מה ההבדלים בין,

OrlyIz

New member
מה ההבדלים בין,

שלום לכם אני חדשה בנושא DB וזה למעשה מאוד מעניין אותי , רציתי לדעת מה ההבדל בין המושגים הבאים : SQL, MySql, MSDE תודה לכולם מראש !

כל אחד ותחומו.

SQL - שפת שאילתות תקנית. שרת SQL - שרת המסוגל לספק תשובות על שאילתות בשפה זו (בדרך כלל משתמש בבסיס נתונים טבלאי-יחסי). MS-SQL - שרת SQL של חברת מיקרוסופט. לאנשי השווק שלהם יש נטיה להשמיט את הMS, כך שניתן לראות התיחסות לSQL SERVER במרבית המקרים ספציפית לMS-SQL-SERVER. MYSQL - שרת SQL חופשי. יש גרסות ללינוקס, חלונות, מק ומערכות הפעלה נוספות. נפוץ למדי במערכות מבוססות קוד פתוח, ושרותי אכסון זולים. מנסיוני הדל - ביצועים טובים למדי. ORACLE - חברה נוספת המתמחה גם בשרתי SQL (די טובים). MSDE - אני לא בטוח, כמדומני שזה הפורמט החדש של MICROSOFT-ACCESS (כלי לנהול בסיסי נתונים עם יכולות מובנות לנהול עצמי של בסיס נתונים מובנה) BASE - מסד הנתונים של open office, חקוי סביר לaccess.

Admini

New member
MSDE זה סוג של MS SQL

שהוחלף על ידי גירסאות האקספרסס.

lj101

New member
SQL = שפת שאילתות, sql server = שרת נתונים

של חברת מיקרו סופט, MYSQL = הוא מקביל לזה של MS אבל לדעתי חינמי בחלקו. MSDE = תמיכה של מיקרוסופט.

itaym02

New member
msde=ms desktop engine גרסה שולחנית

של sql server אאל"ט גרסאות 2003 ומטה. ל2005 יש כבר גרסת express. הן טובות בעיקר ללימוד ולמערכות מעוטות משתמשים.

למעלה