אישית למנהל של גוגול ולהגיד לו שהוא לא יודע לעבוד. השאלה היא למה אתה לא מוסיף את המודעות? תמיד תוכל למנוע מאתרים מתחרים להופיע בין המודעות באתר שלך. בהצלחה, אריה

יש בעייה

אם יש לך חנות פרחים ברשת ואתה משלב שם פרסומות בעזרת ADSENSE, גוגל לומד על מה האתר שלך ומשבץ פרסומות בהתאם. כלומר רוב הסיכויים שיהיו שם פרסומות על פרחים. חלק מהפרסומות יהיו של המתחרים שלך. אתה באמת רוצה שבאתר שלך יופיעו פרסומות של המתחרים? אם האתר שלך על נדלן יכול להיות שיופיעו פרסומות לפרוייקטים לקניית דירות וכו', אבל יכול להיות שיופיעו גם פרסומות למתחרים שלך. קח את זה בחשבון, אני לא אומר שזה פסול לגמרי, אם אתה בטוח שהאתר שלך מעולה אז תשלב. מה יכול להיות. בינינו, מי שמגיע אליך, יגיע כי אתה מדורג גבוה בגוגל בחיפוש האורגני. לגבי שימוש בכסף של ההקלקות לצורך יצירת פרסומות לאתר שלך, סבבה, תשתמש בכסף איך שאתה מבין. רק תזכור שגוגל גוזרים קופון על הפרסומות האלה כשהם מופיעים באתר שלך, ככה שבחישוב הכללי זה לא יוצא 1:1. מותר לשאול כמה כניסות יש לאתר של כבודו?

SpongeBob18

New member
האתר עוד לא באוויר, בקרוב יעלה...

כבר אמרתי שאני יודע שמה שארוויח באדסנס לא יספיק לפרסום באדוורדס ואין לי בעיה להוסיף בעצמי. לגבי מתחרים שעלולים להתפרסם באתר שלי, אני יודע שיש אפשרות לחסום דרך אדסנס פרסומות של מתחרים אז זה לא בעיה. לגבי הצבת פרסומות בעצמי, לא מתכוון להיכנס לתחום הזה ולחפש מפרסמים...

חסימת מתחרים זה בעייתי

זה נעשה על בסיס פרטני אחרי שזיהית מישהו שמפרסם אצלך, וניתן לחסום כמות מוגבלת (נדמה לי עד 200). בקיצור, זו לא דרך יעילה לחסום מתחרים שלך באופן גורף ולפי איך שזה בנוי גוגל לא חושבים שזה צריך לשמש לזה. זה אולי יעיל בשביל לחסום מפרסם טורדן ספציפי.

למעלה