מה הדעה שלכם?

Cat the Tiger

New member
מה הדעה שלכם?

מה הדעה שלכם בקשר להתגייסות לצבא לאחר הפינוי? כל אחד יקרא לזה איך שהוא רוצה.. אני בכלל לא מבין את אלה שלא רוצים ללכת להתגייס. הרי מה? אתה משחק אותה ילד קטן - דפקו אותי אני אדפוק בחזרה?! באמת בכל העניין הזה של הגוש המון דברים מעסיקים אותי עם זה... הקטע שאומרים `לא נשכח ולא נסלח` למה, מי אתה שאתה לא תסלח?! דבר ראשון אבא שלך שבשמיים סולח לך כל הזמן ואתה-מה, לא תסלח? זה אפילו לא עולה על הדעת! דבר שני, כולם יודעים שהחיילים לא רצו להעיף מישהו מהבית.. היו שם המון חיילים שלא יכלו לעשות כלום, תינוקות שנישבו, כאלה שהעבודה מאוד מאוד חשובה להם-והכסף שלהם(כן, ככה הם!). העניין הזה של `יד ושם של גוש קטיף` מה הקטע?! ברצינות.. זה ממש נשמע כזה `דפוק` (סורי, אני לא יודע איך להגדיר.. חס ושלום לא מנסה לפגוע). אני האמת לא הייתי בשום פעילות למען הגוש? למה אלפי סיבות שאולי גם לי לא יהיו ברורות.. אני הייתי ריאלי כל הזמן וגם עכשיו (ככה אני)...
 

Cat the Tiger

New member
המשך...

ובאמת צריכים להיות ריאלים ולא שכל אחד יחיה בבועה שלו (!). שוב, אני לא מנסה לעצבן מישהו/להסיט וכו`. אני בסה"כ `שופך` את הדעה שלי.. אגב, בהודעה הראשונה הצלחתי לגמור את כל כמות ההודעות שתפוז נותנים לשלוח דרך הסלולארי.. חחח.. ;)
 

Mrs ButterFly

New member
אתה יודע, זה ממש מצחיק

כי יש חבר'ה שהיו בפינוי ורוצים להתגייס אבל הצבא לא נותן להם. אני לא חושבת שיש בעייה עם הגיוס, כי צה"ל לא היה צבא הגירוש. צה"ל, עקב היותו צבא שתלוי במדינת ישראל לא הייתה לו ברירה לעשות את הפשע הנורא הזה. אז אני לא רואה שום סיבה שתימנע מגיוס לצבא.. זה באמת מיותר.
 

Cat the Tiger

New member
מונע?

מה זאת אומרת? .. תוכלי להסביר יותר? וזה בסדר, אני מתגייס בע"ה ;)
 

Mrs ButterFly

New member
אתה מתכוון לצה"ל?

הם ראו חבר'ה מתפרעים, אז הם החליטו למנוע מהם את זה כי הם נגד התפרעויות או משו כזה.. לוזוכרת מה זה היה בדיוק..
 

cסופסופ

New member
אתה לא מנה לפגוע אבל אתה לא מנסה

גם להבין. רוב האנשים שלא רוצים לתגייס זה אנשים שהבית שלם וא שלב ב' (ז"א מפת הדרכים) ום לא רוצים להיות בצבא שיעיף אותם מהביתת חוץ מזה הצבא שבענים של האנשים באזור שלי היו גיבורים ניפצ את הדימוי הזה בגלל שהם היו מסוגלים לעשות מעשה כזה בלי הצדקה
 

Cat the Tiger

New member
אווף..

הצבא לא אשם שדחפו אותו לשם.. וחוץ מזה, כמו שכתבתי החיילים לא היו אשמים.. זאת אומרת שהיו שם המון אם לא כולם שלא יכלו לסרב פקודה (שיש הרבה דעות שבלל לא צריך לעשות את זה) וכו`. אתה מתכוון להתגייס? :-|
 

TillsWIFE

New member
יש מקום לבדוק מה החשיבות של אהבת

אחים בכל עניין הגירוש
 

yiffah

New member
אתה באמת לא מבין?

