מה הדרך הכי אפקטיבית מבחינתינו להגר?

• פותח הנושא RJ83
  • פורסם בתאריך

RJ83

New member
מה הדרך הכי אפקטיבית מבחינתינו להגר?

אני ואשתי בני 34 עם שני ילדים בני 5 ו-3.
אני בעל PHD בהנדסת חשמל עם ניסיון בהוראה, מחקר ותעשייה.
אישתי בעלת MBA ועובדת כמפתחת IT.
מה הדרך הכי אפקטיבית לבצע הגירה מהירה לקנדה?
תודה רבה מראש

TrigATUSA

New member
תלוי בהתמחות הספציפית של אשתך

זה ניתן ואפשרי למתכנתים למצוא מעסיק שהתייאש מלמצוא אנשים נורמלים בקנדה, להיות מוכן לעשות ויזת עבודה למתכנת

אפשרות נוספת: למצוא פוסט-דוק עבורך בקנדה

לא פשוט בימים אלו אבל הנסיון שלך בתעשייה יכול לעזור לקבל מלגה של MITACS לפוסט-דוק משולב עם מחקר בתעשייה.
http://mitacs.ca/en/programs/elevate
פוסט-דוקטורט כזה יכול לסייע ביצירת קשרים ולפתוח דלתות לקבלת הצעת עבודה קבועה (לך, או לאשתך שתקבל רשיון עבודה- מה שיבוא קודם) שתוסיף לכם ניקוד משמעותי להגירה.

זה לא איך ש MITACS עובד

המטרה של התוכנית היא לעזור לבעלי תוארים מתקדמים לעבור מהאקדמיה לתעשיה, התכנית מיועדת לאלה שעשו תואר מתקדם בקנדה.

תסתכל בקריטריונים לזכאות

כאן לתוכנית Elevate:
http://mitacs.ca/en/programs/elevate/who-eligible

וכאן לתוכנית Accelerate:
http://mitacs.ca/en/programs/accelerate#postdoc

בשתיהן מצויין בפירוש שהתוכנית פתוחה למועמדים בינלאומיים. לא ראיתי בשום מקום תנאי של תואר מתקדם בקנדה. הדרישה היא שהמועמד יתקבל לפוסט-דוק באוניברסיטה בקנדה לא שהתואר יהיה מאוניברסיטה קנדית.

מה שכן יכול להוות מגבלה עבור השואל היא הדרישה (שמופיעה בתוכנית elevate אבל לא ב Accelerate) שהמועמד לא עבד מעל 6 חודשים במשרת מחקר בתעשייה.

ובתור אחד שקיבל שני גרנטים של MITACS (אמנם לא לפוסט-דוק אלא למאסטרנטים שהנחיתי בתוכנית ה accelerate) אני חושב שיש לי מושג לא רע איך MITACS עובד

ואגב, אחת המאסטרנטיות שעבורה קיבלתי גרנט של MITACS

היתה סטודנטית בינלאומית. לאחר סיום הלימודים היא עבדה עם PGWP ואז תושבות קבע (למיטב זכרוני בתוכנית CEC בעידן שלפני האקספרס אנטרי, אבל בכל מקרה היתה לה בשלב הזה גם הצעת עבודה קבועה)

גם לי יש נסיון עם mitacs

העסקתי שני פוסט דוקטורנטים בצוות שלי וקיבלתי הסבר מקיף מאנשי מייטקס על התכנית ומטרותיה, אז ככה שגם אני קצת מבין בזה, לא רק אתה
אם תבדוק את הקישור הראשון ששלחת תראה שמייטקס משלימים את המשכורת בתנאי שהאוניברסיטה ששולחת את הפוסטים משלמת סכום מסוים. אין אפשרות שהאוניברסיטה השולחת לא תהיה אוניברסיטה קנדית

המטרה של התכנית היא דילול כמות הפוסט דוקטורנטים שנתקעים בקבוצות מחקר של האוניברסיטה והסבה שלהם לתעשייה.
יש בעיה בקנדה שהרבה פוסט דוקטורנטים נתקעים בקבוצות מחקר בלי שום סיכוי אמיתי להתקדם בעולם האקדמי. בדרך כלל הם מהגרים שקשה להם למצוא משרה בתעשייה.
כאן נכנסת לתמונה מייטאקס ומאפשרת לראש קבוצת המחקר שלהם להפטר מהם בהשקעה קטנה יחסית ובלי עוגמת הנפש שכרוכה בפיטורים של הפוסט דוקטורנט.

