מה דעת חברי הפורום

iceviper

New member
מה דעת חברי הפורום

על עליית ערוץ פלייבוי לאויר? מצד אחד אני נגד,כמו שאני נגד כל פעילות שעושה מגוף האדם חפץ לסיפוק יצרים. אבל מצד שני,אם זה יגרום לכך שהערוצים היותר קשים יישארו בחוץ (שלא לדבר על ההגדבלות החמורות על ערוץ פלייבוי),עדיף ככה. הכוונה היא,שאם יאסרו את פלייבוי לאורך זמן בסופו של דבר יתירו את כל הערוצים.זה מה שקורה למי שלא יודע את הגבול בין חופש הביטוי וצנזורה.

ricardo18

New member
תשמע, אינני רואה ביצר הגופני שלנו

משהו נלוז, זול או דוחה. אני מאמין שכל אדם מוזמן לעשות כל שיעלה על רוחו (כל עוד הוא אינו פוגע בפרטים אחרים). גוף האדם הוא יצירה נאה של הטבע, ואין כל בעיה לנצל אותו גם לצרכי הנאה. הבעיה בתעשיית הפורנו היא ניצול הנשים הכל כך נפוץ. שוק הבשר גם כך פורח במדינה שלנו, לא כדאי לתת יד לתעשיות שללא ספק מעורבות בנושאים מפוקפקים מוסרית אלו. לי בכל אופן, גם אין דעה ברורה בנושא.

iceviper

New member
זו בדיוק הבעיה שלי

הבעיה שלי עם גידול אווזים לפיטום,נאמר, פי כמה יותר גדולה מהבעיה שיש לי עם ההנאה ממין. הדבר החמור פה הוא הסחר בנשים שמתלווה לתעשייה,וגם הפיכת גוף האדם לחפץ המוצע למכירה.

ricardo18

New member
מדוע הפיכת גוף האדם לחפץ המוצע

למכירה הוא דבר פסול? האם אדם ה"מוכר" את הידע שלו בתוכנית ספרות בטלויזיה החינוכית, לא מציע גם הוא את גופו למכירה? מה ההבדל בין הנאה מאינטלקט, מקול ערב, מקריין חדשות שרמנטי ומהנאה מגוף האדם?

ליליxx

New member
אין שום בעיה כשזה נעשה מרצון חופשי

הבעיה בפורנוגרפיה הוא כשמעורבים גורמים פלילים המכריחים את המשתתפים, בכוח ישיר או בהשפעה אחרת, כמו תלות בסמים. יש גם תעשיה פורנו אחרת בה השחקנים עושים זאת מבחירה חופשית, בשביל הכסף, ואפילו זוכים (בעצם זוכות) לפירסום ותהילה. אני אישית מתנגדת לאיסור פונוגרפיה ותומכת בשידור ערוץ פלייבוי או כל ערוץ כחול אחר. הצרכנים של פורנו לא עושים שום רע. מענין כמה מהמתנגדים לו מעולם לא הסתכלו בסרטים כחולים להנהתם.

ronen1981

New member
לפי הטיעון שלך לאסור

לפי הטיעון שלך אם יבוא אדם ויאסור פונגרפיה זה כמו שיבוא אדם יאסור קיום יחסי מין משום שיש גם מקרי אונס. הפונוגרפיה לכשלעצמה לגיטימית וזכותו של אדם לבחור אם לצפות בכך או לא,באשר לתופעות שלשליות אחרות שאת מדברת עליהן יש להתמודד איתן לגופן.