תראו, באמת ציפיתי שאחי הפינוי אנשים יתחילו לחשוב שוב. טוב, קמה לנו מדינה. אנחנו חגגנו ואמרנו שזה ראשית צמיחת גאולתנו. אבל האם באמת זו הגאולה? המדינה הזאת היא מדינה אמנם שתושביה יהודים, אבל היא אינה מדינה יהודית. מותרים פה מכירת בשר טריפה, טלוויזיה לאומית ש]פועלת בשבת, מוסדות המדינה אינם מצייתות לחוקי התורה אפילו לא ברבים, המשפט מעוות את המשפט העברי שלנו. ועכשיו המדינה גם מגרשת יהודים, מוכרת את ארץ ישראל. במילים אחרות היא אומרת- למה לא אוגנדה? ארץ ישראל לא קדושה, היא רק מקום שאנחנו נמצאים פה. אם זה יתאים לנו, נותר גם על א"י. ועכשיו נשאלת השאלה שחרדים שאלו כבר לפני חמישים שנה: האמנם זו הגאולה? מה שונה המדינה הזאת, מלחיות בארץ ישראל תחת שלטון זר? האם באמת זה מה שאלוקים רוצה מיוהודים ששולטים בארץ ישראל? ואם הגענו למסקנה שלא, כנראה שאנחנו עדיין ב"גלות" רק בארץ ישראל (גלות= ההפך מגאולה) אז אנחנו צריכים לנהוג בדיוק כמו שנהגנו כאשר שלטו כאן הבריטים והטורקים- מקיימים את החוקים, משלמים מיסים, אבל לא מעוניינים להתגייס לצבא ולהקריב למענה את חיינו, לא משתתפים בה באופן פעיל מלבד מה שאנחנו צריכים לעצמנו. כמו החרדים. אין כאן כעס או דווקא, רק מחשבה ומסקנה. שום מילה ממה שרשמתי אינה הדעה שלי, רק הסברתי מה חושבים אלה שלא רוצים להתגייס.
 

Cat the Tiger

New member
זו המדינה

שלך, לא? אז למה להרחיק את זה..? מדינת ישראל היא לא ארה"ב, כאן אתה נמצא על אדמת א"י (אם זה משהו שאתה מתייחס אליו) כן, עם השלטון `הנורא` של החילונים..(!) אני שונא שקוטעים את העם לאלפי חלקים-כולנו אותו עם! גם זה שפינה וגם זה שלא היה מוכן לעזוב את הבית שלו.. אין מה לעשות, זה אנחנו-רוצה לקבל את העם שלך?. כן, יש בעיה לא כל העם הוא דתי ולכן ישנם המון ועדת שונות ומשונות.. האמת שהשנה אני לומד אזרחות(כיתה י"ב) וכבר שם קראתי על כל הדעות שהיו בהקמת המדינה והם קיימות עד היום.. ברור לי שקשה להם אני לא אומר שלא, ואני לא מדבר על אלה שפינו אלא על אלה שלא דוקא פינו אותם.. זה הצבא שלך, למה שאתה לא תלך והשני כן?! ובכלל הצבא לא אשם שהוא השתתף בזה! כמו תגובה אחרת כאן. -אני לא רוצה לפגוע/להעליב אני רק אומר את מה שאלה שלא מבינים בקשר לכל העניין (אני כבר מאוד מבולבל מכל זה.. =/ )
 

yiffah

New member
אתה לא צריך לשכנע אותי

אני מסכימה איתך שכרגע יש חשיבות עליונה לשמור על אחדות העם. רק אמרתי מה חושבים אלה שלא רוצים להתגייס
 
היי יש לי שאלה אליך

בנוגע לחתימה שלך, תמיד היו צרות לעמ"י אז אפשר להגיד שאנחנו תמיד בתהליך של גאולה לא?
 

yiffah

New member
אני מניחה שבמובן מסוים כן...

למרות שנראה לי שהמדרש התכוון שהצרות יתרבו בצורה מיוחדת- את יודעת, חבלי משיח וכו'
 
למעלה