בצקים
שלום לך, אני אענה לשאלתך בשני חלקים: 1. אכילת לחם 2. אכילת בצקים (מאפים/עוגות וכו') 1. לחם - הלחם שייך לקבוצת המזון הנקראת פחמימה. פחמימות נוספות הן : אורז, תפו"א, פסטה ועוד. הפחמימות צריכות להוות 50% מהצריכה הקלורית היומית ולכן יש חשיבות לאכילת לחם כחלק מהתפריט היומי, אין שום בעיה עם אכילת לחמים בתהליך הירידה במשקל, הבעיתיות מתחילה כאשר מורחים ממרחים שמנים על הלחם או אוכלים כמויות גדולות. כמובן שיש עדיפות לאכילת לחם מחיטה מלאה המכיל יותר סיבים ותורם לשובע. 2. בצקים - כל המאפים למינהם כגון : בורקס, קרואסון, ג'חנון, מלאווח, עוגות, עוגיות מכילים מעבר לקמח (פחמימה) , הרבה מרגרינה וחמאה התורמים לגופינו קלוריות רבות. בנוסף השומן של המרגרינה או בשמו האחר שומן טראנס, מזיק לגופינו ומומלץ להפחית כמה שאפשר את אכילתו. אם המטרה היא ירידה במשקל חשוב להגביל את כמות הקלוריות, אך יחד עם זאת יש חשיבות לאכילה בריאה ומסודרת הכוללת את כל אבות המזון : פחמימות , חלבונים ושומנים. מומלץ להתייעץ עם דיאטנית בתהליך ירידה במשקל. אביטל