מה הבדיקה המועדפת?

wileecoyote

New member
מה הבדיקה המועדפת?

אני רץ מאוד חובב שרץ פעמיים בשבוע למרחקים עד 10 ק"מ בשנתיים האחרונות.
היות שבמילא אני צריך לעשות בדיקות ארגומטריה שנתיות לרוץ במרוצים, רציתי לשלב בהם גם בדיקה יותר מקצועית.
מה הבדיקה שתתן לי יותר מידע שיאפשר לי לשפר את האימונים? בדיקות מאמץ / סף חומצת חלב / צריכת חמצן מרבית / מצב מטבולי במנוחה?
אני לא צעיר (43) ואני לא מכוון לפודיומים, רק לשפר מהירויות ומרחקים בהדרגה בלי פציעות.

yevgenis

New member
בדיקה ארגומטרית במתכונת הנוכחית (כמו שאנחנו מכירים) לא יעילה

-נדון בהרחבה בשנה האחרונה בפורום.
כמובן בדיקות לא ישפרו את הכושר-הן יכולים לתת מענה להתקדמות שלך בריצה.
בעיה שרוב הבדיקות סף חומצת חלב / צריכת חמצן מרבית לא זולות ויש צורך לבצע אותם
כמה פעמים בעונה כדי לקבל נתונים להשוואה.
במקום אפשר לבצע שורה של טסטים להערכה VO2 MAXכמו
VDOT test, Conconi method ,Cooper test etc.
http://www.runnersworld.com/workouts/finding-your-running-speed-at-lactate-threshold
http://www.brianmac.co.uk/coni.htm
כמו כן קיימים כמה שעוני ספורט המספקים הערכה של VO2 MAX

Paris308

New member
בדיוק בגיל שאפשר להתחיל

ראשית חפש את הפתרון בשדה כמות הק"מ של ריצה בשבוע ועדיין לא בבדיקות. מעטים יכולים ללמוד שחייה בהתכתבות ובלי להכנס למים, הרוב צריכים תרגול, הרבה תרגול. נחשון שוחט כבר כתב על כך כאן אינספור פעמים. זה חשוב מאד. הכי חשוב.
גיל 43 - סביבת הלא-רצים עלולה "לדכא" את התלהבותך. גיל 43 זה "גיל להתחיל" ולהשתפר. אתה כנראה רחוק ק"מ רבים עד שתתקרב אל תחילת מסלול ההמראה.

על מנת לרכוש כלים להשתפרות, הייתי ממליץ לך הצטרף לקבוצת אימון עם מאמן/ת וותיק ומנוסה, להקשיב למאמנ/ת ולאינטרקציה עם הרצים בקבוצה. למשל עמית נאמן, זהבה שמואלי, גיא בן אפרים (אלופי עבר), או משה פרץ, אסף ליבנה ועוד רבים אחרים. אחרי שנה שנתיים שלוש בחברתם "לא תכיר את עצמך".

רק לאחר תקופה עם מאמן/ת ומתאמנים נוספים, לאחר שתתקרב לכיוון היכולות האמיתייות שלך, יתכן שתהיה משמעות לעריכת הבדיקה המבוקשת, למשל סף חומצת חלב. עמית נאמן או מולי אפשטיין (או אחרים) יוכלו לספק לך הסבר על הבדיקה המתאימה.

בדיקת סף חומצת חלב אצל מולי אפשטיין בווינגייט-
אם ההסבר זכור לי נכון, המהירות (דקות לק"מ) בסף חומצת חלב היא אינדיקציה לקצב הריצה שתוכל "להחזיק" במרתון בלי "לקרוס";
הקצב בסף חומצת חלב ניתן לשיפור מה באמצעות אימוני אינטרוולים.

למעלה