ליליxx

New member
זה בדיוק מה שאמרתי

ואם הדבר לא הובן אז אחזור על כך: אני תומכת בפורנוגרפיה חופשית, באשר הצריכה שלה אין בה שום רע. וגם לגבי התופעות השליליות, יש להתמודד איתם בניפרד (למרות שזה מאוד לא פשוט). ציינתי זאת בהכשר הלגיטימיות של למכור את גופך. יחד אם זאת, צריך לציין שרוב רובה של תעשיית הפורנו באמת עובדת בשיטה הזאת, ומי שצורך בה, במידה מסויימת נותן לזה לקראות.

iceviper

New member
על הלגיטימיות (תשובה גם לריקרדו)

השאלה היא היכן שמים את הגבול.-הרי ניתן לטעון שאנחנו הופכים אנשים לחץ גם כאשר אנחנו נהנים ממשחק כדורסל טוב. ההבדל הוא,שבאמצעות יכולת ספורטיבית או שכלית אני עושה שימוש בכישורים של אותו אדם,לומד ממנו דברים חדשים או נהנה מיכולתו לבצע פעולה מסויימת טוב יותר ממני. בזנות,לעומת זאת,אני הופך את גוף האדם לרכוש שלי באופן מוחלט לזמן קצוב.אני פשוט לא מסוגל לתת לגיטימציה לקנייה של אדם-אין פה קנייה של כישורים,אלא תפיסת בעלות על פרטיות האדם. בהתייחס לטענה המוכרת של "זה גם כך נגיש באינטרנט ובספריות הוידאו,ואין טעם לאסור זאת",יש לי תשובה: 1.נגישות החומר לא צריכה להוות אינדיקציה לשאלה האם המדינה צריכה לאפשר זאת או לא.באינטרנט גם ניתן למצוא חומר המתאים לפדופילים.האם תקבלי סרטי פורנו בהשתתפות ילדים? אותו דבר עם סמים,הימורים,כלי נשק,וכל דבר אחר הנתפס כפגם מוסרי.

ricardo18

New member
אבל למה פורנוגרפיה היא בהכרח

"נתינת בעלות על גוף האדם"?

iceviper

New member
יש לך הגדרה אחרת?

אני משלם X כסף כדי להשתמש בגוף האדם ל-X זמן.

ליליxx

New member
אם הבן אדם מוכן "להשכיר" לך את גופו

לזמן קצוב מרצונו החופשי, אני לא מוצאת בכך שום פסול. אבל במקרה זה לא מדובר על מכירת הגוף (שזה זנות וגם אותה אני רואה כלגיטימית), אלה רק מוכר לך את אשליה, באותו אופן ששחקנים בסרטים רגילים עושים, ואפשר לכלול גם אומניות אחרות.

iceviper

New member
טוב,זו דעתך

אולי תרצי לקרוא את המאמר שצירפתי. השאלה שאני שואל את עצמי בנוגע לזנות היא האם איך הייתי מרגיש אם בתי היתה עוסקת בזה.התשובה היא ברורה,ולכן אני לא רואה שום הצדקה שאני אהפוך את הגוף של מישהי אחרת למגרש המשחקים הפרטי שלי,כאשר מדובר במישהי שהיא בת של מישהו אחר,אשה ואם. בנוגע לסרטים-זה עדיין אותו דבר.מה ההבדל אם אני עושה בגוף האשה שימוש באמצעות עיניי או באמצעות חלק אחר מגופי?

ליליxx

New member
תגיד, רק מתוך סקרנות...

האם אתה אישית מחרים פורנוגרפיה בחייך, לא מסתכל בשום סרטים כחולים או מדפדף בחוברות כאלה אף פעם?

iceviper

New member
מבחינתי

זה כמו לאכול בשר. ברור שאני נמשך לזה,בסך הכל אני בן אדם. אבל כאן זה נגמר,יש לי כמה עקרונות שאני לא מוכן להתפשר עליהם.