"אין אפשרות שהאוניברסיטה השולחת לא תהיה אוניברסיטה קנדית"

נכון מאד. מה שזה אומר הוא שהפוסט-דוקטורט חייב להיות באוניברסיטה קנדית- לא שהתארים הקודמים של המועמד יהיו בהכרח מאוניברסיטה בקנדה. להיפך, כפי שראית בעצמך, כתוב בפירוש שהתוכנית פתוחה למועמדים בינלאומיים (בניגוד למספר תוכניות פוסט-דוק אחרות בקנדה שפתוחות רק לאזרחים/תושבי קבע). אין שום מניעה לקבל גרנט של מיטאקס עבור מועמד שעשה את הדוקטורט בבנגלדש ועכשיו עושה פוסט-דוק בווטרלו גם אם הוא לא תושב קבע או אזרח אלא עם רשיון עבודה לצורך הפוסט.

ובמאמר מוסגר, בשנים האחרונות מיטאקס מממנים גם שיתופי פעולה של אקדמיה עם ארגונים ללא מטרות רווח (באותם תנאים של matching כמו תעשייה) בתנאי שהם לא מקבלים מימון ממשלתי (פדרלי או פרובינציאלי).

idohatam

New member
פוסט זה בכל מקרה משרה עם אורך מחצית חיים קצר מאוד.

או שהוא לוקח אותך במטרה להפטר ממך לאקדמיה או לתעשיה.

idohatam

New member
אגב אני עכשיו בכנס והשותף שלי לAB&B הוא פוסטדוק זר

שלא עשה אף תואר בקנדה והוא מחזיק במייטקס.

כי אתה מקבל מישהו שלא צריך להשקיע הרבה בללמד אותו

כי יש לו כבר נסיון מחקרי משמעותי של דוקטורט ולפעמים יודע יותר ממך בתחום הספציפי של המחקר, שיכול בזמן קצר לתת תפוקה מחקרית גבוהה ובנוסף לעשות עוד כל מיני דברים כמו לעזור לסטודנטים אחרים (ובכלל, פוסט-דוקטורנט הוא סוג של כלבויניק). וזה גם נראה טוב בקורות החיים לצורך קביעות/קידום (הנחיתי כך וכך פוסט-דוקטורנטים וקיבלתי עבורם גרנטים של מייטאקס בשווי כזה וכזה). וזאת בהשקעה כספית צנועה יחסית- במיוחד אם מייטאקס מממנים את רוב השכר.

Commander Bauer

New member
עוד אפשרות מהירה..

נכון להיום NOC 2171 נמצא ברשימת המקצועות של SINP - אם את הנסיון של אשתך אפשר להציג בתור 2171, יש לה סיכוי להגיש בינואר מתי (שכנראה) תיפתח התוכנית מחדש, ובהנחה שהיא עומדת בשאר הדרישות, והמקצוע לא יורד מהרשימה שכן רבים מגיעים דרכו.
&nbsp
אז אם כן תצליחו, תוכלו להיות בקנדה תוך פחות משנה מתחילת התהליך!
&nbsp
בהצלחה! אני מציע שתתחילו מלבדוק את זה כי זה מוגבל בזמן - מתי שנפתחת הרשמה היא נסגרת תוך פחות מיממה אז צריך להיות מוכנים.
ולאחר שאתם מוכנים, להתחיל לבדוק במקביל את כל שאר האופציות שהוזכרו פה.

Angelina252

New member
If your or your wife's English is good then Express entry

הגיל ורמת ההשכלה של שניכם טובה , אם יש לאחד מכם לפחות שנת תעסוקה אחת בעשר השנים האחרונות ורמת אנגלית טובה אז האקספרס אנטרי יהיה המהיר ביות עבורכם בהתאם לניקוד כמובן
Angelina AbuKhadra RCIC #R510392
At Work Immigration
7111 Syntex Dr, 3rd Floor,
Mississauga, ON L5N 8C3 Canada
T : 289 290 4374, Dir. : 647 637 1611
W: WWW.Atworkimmigration.com
E- [email protected]
S: Angelinaabukhadra (by appointment only)

למעלה