אשרת

New member
אם זה לא יהיה פלייבוי, אתה יודע יש

את הוידומטים , וספריות הוידאו השונות ואת האינטרנט כמובן. כך שהמטרה של לנוסת למנוע כל פעילות שעושה מגוף האדם חפץ לסיפוק היצרים, לא יושג בכל מקרה.

iceviper

New member
כבר הגבתי ללילי

שוב: זה שמדובר במצרך זמין,לא נותן לגיטימציה למדינה לאפשר שירותים כאלה. המדינה לא יכולה ולא צריכה לחסום את הנגישות לחומר הזה באינטרנט ובוידאומטים (חופש העיסוק),אבל היא כן אחראית על המרחב התקשורתי במדינה,וכאן יש את האפשרות להטיל את מרותה. ובמלים יותר פשוטות:המדינה לא יכולה לאסור ממכר סכינים ודוקרנים,אבל היא כן יכולה להטיל,או להגביל,ממכר של אקדחים למרות שגם אלה וגם אלה הם כלי נשק.

אשרת

New member
אתה לא חושב שאם כבר , אז עדיף

שיהיה על זה פיקוח? ולגבי פלוייבוי, אני לא יודעת באמת עד כמה שם כפו על הנערות...

שינילה

New member
אייס, הנה בדיוק השאלה העקרונית:

האם המדינה צריכה להכתיב את התכנים שיציגו הטלויזיה בכבלים ובלווין שהם גופים עסקיים ופרטיים? אם היית אומר שהמדינה צריכה לאסור על רשות השידור הצגת פורנוגרפיה, הייתי מסכים איתך במאת האחוזים, אבל אם גופים מסחריים ועסקיים מציעים במסגרת מגוון מוצריהם גם את המוצר הפורנוגרפי למי שחפץ בכך (וגילו מתאים), מדוע לאסור זאת. תאמר שערוצים אלה יהיו בחבילה נפרדת...תאמר שחבילה זו תהיה יותר יקרה מהאחרות - מקובל עלי לחלוטין, אבל לאסור לחלוטין? זה אפילו לא אפקטיבי (כפי שכתבו גם קודם, בגלל האינטרנט וספריות הוידאו). אם פורנוגרפיה היא מחוץ לחוק, אז החקיקה והאכיפה צריכות להיות (במידת האפשר) גם לגבי מקורות אלה. אם היא לא מוגדרת כלא חוקית, האיסור על הצגת ערוצים פורנוגרפים בכבלים ובלווין הוא לא רק פגיעה בחופש הביטוי והמסחר, אלא גם אפליה, שלא ברור לי מה הבסיס שלה (כלכלי? חינוכי?) ואגב, מה לגבי מכירת חוברות פלייבוי בחנויות ספרים? למה לא לאסור גם זאת?

iceviper

New member
המממ...

הכבלים והלווין תלויים במדינה וכפופים לחוקי השידור,גם אם מדובר בעסק פרטי. בעל דוכן לעיתונים,מקבל אישור לפתוח עסק ויותר מכך המדינה לא מתערבת במה שקורה בחנותו. אני לא חושב שיש מקום לאסור מכירת עיתונים פורנוגרפיים,אבל שידורי פורנו הם ברמה אחרת-ארצית ולא בהיקף המצומצם של קיוסק בקצה הרחוב.ולכן אני חושב שבדברים בסדר גודל כזה-כן יש מקום להתערבות של המדינה. ושוב,אני אישית חושב שצריך לאפשר לערוץ פלייבוי לעלות לאויר בלי הרבה רעש,כדי שלא יבוא יום ויגידו שנמאס בכלל מכל האיסור ויתירו הכל כולל הכל ועם מינימום של הגבלות. בעניין חופש הביטוי,אכן נפגע כאן חופש הביטוי,אבל אתה צריך לשאול את עצמך מה קורה כתוצאה מחופש הביטוי הספציפי הזה-וכאן יש ניצול זכות לרעה,מה שפסל מלכתחילה את שידורי הפורנו.לדעתי בכלל לא מדובר על קטע שמרני אלא יש לזה חשיבות חינוכית פי כמה. ובעניין האפקטיביות,אני לא חושב שזה פאקטור-בדיוק כמו שאתה לא יכול להיתלות בסרטי סנאף הנמצאים באינטרנט כדי להתיר שידור סרטים כאלה. השאלה הזאת עלתה לפני שנתיים,ו

למעלה